• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Distribuovane prog.

Started by tino8, 26.09.2010, 21:43:51

« predchdzajce - alie »

Brand

no tak tam pustim hosta hotoveho do 3. ulohy, s par subormi, nech bezi furt, teda bez sekjurity. :)

tino8

a to ked posielam nema mi dojst mail alebo niejaky report?

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

calys

vie mi niekto poradit ako mam odchytit a ignorovat tu timeout vynimku?

tino8

tak viem si to vysvetlit iba takto:

catch(TimeoutException ex) {
//do fckin nthing
}

a opakujem, po odoslani nemam dostat niejaky response? lebo som to odoslal a mail mam prazdny

Agamemnon

rovnako ako všetky výnimky sa odchytávajú... ignorovanie znamená, že catch blok necháš prázdny
All code is crap.

42

Brand

Ten REPORT dostanes az ked spustia kontrolu... a to je standardne az niekedy po termine odovzdania.
Je to tak, ze v kazdom termine Ti to skontroluju len raz a to az po deadline. Takze potom to mozes opravovat uz len v "nizsich" terminoch.

Ale tak rozpraval som sa s Paralicom, tak ze zvazia spustenie kontroly aj skor, aby sme mali lepsiu sancu ziskat tych 120%,
snazivych jedincov by takto mohli motivovat.

tino8

nj tak by to bolo fajn... ale zas ak to funguje ako ma, nemal by tam byt problem snad...
diky

dEVIANT

Jj pustili to predvčerom či kedy...a nechápem ako to zvýšilo šancu získať tých 120 percent. Keď pre jednotku už 120% termín údajne nebude.

A čo ma najviac dostalo, že o tom nikto neinformoval...moj uzol bol detachnutý a nonstop bežal, takže mi všetky testy prešli FAILED kvôli obsadeným portom  :)
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

tino8

ja som nic nedostal  bu

edit: takze nakoniec to je v pohode...

calys

poradi mi niekto v ktorej casti mam odchytiit tu SocketTimeoutException z 1.3?
ak ju odchycujem pri ms.receive(dp), vuhodi mi ze nebude nikde odchytena a nechce mi to tak zobrat...dk

calys

este jedna otazocka, ako zistim od koho mi prisiel paket a ako mam ukoncit to prichadzanie paketov?

Luk1

pocujte ked budem mat mesto private public premenne tak moze mi strhnut body ta kontrola ? a mozem odovzdat dvojku ked dokoncim trojku ?

ked dam hladat nejaky retazec prvy krat po spusteni programu tak mi vypise co naslo ale ked dam druhy krat tak vyhodi toto:
Enter search string (abort with 'bye <password>'): a
at.ac.tuwien.infosys.rnue.helpers.ShareMeException: Chyba 3: Connection refused to host: 147.232.40.99; nested exception is:
        java.net.ConnectException: Connection refused
        at at.ac.tuwien.infosys.rnue.implementation.ShareMeImpl.search(Unknown Source)
        at at.ac.tuwien.infosys.rnue.helpers.search.SearchMain.main(SearchMain.java:82)
Error!
at.ac.tuwien.infosys.rnue.helpers.ShareMeException: Chyba 3: Connection refused to host: 147.232.40.99; nested exception is:
Search request for <a> finished.

Za slovensky narod bije mi srdce v hrudi.

tino8

mam taku istu chybu aj ja...

dEVIANT

Svedomie Vám nemôže dovoliť napísať k premennej public !!!! :D

tino8

svedomie nie, ale lenivost dovoli nenapisat nic :D

nevie nahodou niekto co s tym?

java.rmi.ConnectException: Connection refused to host: dslab; nested exception is:
        at sun.rmi.transport.tcp.TCPEndpoint.newSocket(TCPEndpoint.java:601)
        at sun.rmi.transport.tcp.TCPChannel.createConnection(TCPChannel.java:198)
        at sun.rmi.transport.tcp.TCPChannel.newConnection(TCPChannel.java:184)
        at sun.rmi.server.UnicastRef.newCall(UnicastRef.java:322)
        at sun.rmi.registry.RegistryImpl_Stub.rebind(Unknown Source)
        at java.rmi.Naming.rebind(Naming.java:160)
        at at.ac.tuwien.infosys.rnue.implementation.ShareMeImpl.start(Unknown Source)
        at at.ac.tuwien.infosys.rnue.helpers.search.SearchMain.main(SearchMain.java:56)
Caused by: java.net.ConnectException: Connection refused
        at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
        at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(PlainSocketImpl.java:333)
        at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(PlainSocketImpl.java:195)
        at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:182)
        at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:366)
        at java.net.Socket.connect(Socket.java:529)
        at java.net.Socket.connect(Socket.java:478)
        at java.net.Socket.<init>(Socket.java:375)
        at java.net.Socket.<init>(Socket.java:189)
        at sun.rmi.transport.proxy.RMIDirectSocketFactory.createSocket(RMIDirectSocketFactory.java:22)
        at sun.rmi.transport.proxy.RMIMasterSocketFactory.createSocket(RMIMasterSocketFactory.java:128)
        at sun.rmi.transport.tcp.TCPEndpoint.newSocket(TCPEndpoint.java:595)
        ... 7 more

calys

nevie niekto ako ma vyzerat to vlakno v host liste....ja to mam tak new garbagecollectro(this) potom new thread(gc).start()  v stopGarbagecollector mam gc.stop(); ale ked spustim program vobec nevidim vypis ze sa pridavaju uzly a odstranuju a neviem kde je chyba

tino8

garbage collector bezi v niekolko sekundovych periodach, takze musis trochu pockat.

calys

akoze mam spustit program a cakat ci nieco vybehne?
neverim ze musim pockat nejaku minutu kym to zacne robit...sak to je somarina

tino8

udp je conectionless takze je mozne ze niekolko datagramov zasebou nedojde a preto treba cakat viac nasobkou period dochadzania datagramou kym si mozes byt ista ze dany uzol je dole. A zabudol som este ze ak to odstranovanie z hash tabulky chces otestovat musis to vypnutie uzlu ty akoze simulovat. spravis viac sessionov cez putty na dslab a spustit viac uzlov naraz a jeden vypnut a tak by ti ten este beziaci mal oznamit ze jeden je odstraneny z hashtabulky

Je tento tyzden cviko u Tomaseka? na ten exception nepridem snad nikdy

calys

no to chapem, ale mne ani nevypisuje ze sa prida uzol a neviem kde chyba, keby som tu tagla moju triedu hostlistiml, nevedeli by ste mi pomoct ci tam mam niekde chybu?

Agamemnon

skús... pri najhoršom ti nikto nebude vedieť pomôcť :)
All code is crap.

42

Brand

Quote from: tino8 on  11.10.2010, 00:31:15

To vypisuje, ked sa pokusas komunikovat s hostami, ktore este nemaju implementovane veci, sa mi zda.

Kazdopadne, finta, na ktoru prisli kamosi (gengar a spol.), aby Ti tie exceptiony ukazovali cisla riadkov, ked to kompilujes cez ant :) :

toto je cca posledna stvrtina build.xml, rozdiel medzi ich a tymto je, ze v kazdom tagu javac je pridany atribu debug="on".
Toto zaruci, ze pri stack trace kazdej exception uvidis cisla riadkov, kadial sa to propaguje :), ako v IDE.

<!--%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%-->

<target name="java">
   <mkdir dir="${classes}"/>
   <javac classpath="${classes}:${lib}" destdir="${classes}" debug="on">
     <src path="${impl}" />
     <include name="**/*.java" />
     <exclude name="ShareMeImpl.java" />
     <exclude name="security/CorbaCAImpl/*.java" /> <!-- target "idlj" did already this task -->
   </javac>
   <javac classpath="${classes}:${lib}" destdir="${classes}" debug="on">
     <src path="${impl}" />
     <include name="ShareMeImpl.java" />
   </javac>
 </target>

<target name="rmic">
   <rmic classpath="${classes}:${lib}" classname="at.ac.tuwien.infosys.rnue.implementation.search.SearchEngineImpl" base="${classes}" />
 </target>

<target name="idlj">
   <exec dir="./resources" executable="idlj">
<arg line="-td ../${src} -pkgPrefix CorbaCAImpl at.ac.tuwien.infosys.rnue.implementation.security -fclient DsgCA.idl" />
   </exec>
   <javac classpath="${classes}:${lib}" compiler="modern" destdir="${classes}" debug="on">
     <src path="${impl}" />
     <include name="security/CorbaCAImpl/*.java" />
   </javac>
 </target>

</project>

edit: sorry za vlezenie tu ale nahodou som dal zmenit a nie citaciu

calys

ahojte, nevypisuje mi ze sa mi pridava novy uzol a odstranuje nefunkcny uzol. neviete kde by mohla byt chyba?

tino8

Quote from: Brand on  13.10.2010, 04:35:58
Quote from: tino8 on  11.10.2010, 00:31:15

To vypisuje, ked sa pokusas komunikovat s hostami, ktore este nemaju implementovane veci, sa mi zda.

Kazdopadne, finta, na ktoru prisli kamosi (gengar a spol.), aby Ti tie exceptiony ukazovali cisla riadkov, ked to kompilujes cez ant :) :

toto je cca posledna stvrtina build.xml, rozdiel medzi ich a tymto je, ze v kazdom tagu javac je pridany atribu debug="on".
Toto zaruci, ze pri stack trace kazdej exception uvidis cisla riadkov, kadial sa to propaguje :), ako v IDE.

...

edit: sorry za vlezenie tu ale nahodou som dal zmenit a nie citaciu

aj ja sa nazdavam ze ta chyba je preto, ale niesom si isty...
a diky za tip

dEVIANT

Ja som dneska pustil po 2 týždňoch zadanie a nešlo...nasratý som bol...a nakoniec to bolo tým, že nejaký panco si tam jebol 3 uzly, na ktorých ma spravenú dobre len jednotku, a ešte si ich tam 3 razy detachol...a preto mi searching hádzal exception. Týmto ho prosím aby si ich vypol...ďakujem...

A zajtra by malo byť cviko, tiež idem konzultovať nejaké pičovinky... :D