• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Semestralny projekt a Bakalarska praca

Started by rolin21, 17.09.2007, 17:41:52

« predchdzajce - alie »

wlade

No mne moj povedal ze staci uviest pouzitu literaturu tak som sa tym netrapil velmi. Teda dufam ze z toho nebude galiba :D

Ak by som mal byt presny tak na jednej strane teoretickej casti bakalarky by sa nachadzalo asi 100 citacii za predpokladu ze kazdu vetu treba citovat :D

Este len bude zabava :D

Quote from: MKI on  17.05.2008, 00:39:39
a to akoze mam dat desta stran do uvodzoviek ? ked mam destat stran cerpanych z knih ?

No toto by aj mna zaujimalo
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

ywetka

MKI: nie do uvodzoviek... staci na koniec odseku dat [cislo] odkial bol text odseku citovany.

eminkaa: ano, tak sa to robi, ze pokial je nejaky dlhsi text v podstate mis masom myslienok a viet z viacerych zdrojov, ktore hovoria v podstate o tej istej problematike, tak sa dava presne tak, ako si napisala... nie za kazdu vetu citaciu, ale az za cely odsek suhrn vsetkych zdrojov.
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

Ing. nemtom

cize dam na konec bakalarky [ x ] a x bude net ze? :D
brix will be shat

MKI

co znamena tato cast "Aktualizovane 28-4-2007 [cit 2007-03-20]" ??

je to vybrate z:
[1] System. Wikipedia - the free encyclopedia [online]. Aktualizovane 28-4-2007 [cit 2007-03-20]. Dostupne na internet.
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

ywetka

Quote from: MKI on  17.05.2008, 19:34:20
co znamena tato cast "Aktualizovane 28-4-2007 [cit 2007-03-20]" ??

je to vybrate z:
[1] System. Wikipedia - the free encyclopedia [online]. Aktualizovane 28-4-2007 [cit 2007-03-20]. Dostupne na internet.

to je kvoli aktualite internetoveho zdroja... to znamena, ze ak si nieco stiahol (prelozil) z netu, tak je casto na stranke napisane (na wikipedii vzdy dole malym pismom), kedy bola tato stranka naposledy aktualizovana (ak to na stranke uvedene nie je, tak to mozes pokojne vynechat, nic sa nestane). [cit 2007-03-20] znamena, ze ty si to stiahol a pouzil v BP 20. marca 2007 (staci priblizny datum samozrejme). Cast Dostupne na internete je asi intuitivne zrejma. To treba dat za kazdym i-net zdrojom.
Je to pomerne uzitocna zalezitost, lebo casto maju ludia v pracach zastarale informacie (pisu aj o 5 rokov starej (uz nepouzivanej) technologii ako o najnovsej hot novinke, len za to, ze nasli stary, neaktualizovany zdroj...) a ak to potom niekto, nie velmi znaly problematiky, pouzije, moze vzniknut pomerne zaujimava neprijemna situacia.

wlade

DATE_FORMAT( datum, '%e.%c.%Y' ) >= '1.5.2008'
AND DATE_FORMAT( datum, '%e.%c.%Y' ) <= '9.5.2008'

nevie niekto preco ked mam takuto cast SQL prikazu tak mi vracia aj hodnoty z datumu napriklad 18.5.2008 ked nie je v tomto intervale ? Ale ked dam napriklad namiesto 9.5.2008 10.5.2008 tak uz danu hodnotu nevypise...

EDIT: "datum" je premenna typu date v tabulke

Dawn of the FEI:

MKI

neznam ale ked 10 je dobra a 9 nie tak skus 09 :)
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

wlade

Quote from: MKI on  18.05.2008, 19:35:24
neznam ale ked 10 je dobra a 9 nie tak skus 09 :)

presne to som skusil a ide to. Zaujimave ze v celom MySQL manuali sa to nespomina a ze vraj to ma fungovat. Nevadi, pripisem upozornenie na nulkovaci datum :) Na forum som to hodil preto lebo sa mi ta chyb a zda nelogicka tak ci reku niekto nevie kde je zadrhel, lebo 09 a 9 je logicky to iste podla mna, aj ked SQL ma opacny nazor :)

Dawn of the FEI:

JCube

no datumy v sql to je alchymia sama o sebe a co je jasne pre teba tam je absolutne nejasne... :)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

Ing. nemtom

brix will be shat

nighthunter

ludiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

urcite aj vy robite prezentacie v powerpointe

klko slidov sa odporuca mat ?
10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

pUf

tusim, ze my mozeme mat aj video :P
a co sa tyka poctu stran, to ti neviem povedat.. zatial mam co robit s pisanim prace :D
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

ywetka

Quote from: nighthunter on  19.05.2008, 03:33:02

cim menej tym lepsie... uz po dvoch minutach sa komisia nudi... odporucam max. 1 slide na 1 minutu.

paly-sk

Quote from: wlade on  18.05.2008, 19:11:39

nevie niekto preco ked mam takuto cast SQL prikazu tak mi vracia aj hodnoty z datumu napriklad 18.5.2008 ked nie je v tomto intervale ? Ale ked dam napriklad namiesto 9.5.2008 10.5.2008 tak uz danu hodnotu nevypise...

nedovolim si jednu poznamku: preco si to tak skomplikoval? DATE_FORMAT( datum, '%e.%c.%Y' ) >= '1.5.2008'

ved ked mas datum typu date, tak ho mas vo formate YYYY-MM-DD, takze by stacilo toto: datum BETWEEN '2008-05-01' AND '2008-05-09' a tym padom aj databazovy server ma menej prace s formatovanim datumu. a tu keby si nedal tie nulky, tak by to malo ist aj tak dobre ;-) len tolko odomna

nighthunter

Quote from: ywetka on  19.05.2008, 03:40:34
Quote from: nighthunter on  19.05.2008, 03:33:02

cim menej tym lepsie... uz po dvoch minutach sa komisia nudi... odporucam max. 1 slide na 1 minutu.
ok, mam 20 slidov, z ktory ch sa bude na tuty vyhadzovat 5-8
cize som spokojny
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

nighthunter

pre vsetkych co nestihaju

AKO PISAT DIPLOMOVKU, BAKALARKU, SEMINARKU ....->  http://academic.xp.sk/section1/en/

pUf

ucit sa to nie, ale blbosti pozerat to hej.. btw prizvuk tej caje ma zabija :D
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

Ing. nemtom

Quote from: paly-sk on  19.05.2008, 04:09:59
Quote from: wlade on  18.05.2008, 19:11:39

nedovolim si jednu poznamku: preco si to tak skomplikoval? DATE_FORMAT( datum, '%e.%c.%Y' ) >= '1.5.2008'

ved ked mas datum typu date, tak ho mas vo formate YYYY-MM-DD, takze by stacilo toto: datum BETWEEN '2008-05-01' AND '2008-05-09' a tym padom aj databazovy server ma menej prace s formatovanim datumu. a tu keby si nedal tie nulky, tak by to malo ist aj tak dobre ;-) len tolko odomna

http://www.tu-ke.com/forum/index.php?topic=1083.msg94877#msg94877
brix will be shat

kornas

Mal niekto z Vas temu na bakalarsku pracu, ktora sa tyka Operacnych systemov a bezpecnosti ?? Ak nieco viete, napiste PM pls. Dik.

Mar0sh

mam otazku. Ako vlozim Heading X.X.X.X do obsahu?

psicho

a som v pici, nemam pc od soboty a neviem jak dlho este nebudem mat :(((( Nedasa poziadat  dajaka vynimka na trosku neskorsie odovzdanie???
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

ywetka

Quote from: psicho on  20.05.2008, 02:17:51
a som v pici, nemam pc od soboty a neviem jak dlho este nebudem mat :(((( Nedasa poziadat  dajaka vynimka na trosku neskorsie odovzdanie???

isto da... musis o to poziadat veduceho katedry, ale najprv potrebujes suhlas veduceho svojej bakalarky... btw cim skor to zacnes riesit, tym lepsie, cize napis strakovi najlepsie hned.

krtek

jj, da sa poziadaat o neskorsie odovzdanie. myslim ze max. o dva tyzdne. kamarat ziadal o neskorsie odovzdanie diplomovky o tyzden a v pohode mu bolo vyhovene. treba napisat peknu ziadost s peknym dovodom a nemal by byt problem ;)

ywetka

Quote from: krtek on  20.05.2008, 02:26:53

jj, da sa poziadaat o neskorsie odovzdanie. myslim ze max. o dva tyzdne. kamarat ziadal o neskorsie odovzdanie diplomovky o tyzden a v pohode mu bolo vyhovene. treba napisat peknu ziadost s peknym dovodom a nemal by byt problem ;)

hej, ale ide o to, ze vy mate kratsi priestor medzi odovzdanim bakalarky a samotnymi statnicami, diplomanti maju cely mesiac, cize predlzenie o dva tyzdne neni problem, recenzent za dva tyzdne v pohode stiha urobit posudok... u vas neviem, aky je ten rozdiel velky, takze jediny problem vidim tam... lebo napr. ja mam recenzovat 5 bakalarok a keby mi dosli vsetky tyzden pred statnicami s tym, ze najneskor tri dni pred nimi musia posudky lezat na katedre... tak diky pekne, najma ak by som mala aj nejaku inu dolezitejsiu robotu... myslim, ze sa ziada z toho dovodu aj povolenie recenzenta o predlzenie a ten moze z uvedenych dovodov odmietnut. preto radim pytat sa cim skor, prveho ziadajuceho neodmietne takmer urcite... u dalsich je to uz ale menej pravdepodobne

krtek

Quote from: ywetka on  20.05.2008, 02:49:14
hej, ale ide o to, ze vy mate kratsi priestor medzi odovzdanim bakalarky a samotnymi statnicami, diplomanti maju cely mesiac, cize predlzenie o dva tyzdne neni problem, recenzent za dva tyzdne v pohode stiha urobit posudok... u vas neviem, aky je ten rozdiel velky, takze jediny problem vidim tam... lebo napr. ja mam recenzovat 5 bakalarok a keby mi dosli vsetky tyzden pred statnicami s tym, ze najneskor tri dni pred nimi musia posudky lezat na katedre... tak diky pekne, najma ak by som mala aj nejaku inu dolezitejsiu robotu... myslim, ze sa ziada z toho dovodu aj povolenie recenzenta o predlzenie a ten moze z uvedenych dovodov odmietnut. preto radim pytat sa cim skor, prveho ziadajuceho neodmietne takmer urcite... u dalsich je to uz ale menej pravdepodobne

no ved jasne, ze keby danemu recenzentovi chceli traja ludia posunut odovzdavanie terminu BP, tak sa tomu nevyhovie, ved preto sa dava ziadost a veduci katedry zohladni moznosti posunutia.
je mozne ze sa to neda az o dva tyzdne. ywetka ma pravdu ze je tam menej casu na posudzovanie ako u diplomantov.
I don't know  bk
jednoznacne sa treba informovat cim skor...