• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

ZSwI

Started by MKI, 03.10.2007, 23:48:16

« predchdzajce - alie »

MKI

Quote from: nemtom on  20.01.2008, 23:58:01
:) da sa stihnut  [klop klop]

no sice mas len 6 predmetov ja som mal tento semester 7 a uz ostali len 2 :)
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

Ing. nemtom

brix will be shat

trek

este sa chcem opytat ywetky ci mozme ocakavat priblizne podobne otazky ako boli napisane...alebo podobne zamerane

ywetka

Quote from: trek on  21.01.2008, 00:15:48
mam otazku aky je rozdiel medzi stavovym diagramom a diagramom aktivit? :baaa: trochu som to nepochopil...ale stavovy diagram vyzera nieco ako automat...a activity diagram ako zobrazenie nejakeho algoritmu

diagram aktivit je tzv. objektova alternativa vyvojovych diagramov (mimochodom spominalo sa to uz v tomto topicu) - cize pomocou nej opisujes nejaku cast systemu stylom vyvojovy diagram (to snad poznas, je to takmer to iste).
diagram stavov je tiez objektovy diagram, ale sluzi na vyjadrenie postupnosti, prechodov, podmienok, udalosti a akcii stavov modelovaneho systemu.
na mojej stranke su na to pekne riesene priklady v casti Cvicenia. link som tu uz niekolkokrat davala...  :baaa:
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

ywetka

Quote from: trek on  21.01.2008, 00:47:30
este sa chcem opytat ywetky ci mozme ocakavat priblizne podobne otazky ako boli napisane...alebo podobne zamerane

jou jou... vsetky su na jedno kopytko  :j_wink:

trek

dik  :thumbsup:...tak dufam ze nam to zajtra vsetkym vide..GL :j_wink:

MKI

dufam ze ani tu pri robeni otazok sa nezabudlo na otazky typu co rastie na bananovniku :DD aj ked neverim zeby to telepovska alebo havlice tam dal :)
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

wlade

aj ja chcem otazky ze co rastie na bananovniku. Alebo otazku aka bola na OS ze ak sa vlaknu vytvori rychlejsie ako proces tak proces sa vytvori rychlejsie ci pomalsie ako vlakno :D
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

trek

co rastie na bananovniku? kokos?! :j_huh:

wlade

Quote from: trek on  21.01.2008, 01:52:41
co rastie na bananovniku? kokos?! :j_huh:

ee, entity tam rastu a drzia sa s bananovnikom pomocou relacii

Dawn of the FEI:

Ing. nemtom

banan ----<> bananovnik
brix will be shat

kane77

Quote from: nemtom on  21.01.2008, 01:54:16
banan ----<> bananovnik
je to:
A) Agregacia
B) Kompozicia
?
A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing in e-mail?

trek

Quote from: kane77 on  21.01.2008, 01:57:54
Quote from: nemtom on  21.01.2008, 01:54:16
banan ----<> bananovnik
je to:
A) Agregacia
B) Kompozicia
?

agregacia...som zvedavy ako spravis kompoziciu s plnym kosostvorcom:D

Ing. nemtom

brix will be shat

Cofein

Quote from: ywetka on  21.01.2008, 00:49:15
Quote from: trek on  21.01.2008, 00:47:30

jou jou ;) tak po dlhom citani tohto topicu aj ja prispejem ;))
no idem aj ja veru dufat, ze to bude na jedno kopytko vsetko zeby som to mal nejak za sebou...
ako nevravim, ze to ucivo z tohto predmetu je neuzitocne alebo v praxi neskor nepouzitelne. ale citam si to uz dva dni a vzdy po hodine ma zacne riadne boliet hlava. lebo mi to pride ako hromada pojmov a definicii a vysvetleni, ktore si musim pamatat. a neviem si vela veci prakticky vybavit. je to asi to co povedala ywetka tuna, ze jednoducho nase zadania su take, ze k nim niektore diagramy treba robit dost nasilu... ale tak co uz
a co sa tyka zadania a cvik
1. musim naozaj pochvalit ywetku, ako cviciaca tohto predmetu je ozaj super ;) aj z nudnej latky spravi srandu a to je fajn ;)
2. neni 20 bodovy zapocet troska malo? akoze... na tom zadani.. a hlavne na dokumentacii trebalo dost hodne makat a ked tak pozeram hodnotenie.. za ten ktory diagram 0.5 boda a podobne... za tolku snahu male ohodnotenie. na skuske 20 otazok po 4 body... kliknem vedla a 4 body v cudu... ale co uz no, je to na garantovi predmetu, ake je hodnotenie

takze, idem si to este kus precitat a tak.. hadam sa na mna nieco nalepi a idem verit v stastie a dobre prevedene tipos bingo zajtra ;)

ps: ywetka, dufam ze mas aj zajtra dozor na skuske ;)

jou jou... vsetky su na jedno kopytko  :j_wink:

edit by nemtom: ;)

wlade

Mne o tom hovor, stvrty den hustim do hlavy ZSwI a ked tak pozeram, vsetky modely, diagramy, vztahy a neviem co sa mi fajne zmixocvalo v hlave ze neviem pomaly ani ako sa volam.

Zajtra bude tuhy a krvavy boj o kazdy jeden bodik ! (nevyhnutne minimum - 34) :(

Dawn of the FEI:

Cofein

Quote from: wlade on  21.01.2008, 02:36:04
Mne o tom hovor, stvrty den hustim do hlavy ZSwI a ked tak pozeram, vsetky modely, diagramy, vztahy a neviem co sa mi fajne zmixocvalo v hlave ze neviem pomaly ani ako sa volam.

Zajtra bude tuhy a krvavy boj o kazdy jeden bodik ! (nevyhnutne minimum - 34) :(

No vsak.. a aky bude efekt? teraz to nejak narves do hlavy, na daco sa pocas skusky rozpamatas a jak odides so znamkou v indexe, tak nebudes mat sajnu, co bolo na skuske a nebudes vediet ani makke f z toho, co teraz 4 dni trepes do hlavy.. tak aky to ma vysledky efekt? celkovo nulovy...

tento komentar odporucam vyucujucim na zamyslenie o tom, ako zorganizovat predmet, skusku atd.. aby to malo aj iny efekt ako ten, ze student to najneskor do druheho dna po skuske vsetko zabudne

wlade

jj presne. ak aj nejak urobim skusku tak za minutu si na nic nespomeniem :/ Maximalne si z toho odnesiem paru veci co ma zaujali, ale ani v tych nemam poriadne jasno. A to este ani skusku nemusim urobit,  to bude psycho zajtra. pekne dusno bude pred PC :(

Dawn of the FEI:

pUf

Quote from: Cofein on  21.01.2008, 02:32:22

1. musim naozaj pochvalit ywetku, ako cviciaca tohto predmetu je ozaj super ;) aj z nudnej latky spravi srandu a to je fajn ;)
2. neni 20 bodovy zapocet troska malo? akoze... na tom zadani.. a hlavne na dokumentacii trebalo dost hodne makat a ked tak pozeram hodnotenie.. za ten ktory diagram 0.5 boda a podobne... za tolku snahu male ohodnotenie.

bud rad ze si nemal s http :P
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

buhehe

Quote from: pUf on  21.01.2008, 02:49:53

2. neni 20 bodovy zapocet troska malo? akoze... na tom zadani.. a hlavne na dokumentacii trebalo dost hodne makat a ked tak pozeram hodnotenie.. za ten ktory diagram 0.5 boda a podobne... za tolku snahu male ohodnotenie.

jj 16.1. si vela ludi nebude pamatat ako stastny den...

Cofein

Quote from: pUf on  21.01.2008, 02:49:53

Zlaty moj, ja som mal vlani s http toho az az :)
cvika z TBIS I... tam bola sice mila, dala mi full zapich :) ale to  bol brnkacna predmet (btw skuska tiez havlice)
no a potom cvika z DBS a tiez skuska s nou :) a na tie cvika nikdy nezabudnem jak ma zoskrtala pri preberani zadania

takze neboj, o teletete toho viem az az a skusenosti tiez dostatok ;)

pUf

na zswi je aj tak horsia :P :P
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

ywetka

2. neni 20 bodovy zapocet troska malo? akoze... na tom zadani.. a hlavne na dokumentacii trebalo dost hodne makat a ked tak pozeram hodnotenie.. za ten ktory diagram 0.5 boda a podobne... za tolku snahu male ohodnotenie. na skuske 20 otazok po 4 body... kliknem vedla a 4 body v cudu... ale co uz no, je to na garantovi predmetu, ake je hodnotenie

joooj... 0.5 boda? to som dala len orientacne, skutocne som hodnotila kus inak... sak kolki ludia urobili ten slovnik pojmov, co som dala ako povinnu cast? :D takmer nikto... cize nakoniec som davala bodiky za uplne ine veci a urcite nie az tak prisne ako som najprv strasila.

co sa tyka tych 20 bodov za zapocet - skus napisat doc. Havlicemu alebo za nim skocit, urcite ti to vysvetli a on je dost otvoreny diskusiam, nikdy sa nenahneva za ziaden nazor... tu na fore to nevyriesis.

otazky na teste su lahke, ak mate nejake pochybnosti, vzdy mozete ist na preskusanie za doc. Havlicem, ale garantujem, ze od minuleho roka sa skusanie podstatne vylepsilo... kedysi si aj hodinku trpel v kabinete a doc. Havlice ta skusal kapitolu za kapitolou, nebola to ziadna sranda... teraz to mate o tolko lahsie, ze si to neviete ani predstavit, verte mi... stary system by ste nechceli.

navyse, ty sa nemusis testu vobec bat - na tento styl testov + opakovanie do hlbky, na to som vas predsa trenovala takmer dve cele cvika, opovaz sa mat zajtra malo bodov!  :j_wink: bo bude bitka...  am :emot-LMAO:

pUf

Quote from: ywetka on  21.01.2008, 03:19:16
opovaz sa mat zajtra malo bodov!  :j_wink: bo bude bitka...  am :emot-LMAO:

jooj preco som nemal malo bodov :(  :j_cheesy:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

trek

dalsia otazka...generalizacia v use case moze byt aj medzi aktermi aj medzi pripadmi pouzitia?