• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

TBIS I.

Started by ywetka, 08.02.2008, 16:00:16

« predchdzajce - alie »

DeeL

nemyslis si ... skratka bude rada, ze sa zaujimas ;) ... treba sa na to pozerat z optimistickeho pohladu ;)

inac skuska je uplna pohoda z tohto predmetu... dnes som nieco spravil tam v tom PB a potom som sa isiel porozpravat s ujom Havlice, ktory odomna chcel porovnania objektoveho pristupu u PowerScriptu a C++, tak ked som mu povedal, ze C++ nie velmi moj kamarat, tak ma zacal nabadat, ze ked som v skole, tak by som sa mal do toho pozerat pokial mam moznost a tak... cize asi tak, este aj ine otazocky boli... niektore aj take, ze ked clovek nerobil vobec s PB a jeho PowerScriptom tak mohli byt problemi, ale tak ja som nic extra s tym aj tak nerobil a dalo sa s nim pokecat... pohodak ;) ... dalsia 100vecka sa mi pribudla, uz mi to trapne pripada az :D

Múdri sa naučia od hlupákov viac, ako sa hlúpi poučia z príkladu múdrych.
(Marcus Porcius C. Cato)
It's not that I'm so smart, it's just that I stay with problems longer.
(Albert Einstein)

Hi yourself ;)

BCAA

len nos tu katanu so sebou neze vyfasujes za tie stovecky :D

wlade

Quote from: DeeL on  22.04.2008, 03:19:11
...porovnania objektoveho pristupu u PowerScriptu a C++...

Kto vie to porovnasnie kebyze sa aj mna na to opytal ???

Bo ked poviem ze C++ nie je moj kamarat bude mu to povedome :D
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

DeeL

Quote from: wlade on  22.04.2008, 03:49:06
...porovnania objektoveho pristupu u PowerScriptu a C++...

Kto vie to porovnasnie kebyze sa aj mna na to opytal ???

Bo ked poviem ze C++ nie je moj kamarat bude mu to povedome :D
ja som mu to nepovedal tak presne... ale skratka on len chcel tie 3 vlastnosti objektoveho programovania a trocha povedat, ze ako je to robene v PowerScripte, co je podpora a co neni... ze napriklad dedicnost priamo v PowerScripte nemas moznost robit len cez PB rozhranie a ze zapuzdrenie (encapsulation) mozes robit tiez cez globalne, instancne premenne a rozne funkcie... polymorfizmus ze je nieco tam, ale tak ze v C++ alebo inych jazykoch je toho viac a tak nejako sa treba stale snazit vykecat aj ked nevies co chce, on ta potom usmerni uz, ked vidi, ze rozpravas o inom ako sa pytal a ked usmerni tak aspon daco aj napomoze ;)

(Marcus Porcius C. Cato)
(Albert Einstein)

Hi yourself ;)

Ing. nemtom

nemyslis si ... skratka bude rada, ze sa zaujimas ;) ... treba sa na to pozerat z optimistickeho pohladu ;)

inac skuska je uplna pohoda z tohto predmetu... dnes som nieco spravil tam v tom PB a potom som sa isiel porozpravat s ujom Havlice, ktory odomna chcel porovnania objektoveho pristupu u PowerScriptu a C++, tak ked som mu povedal, ze C++ nie velmi moj kamarat, tak ma zacal nabadat, ze ked som v skole, tak by som sa mal do toho pozerat pokial mam moznost a tak... cize asi tak, este aj ine otazocky boli... niektore aj take, ze ked clovek nerobil vobec s PB a jeho PowerScriptom tak mohli byt problemi, ale tak ja som nic extra s tym aj tak nerobil a dalo sa s nim pokecat... pohodak ;) ... dalsia 100vecka sa mi pribudla, uz mi to trapne pripada az :D

heh aj mna sa pytal to iste :D
brix will be shat

wlade

vyborne, takze toto sa nabiflim a potom len preopakovat si tvorbu aplikacii v PB a v pondelok hor sa na skusku :D

Dawn of the FEI:

Ing. nemtom

lol natom sa neni co biflit :D:D:D len som mu porovnal powerscript s c#, potom sme o C prehodili par viet a siel som het
brix will be shat

DeeL

hej hej... s nim je uplne v pohode kecat ;)

(Marcus Porcius C. Cato)
(Albert Einstein)

Hi yourself ;)

Ing. nemtom

jj, bodaj by kazdy profak taky bol
brix will be shat

wlade

lenze ja tomu vobec nerozumiem. este aj naklikavanie v PB mi robi semtam problemy, najme skriptovanie tlacitok :( neovladasm powerscript, C#,C++ ani C :/

Keby dal porovnat PHP a HTML to by som mu rozpraval jedna radost :D

Dawn of the FEI:

BCAA

to wlade:    ale ber to tak ze teraz mas idealnu pirlezitost sa prave naucit spominane jazyky    neviem no stale si myslim ze takato jednostranna orientacia na php a html  neni dobra  (teda je to moj osobny nazor mozno sa mylim)  ziskavaj prehlad   php a html nieje silver bullet :)   

http://www.networkworld.com/cgi-bin/mailto/x.cgi?pagetosend=/export/home/httpd/htdocs/news/2008/041708-careers-sidebar.html&pagename=/news/2008/041708-careers-sidebar.html&pageurl=http://www.networkworld.com/news/2008/041708-careers-sidebar.html&site

si precitaj :)

LM

no ja idem v pondelok na skusku a idem si predpripravit tamplate ktori si stiahnem a potom mu uz iba dohodim datove zdroje a bude to cele hotove:D
proste ked uz mam pristup k netu, tak preco si to nepripravit tak, ze iba napisem QBE retazec a nahodim datove zdroje:D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
- Jeff Pesis

Who's General Failure and why's he reading my disk?
- Anonymous

Internet is so big, so powerful and pointless that for some people it is a complete substitute for life.
- Andrew Brown

ywetka

Quote from: BCAA on  22.04.2008, 06:12:43
to wlade:    ale ber to tak ze teraz mas idealnu pirlezitost sa prave naucit spominane jazyky    neviem no stale si myslim ze takato jednostranna orientacia na php a html  neni dobra  (teda je to moj osobny nazor mozno sa mylim)  ziskavaj prehlad   php a html nieje silver bullet :)   

http://www.networkworld.com/cgi-bin/mailto/x.cgi?pagetosend=/export/home/httpd/htdocs/news/2008/041708-careers-sidebar.html&pagename=/news/2008/041708-careers-sidebar.html&pageurl=http://www.networkworld.com/news/2008/041708-careers-sidebar.html&site

si precitaj :)

nemylis sa, nie, ze nie je uplne dobra, ale je uplne zla, ak chce ostat a pracovat v IT.
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

LM

Aspektove orientovanie RULES of FUTURE.

ale stale si myslim ze kto nevie kodovat v C, alebo v C++ mu moze byt na velke H. vsetka java, ani java nieje tak mocna ako C. Uznavam ze JAVA je skvelo spracovana a ma obrovske zdroje, ale C, je C, a bez C, by nebolo niC.
- Jeff Pesis

- Anonymous

Internet is so big, so powerful and pointless that for some people it is a complete substitute for life.
- Andrew Brown

BCAA

ta uz som pocul rozne nazory na aspektove programovanie   a od ludi co sa tomu venovali ze vraj to je slepa ulicka     ta co ja viem :)    ja som s tym velmo nerobil mozno len take malicke vecicky  sa mi to celkom lubilo no

Frankie

Ja robím o aspektovom bakalárku a podľa mňa je to super vec, ktorá má budúcnosť..  8)

LM

no ja som od frenkyho pocul zeje to vec co ma buducnost tak to sirim dalej:d
- Jeff Pesis

- Anonymous

- Andrew Brown

wlade

Nepametate si niekto text Vasho zadania, co ste uz boli na skuske, ako tu aplikaciu s M:N tabulkou myslim ? Ze nech si reku potrenujem na PB-cku doma :)

Dawn of the FEI:

Ing.Veduci

M:N, v kazdej po 3 atributy + insert, update, delete na oboch + pre jeden smer (mas povedanr ktory) master-detail pohlad samozrejme s inertom, updatom a deleteom + menu pouzit

+ jedna otazocka pri Zdenkovi
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

wlade

Quote from: Veduci on  24.04.2008, 01:44:09
M:N, v kazdej po 3 atributy + insert, update, delete na oboch + pre jeden smer (mas povedanr ktory) master-detail pohlad samozrejme s inertom, updatom a deleteom + menu pouzit

+ jedna otazocka pri Zdenkovi

Dakujem ;)

Dawn of the FEI:

psicho

Quote from: LM on  22.04.2008, 17:17:56
no ja som od frenkyho pocul zeje to vec co ma buducnost tak to sirim dalej:d

buducnost ma len to co potlacia velke firmy , mozes vymysliet seba lepsi programovaci jazyk abo hoci co, ale ked to nebudu potporovat big hraci tak to mas nanic :D ,proste ked sa microsoft teraz rozhodne ze
bude robit suport a tlacit na ten jazyk ten karel abo ako sato vola kde len policka vyfarbujes a hovoris "robotovy" kde ma ist tak proste ten jazyk bude future  a aspektove moze ist dpc :D :D :D
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

Ing.Veduci

:puf: Karel rulezz  :puf: :puf: :puf:
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

pUf

:D lool robot karel.. tehlicky sme stavali, ked sme mali 8 rokov :D
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

ywetka

:D no ja som sa o karlovi dopocula len zhruba dva roky dozadu, ale pecka to je musim povedat :D existuje uz aj karel++ btw... ale je to jedna z mala veci, ktoru pozna aj okolity svet nie len byvala CSSR  :laugh:
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

Ing.Veduci

ale tak u mna je aj tak na 1. mieste Comenius Logo :D .... korytnacky rulezz

svojho casu som v tom robil take veci, ze konec... :D, pridem domov a asi si to normalne nahodim a sa pohram trocha :D