• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

UI

Started by krtek, 01.10.2007, 21:38:07

« predchdzajce - alie »

mishelka

tak keď napíšeš správu tak hore máš Modify :)
mal si aspoň pozrieť moje, ja som ten film videla aspoň 30x a aj Sinčák uznal že som vystihla podstatu toho čo chcel na prednáške, že robot sa osamostatnil... A aj Maliňák povedal že dobre na cviku... Ale asi by mu to nepomohlo keď tam bol ten #*$#*$# Vačšák..
UPDATE inak plánujem ísť za Sinčákom a povedať mu (ale slušne) že Vaščák je debil...

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

m!x41

chod chod moja... hlavu hore... kludne aj za mna mu to povec... ked ti bdue treba thak myslim ze aj viacero ludi ti da suhlas nato a nielen ti co su tu na fore...

cim-cim

aj mu nahravku mozes pustit...:D, lebo ja si myslim ze sincak ho este nepozna...

vidis to ty si prerobila tie otazky po HI-ckaroch, ja som ani nevedel, som sa ucil z tych starych, ale tiez som tam vsetkemu neveril :))

no vystihla si to celkom dobre ( aj podla mna )len ten robot sa nevolal tak romanticky ako si napisala, Bol "len" Sony :)
keby som dostal ja tu otazku asi by som napisal nieco v zmysle ze:

z celkoveho deja filmu sa vazenemu divakovi (to aby som mal viac slov), ponuka otazka, Mozeme roboty ktore naucime samostatne mysliet dalej zotrocovat a vyuzivat ich, a potom po dobe zivotnosti ich jednoducho rozobrat?

a je tam obrovsky otaznik ze co sa stane ked k niecomu takemu dojde, ved samostatne uvazujuca bytost sa predsa nebude riadit nejakymi blbymi troma zakonmi ktore vymyslel pred 50 rokmi nejaky dedko vo vedecko fantastickej knihe...

pUf

Quote from: cim-cim on  09.01.2008, 19:14:16
... pUf pls ty nevies nic o krajnych medziach?? kde by sa to dalo zohnat... lebo stale tu davas nejake linky... napr 9 mld bozich mien a tak... vole sak ani ludi tolko nieje na svete...komu chces vsetky tie mena dat? :)

ono asi som to videl sem tam v telke nie som si istyy.. ale daco mi to hovori.. isto som ten nazov uz pocul.. ale to ze som to videl si mozno pletiem s faktor psi ci co to bolo...
neviem kde by to mohlo byt
jediny link co som dal tak bol na stranku kde sa da stiahnut plnoplno kniiih :P
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

buhehe

ty brdo dobre sa tu odbocilo od temy....ty co budu mat skusku 24 ci ktoreho budu mat radost... :j_tongue:

pUf

Quote from: cim-cim on  09.01.2008, 19:46:12
aj mu nahravku mozes pustit...:D, lebo ja si myslim ze sincak ho este nepozna...

joo vezmi aj nahravku  :laugh:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

mishelka

Quote from: cim-cim on  09.01.2008, 19:46:12

vidis to ty si prerobila tie otazky po HI-ckaroch, ja som ani nevedel, som sa ucil z tych starych, ale tiez som tam vsetkemu neveril :))

no vystihla si to celkom dobre ( aj podla mna )len ten robot sa nevolal tak romanticky ako si napisala, Bol "len" Sony :)
keby som dostal ja tu otazku asi by som napisal nieco v zmysle ze:

z celkoveho deja filmu sa vazenemu divakovi (to aby som mal viac slov), ponuka otazka, Mozeme roboty ktore naucime samostatne mysliet dalej zotrocovat a vyuzivat ich, a potom po dobe zivotnosti ich jednoducho rozobrat?

a je tam obrovsky otaznik ze co sa stane ked k niecomu takemu dojde, ved samostatne uvazujuca bytost sa predsa nebude riadit nejakymi blbymi troma zakonmi ktore vymyslel pred 50 rokmi nejaky dedko vo vedecko fantastickej knihe...
nemám nahrávku :( ale keby som mala tak mu to anonymne pošlem.. Nemôžeš totiž nahrávať niekoho bez jeho súhlasu... Ale dúfam že ma Sinčák pochopí, lebo sa mi zdá byť celkom v pohode, budem sa mu to snažiť podať tak normálne..
K I robot: teda samozrejme, že je tam problém aj s etikou, to som jaksi zabudla napísať do tých otázok, to nám Maliňák vravel na cviku, zabudla som na to, sorry. Kto môžte to tam dopíšte nech ostatní vedia :)

A tie tri zákony podľa mňa až také zlé nie sú, oni existujú hlavne preto, že roboti by mali mať nejaké etické zábrany, aby nezabíjali ľudí ako im príde. Veď aj v histórii ľudstva bola kopa takých, ktorí chceli odrovnať celý svet alebo si ho zotročiť. Čo nám zaručuje, že keď vytvoríme bytosť silnejšiu a v mnohých veciach lepšiu ako my, si nás nezotročí alebo nás nezničí? Že sa nebude prehlasovať za vyššiu a dokonalejšiu bytosť ako sme my? Alebo že ju niekto nevyužije k ničeniu? Kvôli tomu sú tam tie tri zákony. Roboti sú v tomto prípade síce vnímaní ako bytosti, ktorým sa krivdí a ubližuje, ale aj pred nimi sa človek musí chrániť. Tak si myslím že by tá morálka mala byť obojstranná - aj u človeka, aj u robota.

pUf

ale ved to bol verejny prejav.. ten sa predsa moze nahrat nie? :P

inak ja poznam toho co to nahral. kdo si chce na mne sahnout? rikam kurva kto si chce na mne sahnout.  :laugh: :laugh:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

mishelka

tak nech to pošle Sinčákovi !!! alebo rovno nejakým úradom... ale anonymne radím :)

pUf

rozmyslal som ze spravim take ze fotka vascaka + ta nahravka = youtube  :bananawrite:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

mishelka

no i tak še da :D a potom stačí poslať už len link :D

cim-cim

ale ale..odki ho poznas? pokial nie si z nasej skupiny tak by si ho poznat nemal... who are you???  :j_huh:

cim-cim

Quote from: mishela on  09.01.2008, 20:24:11
nemám nahrávku :( ale keby som mala tak mu to anonymne pošlem.. Nemôžeš totiž nahrávať niekoho bez jeho súhlasu... Ale dúfam že ma Sinčák pochopí, lebo sa mi zdá byť celkom v pohode, budem sa mu to snažiť podať tak normálne..
K I robot: teda samozrejme, že je tam problém aj s etikou, to som jaksi zabudla napísať do tých otázok, to nám Maliňák vravel na cviku, zabudla som na to, sorry. Kto môžte to tam dopíšte nech ostatní vedia :)

A tie tri zákony podľa mňa až také zlé nie sú, oni existujú hlavne preto, že roboti by mali mať nejaké etické zábrany, aby nezabíjali ľudí ako im príde. Veď aj v histórii ľudstva bola kopa takých, ktorí chceli odrovnať celý svet alebo si ho zotročiť. Čo nám zaručuje, že keď vytvoríme bytosť silnejšiu a v mnohých veciach lepšiu ako my, si nás nezotročí alebo nás nezničí? Že sa nebude prehlasovať za vyššiu a dokonalejšiu bytosť ako sme my? Alebo že ju niekto nevyužije k ničeniu? Kvôli tomu sú tam tie tri zákony. Roboti sú v tomto prípade síce vnímaní ako bytosti, ktorým sa krivdí a ubližuje, ale aj pred nimi sa človek musí chrániť. Tak si myslím že by tá morálka mala byť obojstranná - aj u človeka, aj u robota.

ved prave to mishela... oni by nas znicili..aspon si to myslim... neviem to nijako podlozit ale si myslim ze s vyvojom UI sa nemame kam ponahlat..
preto ja osobne na UI urcite nepojdem..aj kvoli vascakovi...:) a svoj genialny mozog budem venovat inym veciam..napr trinastkam na pokeci..:D :D

cim-cim

ale zase keby boli tie roboty intelignetnejsie a silnejsie ako my mozno by nas zachranili ako sa to snazil ten hlavny pocitac v Ja robot, lebo niekedy sa mi fakt zda ze my ludia sme vymeteni... no neriesme to uz, aj tak to nema zmysel...

btw preco si dala prec ten cinsky znak? a vlastne co znamenal? nieco ako Love? :)

mishelka

hej znamenal love a bol japonský :) chýba mi trošku zmena no :) chceš ho či čo? pošlem keď chceš :D

cim-cim

ked sa nahodou zamilujem tak si ho vypytam.. :D a vlastne davaj...

:zuzka: FEI :D

mishelka

:D http://www.sendspace.com/file/lz45dy teraz si to daj do avataru ty a budú si nás pliesť :D

ywetka

Quote from: mishela on  09.01.2008, 19:30:37
tak keď napíšeš správu tak hore máš Modify :)
mal si aspoň pozrieť moje, ja som ten film videla aspoň 30x a aj Sinčák uznal že som vystihla podstatu toho čo chcel na prednáške, že robot sa osamostatnil... A aj Maliňák povedal že dobre na cviku... Ale asi by mu to nepomohlo keď tam bol ten #*$#*$# Vačšák..
UPDATE inak plánujem ísť za Sinčákom a povedať mu (ale slušne) že Vaščák je debil...

je nutne vyjadrovat svoju nespokojnost... inak to vyzera tak ako to vyzera... go girl ;)
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

mishelka

ďakujem za podporu Iwetka :) dúfam že za to nedostanem nejakými nekalými procesmi vyhadzov zo školy...

ywetka

Quote from: mishela on  09.01.2008, 21:31:54
ďakujem za podporu Iwetka :) dúfam že za to nedostanem nejakými nekalými procesmi vyhadzov zo školy...

ale prosim ta... take sa este nikdy v zivote nestalo... navyse je to ina katedra a my s KKUI nemame nic, ale fakt nic. inac, ak sa ti to nechce z osobnych dovodov riesit "prezencne", tak skus to hodit do tej ciernej skrinky, co sa sem tam zjavi na studijnom ;) citaju to... fakt :)
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

mishelka

nie, ja tam chcem ísť osobne, aj tak pôjdem okolo...
a možno sa nič také nestalo oficiálne, ale neoficiálne sa dnes (hlavne za prachy) dá vybaviť všetko...

cim-cim

no davaj si bacha lebo myslim ze pre nich nebude problem zistit si kto si ked som to dokazal ja... :D... a dik za Love ale az tak sa nepodobame aby si nas mali ostatni pliest...:)

a vlastne ta veta nedava velky zmysel ked na to tak pozeram vzhladom na to ze tam chces ist osobne...:D :D

pUf

Quote from: cim-cim on  09.01.2008, 21:01:35
ale ale..odki ho poznas? pokial nie si z nasej skupiny tak by si ho poznat nemal... who are you???  :j_huh:

to je tajomstvo :)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

mishelka

nie, on proste hľadal kto nič nevie a keď ho našiel, poslal nás domov...

pUf

u nas dlho nehladal.. trafil naprvykrat :D
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook