• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

BP in LATEX

Started by Matejus, 20.05.2010, 15:22:43

« predchdzajce - alie »

Matejus

Tých čo píšu BP v latexu by som sa chcel spýtať, kde sa vkladá oskenovaný ZADAVACI LIST do tukedip.tex ?

Ja som to skusal hodit do \zadanie prace , ale hodilo mi to az za OBSAH práce. Nevie niekto čo s tým ?

Matejus

otvoril som a medzi 1122 riadkami kódu, ktorý mi cca nič nehovorí som nenašiel to čo som hľadal.

mircoo

Quote from: Matejus on  20.05.2010, 15:22:43
Tých čo píšu BP v latexu by som sa chcel spýtať, kde sa vkladá oskenovaný ZADAVACI LIST do tukedip.tex ?

Ja som to skusal hodit do \zadanie prace , ale hodilo mi to az za OBSAH práce. Nevie niekto čo s tým ?

cau
asi takto by to malo byt, zadanie prace som zakomentoval, pretoze to ti nahradza zadavaci list ...

\kabstrakt % koniec abstraktu

%\thispagestyle{empty}
% Na tomto mieste bude vložené zadanie diplomovej práce
% \zadanieprace

\thispagestyle{empty}
begin{figure}[ht!]
\includegraphics[width=1\textwidth]{zadavaci-list.pdf}
\end{figure}
\newpage

Praise Him with the strings....

Matejus

Tak som to nakoniec našiel, zakomentoval som tie dristy (nazov prace, osnova, specializacia ....) a vlozil som tam dole obrazok ... a nejako to nerobi stale to čo by som očakaval. Za abstraktom mam nadpis ZADANIE PRACE a ziadny obrazok ... potom ide obsah, slovniky, atd atd ... a za SLOVNIKY TERMINOV mi hodilo ten skenovany zadavaci list, s označenim strany, hornou a dolnou líniou, čo tam nema byt. A ešte k tomu presahuje okraj ten sken. Hned za tym nasleduje uz uvod. Ani tuke lib mi to nebere samozrejme.

\def\zadanieprace{\thispagestyle{empty}\bgroup\setlength\tabcolsep{0pt}
\section*{Zadanie pr\'ace}
\noindent\begin{tabular}{p{0.25\textwidth}p{0.75\textwidth}}
%\v{S}tudijn\'y odbor:& \@odbor \\
%\v{S}pecializ\'acia:& \@specializacia \\
%N\'azov pr\'ace:& \@nazov \\
%Osnova pr\'ace:& \@osnova \\
%Zoznam literat\'ury:& \@zoznamodplit \\
%Rozsah pr\'ace:& \@rozsahprace \\
%D\'atum zadania:& \denzad. \mesiaczad. \rokzad \\
%D\'atum odovzdania:& \den. \mesiac. \rok \\
%Ved\'uci katedry:& \@veducikatedry \\
%Dekan:& \@dekan \\
\begin{figure}[t]
 \centering
 \includegraphics[width=15cm]{figures/zadavacilist.pdf}
%  \caption{}
 \label{fig:zadanie}
\end{figure}
\end{tabular}
\newpage
}

Matejus

Quote from: mircoo on  20.05.2010, 16:00:40
Quote from: Matejus on  20.05.2010, 15:22:43

cau
asi takto by to malo byt, zadanie prace som zakomentoval, pretoze to ti nahradza zadavaci list ...

\kabstrakt % koniec abstraktu

%\thispagestyle{empty}
% Na tomto mieste bude vložené zadanie diplomovej práce
% \zadanieprace

\thispagestyle{empty}
begin{figure}[ht!]
\includegraphics[width=1\textwidth]{zadavaci-list.pdf}
\end{figure}
\newpage

to iste mi robi co predtym, ziadna zmena ... ale dakujem

mircoo

pre latex je nova sablona... ak prvu stranu nemate meno dole vpravo a dole vlavo rok tak si treba stiahnut https://etd.lib.tuke.sk/
Praise Him with the strings....

Matejus

a čo v prípade že som si dal zviazat BC pred dátumom kedy vyšla da nová šablona (6.maj 2010) a prednu stranu mam v starej sablone ? obsah doložim v novej šablone ... vezme mi to katedra ?

radix

akoze ono normalne tam tie sablony uz nie su to je aky fail? ??? ??? co teraz?

Matejus

Tipujem, že oni tam v pondelok ráno nahodia nové šablóny, podľa ktorých to ešte budeme musieť prerobiť. TUKE-LIB IDIOCRACY !

piton

zviazane to mozes mat hocijak, ale odovzdat do systemu musis v novej sablone...
"Iba život, ktorý žijeme pre ostatných, stojí za to." - Albert Einstein

Ing. nemtom

odovzdane a zviazane musi byt to iste
brix will be shat

Matejus

a ked je len rozdiel v prednej strane ?

piton

v latexu je rozdiel hlavne v pouzitom fonte...

Kuko

Ma niekto probelm pri odovzdavani ze mu pise ze nema tam naskenovany zadavaci list a pritom ten list tam je .

Matejus

mal som ... už nemam ... treba ho tam vložiť ako JPG, nie ako PDF

Agamemnon

Quote from: piton on  20.05.2010, 19:21:24
v latexu je rozdiel hlavne v pouzitom fonte...

to odkedy? teraz nova?
sablona, ktoru sme mali my, mala tiez times new roman font pouzity...
All code is crap.

42

Matejus

a mohli ste použivať bold a kurzívu ? Lebo v starej šablone, v ktorej som na začiatku písal, som klasicky používal \textbf{} a \textit{} ... No ked som to prehodil do novej šablony, príkazy v latexu ostali, no po kompilovácii mi v pdf vobec nezobrazilo nič tučné ani kurzívne :) všetko je times new roman classic a vyzera to hrozne pravdupovediac. čo s tym ? doplnit kniznicu ? nechat tak ?

MorFiuM

ja s tymto nemam problem v novej sablone.. ale tiez poznam pripady, ked im to neslo, no to bolo pod Win.. nejake to je zabugovane..

piton

jj, asi pred tyzdnom dali novu sablonu, kvoli tomu, ze ked si zo starej sablony z pdf kopiroval text, tak to zle skopirovalo a robilo to problemy systemu na kontrolu originality

DuffMann

nevie niekto poradit ako odstranim cislovanie strany obsahu ???

piton

no ked chces cislovat napr. od uvodu, tak pred uvod das
\setcounter{page}{1}
\setcounter{equation}{0}
\setcounter{figure}{0}
\setcounter{table}{0}

jim-beam33

poriesil niekto to vlozenie zadavacieho listu??????....

piton

no ja som dnes bol za ing. kulichom a so zadavacim listom je to tak: ked ho vkladas jak pdf, tak ten system to nevezme. Zevraj sa to da konvertovat cez ten pdf creator (win), akurat to skusam...

jim-beam33

Quote from: piton on  21.05.2010, 19:03:34
no ja som dnes bol za ing. kulichom a so zadavacim listom je to tak: ked ho vkladas jak pdf, tak ten system to nevezme. Zevraj sa to da konvertovat cez ten pdf creator (win), akurat to skusam...
...ok napis - ci si to poriesil a ako 8)

piton

no skusal som, ale neuspesne... kulich povedal, ze treba otvorit pdf a ked das tlacit, tak vyberies pdf creator, a ti to vytvori nove pdf, ktore by uz malo ist... spravil som, aj tak neberie... idem zase za nim