• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

Pocitacova grafika

Started by plexisklo, 01.10.2009, 20:21:07

« predchádzajúce - ïal¹ie »

ivo261as

kosouhlá = technická
If you can't finish your work in 24 hours, work at night.
http://www.utfg.net/

majster

No pocujte napiste ,ci sa oplati robit tahak ako keby nieco vypadlo  :) , ci to on sleduje, abo aky je dozor kolko sa pise a hlavne kolko ste sa nato ucili a ci vam to dobredopadlo :DDD

Aniy

Dnes Bresenhanov alg a Bezierove krivky, zhorel som totálne ale za tých 15 minút čo som tam bol by som povedal, že sa ťahák oplatí spraviť :D

kilomassa

pocujte pri zlozenej transformacii co su tie dva priklady to ich treba presne krok po kroku cely vediet co?kazdu maticu?

kamelot

Quote from: kilomassa on  20.01.2010, 07:07:19
pocujte pri zlozenej transformacii co su tie dva priklady to ich treba presne krok po kroku cely vediet co?kazdu maticu?

ked vies co treba robit (ake transformacie v jednotlivych krokoch) tak matice si vies napisat (su to zakladne transf.)...

while (2*2 == 5) { echo "If you're reading this, something is definitely wrong"; }

Squirrel_sK

presne tak, cele to musi byt, a dal ten najtazsi priklad.. ten co otacas bod okolo priamky v priestore
Odkladanie robí ľahkú vec ťažkou a ťažkú vec nemožnou.

majster

Quote from: Squirrel_sK on  20.01.2010, 15:21:07

presne tak, cele to musi byt, a dal ten najtazsi priklad.. ten co otacas bod okolo priamky v priestore

uz zacal davat aj priklady alebo ku tym dvom otazkam su priklady bo teraz neviem  bu br

kilomassa

este jedna,ze pri B-spline treba tiez ibdva vediet k=2 aj k=3 ?

navarro

Quote from: kilomassa on  21.01.2010, 03:53:46
este jedna,ze pri B-spline treba tiez ibdva vediet k=2 aj k=3 ?
cim viac vies tym je to lepsie  bv

kilomassa

bresenh.alg dufam stacilo iba tych 10 bodov a nie to s tym pocitanim predtym ... hm? vie niekto?

navarro

Quote from: kilomassa on  21.01.2010, 05:54:38
bresenh.alg dufam stacilo iba tych 10 bodov a nie to s tym pocitanim predtym ... hm? vie niekto?
No presne aj toto pocitanie vyzadoval tie odvodzovacky a tak

t0Mi

Dnes boli nasledujuce otazky:
1) Vymenujte typy zobrazenia 3D objektov + axonometria vsetko + nejaka kocka ako sa premietne ci co, vlastne toto co je na konci ze z 3D do 2D
2) Vymenujte ake krivky pozname + Fergusunova aj spajanie

Pozor pri prvej otazke na to co je to zobrazenie a co premietanie.. Plati ze "premietanie je podmnozina zobrazenia" = ak chcem nieco zobrazit, pouzijem na to metodu premietania. Cize treba pouzivat slovo linearne "zobraznie" a nie premietanie a podobne.. Pri otazkach su dolezite hlavne obrazky, ak im nerozumiete, doucte sa, text len tak letmo pozeral. Znamienka som mal vsetky napriklad opacne, pri fergusonovej zle ten koniec, ale to vobec nepozera, takze si zo znamienok a toho kde je cos a sin nerobte hlavu. Sa ma pytal ako dostanem vrcholy axonometrickeho trojuholnika a tak.. A k tomu 3D do 2D treba aj obrazok ale ja som nemal.

V druhej otazke vpodstate to co je v poznamkach vsetkych, cize to nie je tazke, ale moze sa opytat na stpojitost, ze kedy plati ze je spojita na nultej der. a kedy na prvej, tusim na nultej je ked su dotycnice (koncova prvej a zaciatocna druhej krivky) totozne..

Nejake dalsie rady:
- lepsie sa maju ti ktorym po zratani zapocet + zadanie + prednasky vyjde vyssie cislo, aspon pri mne podotkol ze "no to uz celkom pekne vyzera"
- NAJDOLEZITEJSIE JE zapisat aspon 4 strany, ti ktori napriklad nemali k druhej otazke nic, tych hned vyhodil, takze treba aspon ked neviete, tak hocico napisat nejaku prozu omacky a potom si pozriete na chodbe blizsie
- kamarat mal 3 strany zapisane, ale vpodstate to co ja na styroch, tak nepresiel, a ja som mal Bcko.. to je unho spodna hranica, D a E neviem ci niekto moze mat..

navarro

Quote from: t0Mi on  22.01.2010, 19:54:05
Dnes boli nasledujuce otazky:
1) Vymenujte typy zobrazenia 3D objektov + axonometria vsetko + nejaka kocka ako sa premietne ci co, vlastne toto co je na konci ze z 3D do 2D
2) Vymenujte ake krivky pozname + Fergusunova aj spajanie

Pozor pri prvej otazke na to co je to zobrazenie a co premietanie.. Plati ze "premietanie je podmnozina zobrazenia" = ak chcem nieco zobrazit, pouzijem na to metodu premietania. Cize treba pouzivat slovo linearne "zobraznie" a nie premietanie a podobne.. Pri otazkach su dolezite hlavne obrazky, ak im nerozumiete, doucte sa, text len tak letmo pozeral. Znamienka som mal vsetky napriklad opacne, pri fergusonovej zle ten koniec, ale to vobec nepozera, takze si zo znamienok a toho kde je cos a sin nerobte hlavu. Sa ma pytal ako dostanem vrcholy axonometrickeho trojuholnika a tak.. A k tomu 3D do 2D treba aj obrazok ale ja som nemal.

V druhej otazke vpodstate to co je v poznamkach vsetkych, cize to nie je tazke, ale moze sa opytat na stpojitost, ze kedy plati ze je spojita na nultej der. a kedy na prvej, tusim na nultej je ked su dotycnice (koncova prvej a zaciatocna druhej krivky) totozne..

Nejake dalsie rady:
- lepsie sa maju ti ktorym po zratani zapocet + zadanie + prednasky vyjde vyssie cislo, aspon pri mne podotkol ze "no to uz celkom pekne vyzera"
- NAJDOLEZITEJSIE JE zapisat aspon 4 strany, ti ktori napriklad nemali k druhej otazke nic, tych hned vyhodil, takze treba aspon ked neviete, tak hocico napisat nejaku prozu omacky a potom si pozriete na chodbe blizsie
- kamarat mal 3 strany zapisane, ale vpodstate to co ja na styroch, tak nepresiel, a ja som mal Bcko.. to je unho spodna hranica, D a E neviem ci niekto moze mat..
jasne ze moze mat dakto aj D a E, ja som dostal D65 a kolega co bol so mnou v miestnosti tak jemu dal E51 a v pohode aj doindexu raidne zapisal

Patto

4 strany? .... ako ku tym otazkam co si tu dal tak to si viem predstavit, zeby sa dalo tolko zapisat, ale ked mi da otazku napr. o nejakych zariadeniach alebo neviem o com, tak tam neviem co budem pisat.

Boli aj nejake otazky o plochach v PG, lebo ako pozeram podla tych dokumentov, tak tam toho velmi vela nie je.

mucko

Tomi ako? akoze zadanie to si ako myslel? takze ked mi zadanie ohodnotil cviciaci na A,B tak je to dobre? hm... a 4strany napisat?!  :o ta ved to sa neda tolko naucit! bifloÅ¡ jeden! :D

takze vsetci... ucite sa z pdfiek z ftp? z toho co je napisane rucne?

kilomassa

no je to tak cim viac tym lepsie...viac stran="no vy tu mate toho dost asi tomu aj rozumiete" kedze ja iba dve strany...hm kolega nic moc 6b z prvej....newa treba aj kosouhlu nakreslit plus tto i+II a III +IV si treba dat pozor ze co jake znamienko preco...to co je v tom grafika pdf....duhu otazku aj odovedenie rovnice treba ja som mal a uz zrazu 17b za otazku....k zadaniu len tie hlavicky v kode predna strana menoo ejeho aby bolo predmet na CD tak  plus diagramov z kodu programu....dal nam v poho 9 za zadanie aj ked sa mu tam nepacilo .... a ustna ... jedna otazka vies nevies mas 10b aspon u nas....a nakoniec nechapacka..."no bolo to slabsie,ale pridam vam za to ze ste vydrzali cakat (mali sme ist na vyhodnotenie o 3tej dnu za nim de sa pisalo a sli sme o 5tej...)zo 71 na 75"...som myslel,ze odpadnem...po prvej otazke som myslel,ze niiiic a zrazu C...kamosovi este tiez pridal na B,ale on mal fakt tych 4 stran :D...gl vsetkym

mishelka

Quote from: mucko on  23.01.2010, 01:22:06
takze vsetci... ucite sa z pdfiek z ftp? z toho co je napisane rucne?
v tych pdfkach nie je uplne vsetko, ale ucte sa z toho ano... hlavne kresbicky ma ujo sujo rad...

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

Patto

zdravim ... treba sa ucit aj TIENOVANIE? ... lebo v tom dokumente grafika (Pepo) je to tam dost rozsiahle ... ale v inych dokumentoch to je len spomenute, ze take nieco existuje aj

jardo

Quote from: kilomassa on  23.01.2010, 08:52:21
no je to tak cim viac tym lepsie...viac stran="no vy tu mate toho dost asi tomu aj rozumiete" kedze ja iba dve strany...hm kolega nic moc 6b z prvej....newa treba aj kosouhlu nakreslit plus tto i+II a III +IV si treba dat pozor ze co jake znamienko preco...to co je v tom grafika pdf....duhu otazku aj odovedenie rovnice treba ja som mal a uz zrazu 17b za otazku....k zadaniu len tie hlavicky v kode predna strana menoo ejeho aby bolo predmet na CD tak  plus diagramov z kodu programu....dal nam v poho 9 za zadanie aj ked sa mu tam nepacilo .... a ustna ... jedna otazka vies nevies mas 10b aspon u nas....a nakoniec nechapacka..."no bolo to slabsie,ale pridam vam za to ze ste vydrzali cakat (mali sme ist na vyhodnotenie o 3tej dnu za nim de sa pisalo a sli sme o 5tej...)zo 71 na 75"...som myslel,ze odpadnem...po prvej otazke som myslel,ze niiiic a zrazu C...kamosovi este tiez pridal na B,ale on mal fakt tych 4 stran :D...gl vsetkym

no fasa, dakomu len tak dohodi 4 body a mne akurat tie 4 chybali. A to som mal o axonometrii 2 strany zapisane len par obrazkov bolo zle ale vypocty skoro nachlp presne a dal mi 0 z 20.

kilomassa

Quote from: jardo on  25.01.2010, 03:42:48
no fasa, dakomu len tak dohodi 4 body a mne akurat tie 4 chybali. A to som mal o axonometrii 2 strany zapisane len par obrazkov bolo zle ale vypocty skoro nachlp presne a dal mi 0 z 20.

dobre ale to mi hodil az ked uz bolo jasne,ze som spravil= vedel tak aby som mal C aj bez toho v podstate to nic neriesilo....neze som nemal a povedal tak aby ste mali skusku to je dost rozdiel...

mucko

zajtra je skúška  :mishela ... vobec ale vobec sa netesim ... dufam, ze mi sadne aspon jedna otazka, lebo ked sa tak nato pozeram tak neviem sa to naucit .. ved to sa mam ucit tie algoritmy?! aspon keby boli zapisane v PL jazyku ale nie tak jak pre hotentotov

ach .. idem sa radsej ucit ale ajtak si myslim, ze to nema zmysel  :'(

zajtra sa pridem "pochvalit", ze ako som dopadol ...

timwood

Co sa tyka tej systemovej prirucky, ako ste ju robili? ..nemam predmet ZSWI, cize neviem tak dokladne robit dokumentacie, hlavne tie diagramy. To staci ak urobim tak ako na OP ? ...na cviceni vravel Mizik, ci Hrozek ci jak sa vola:) ze treba tam mat akehosi "panacika"  :ohmigod: ...

Patto

hmmm a to akoze nemas ZSWI? ... ved to je povinny predmet ... nuz hej treba tam aj USE CASE diagram ... toho panacika co spomynas :D inac mas pokyny pre vypracovanie zadania na moodli

scream

ako prebieha odovzdavanie zadani u szaba? co sa pyta, ako hodnoti a tak...

kilomassa

Quote from: scream on  26.01.2010, 05:44:35
ako prebieha odovzdavanie zadani u szaba? co sa pyta, ako hodnoti a tak...

co mam skusenost z OOP nemas ziadny problem ...teda absolutne...podla mna on nerobi nikomu tazkosti