• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Semestralny projekt a Bakalarska praca

Started by rolin21, 17.09.2007, 17:41:52

« predchdzajce - alie »

mishelka

ale mne Porubän povedal že tam mám dať vlastné názory a kritiku, tak ako inak to mám napísať keď nie "podľa môjho názoru blabla" ?

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

ywetka

Quote from: mishela on  08.05.2008, 19:58:43
ale mne Porubän povedal že tam mám dať vlastné názory a kritiku, tak ako inak to mám napísať keď nie "podľa môjho názoru blabla" ?

"na zaklade XY sa zistilo, ze bla bla bla..." takymto sposobom... nic narocne.
to nie len jaro poruban take hovori, tak to ma byt u kazdeho, ze vlastne nazory a kritika... ale pisat treba tzv. neosobnym stylom. Ak by si napisala "podla mojho nazoru", tak to je najhorsie co moze byt... to uz skor fakt, ked ta nic ine nenapadne, tak napis tak ako radil hunter, v autorskom plurali... ale skus sa vyhnut aj tomu :)

EDIT: skuste si pozriet tento textak: http://s.cnl.tuke.sk/~ywetka/AkoPisat.txt
je tam popis ako by sa mali pisat prace, urcite nevyuzijete vsetko ale je tam kopec dobrych rad a chyb, ktorych sa diplomanti/bakalari dopustaju...

co sa tyka toho vyjadrovania, tak mam pocit, ze vsade je to ine... ;) ten neosobny styl radim len preto, lebo som uz videla kopec posudkov, kde sa toto vycita, tak nech sa to nestane radsej aj vam... ale zasa, furt sa najde niekto na FEI, kto to nedodrzi a pise ako hotentot, ze "potom som implementoval a zistil, ze bla bla" a aj tak si DP obhaji ;) nie je totiz nejaka obrovska chyba, lebo je to iba zalezitost stylistiky, nie odbornosti, ale podla novej sablony hodnotenia prac sa ma zohladnovat aj prave ta stylizacia, tak posudte si sami... ale kazdopadne sa nestane prakticky nic, ak to nedodrzite, mozno akurat trosku menej bodikov  bv :P
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

bliky

co sa stane v pripade ze nedodrzim neiktory z bodov zadavacieho listu? teda nie nedodrzim len k jednej jeho casti sa nevyjadrim vobec...!? nemozu ma zato vyhodit ci hej?

smate

Quote from: bliky on  08.05.2008, 22:35:15
co sa stane v pripade ze nedodrzim neiktory z bodov zadavacieho listu? teda nie nedodrzim len k jednej jeho casti sa nevyjadrim vobec...!? nemozu ma zato vyhodit ci hej?

no isty si nie som ale mozu =(

nighthunter

no ono sa to dalo zmenit, ale tearz je uz asi neskoro ked je vytlaceny
10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

ywetka

Quote from: bliky on  08.05.2008, 22:35:15

no je to pruser jak oci, ak mam pravdu povedat... znamena to, ze si nesplnil stanovene podmienky bakalarskej praci, ktore ti schvalil a podpisal dekan. ako prejst ti to moze, ale vsetky FX z prac, o ktorych viem, boli prave za to...

bliky

yes potesila si ma... bo normlane akoze neviem ci som debil aby abo co ale neviem nic schopne vygooglit k "existujuce sysetmy tvorby testov" PLS, help me!!! (in svk please...)

BCAA

Quote from: bliky on  09.05.2008, 00:38:39
yes potesila si ma... bo normlane akoze neviem ci som debil aby abo co ale neviem nic schopne vygooglit k "existujuce sysetmy tvorby testov" PLS, help me!!! (in svk please...)

:D :D  a vies ze mam presne podobny problem    presne treba mi existujuce systemy pre automatizovane testovanie :) 

mishelka

Quote from: ywetka on  08.05.2008, 20:46:10
Quote from: mishela on  08.05.2008, 19:58:43

"na zaklade XY sa zistilo, ze bla bla bla..." takymto sposobom... nic narocne.
to nie len jaro poruban take hovori, tak to ma byt u kazdeho, ze vlastne nazory a kritika... ale pisat treba tzv. neosobnym stylom. Ak by si napisala "podla mojho nazoru", tak to je najhorsie co moze byt... to uz skor fakt, ked ta nic ine nenapadne, tak napis tak ako radil hunter, v autorskom plurali... ale skus sa vyhnut aj tomu :)
a ako mám potom napísať svoje dojmy z programovania :( hmm.. tak pri programovaní nám vznikali návyky pre zjednodušovanie a skracovanie blabla :D :D :D asi budem musieť prepísať celú prácu :emot-rolleyes:

psicho

one a tam v tej poslednej casti co som robil tie programi ta to akoze jak ich mam popisat ???? normalne do detailov ze take vlakno onaka metoda taka funkcia alebo len tak vlazne abo akooooo ??????????
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

ywetka

Quote from: psicho on  09.05.2008, 19:00:39
one a tam v tej poslednej casti co som robil tie programi ta to akoze jak ich mam popisat ???? normalne do detailov ze take vlakno onaka metoda taka funkcia alebo len tak vlazne abo akooooo ??????????

staci vlazne... takym stylom "nasledne odosle spravu, ktora obsahuje ako parametre (trebars nejaku) HashTable s nazvami suborov a pod. Tento proces zabezpecuje trieda XY."
proste len tie najdolezitejsie implementacne prvky popis... zacnes ako keby si nejakemu laikovi opisoval celu funkcionalitu a na mieste, kde sa to hodi (ako napr. ten moj nemozny priklad), tak das nejaky implementacny detail.

pUf

a to treba opisovat iba tu funkcionalitu, ktora suvisi s mojou temou, ci komplet cele?
lebo ja tam mam na 10 riadkov kodu co suvisi s temou :D
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

ywetka

Quote from: pUf on  09.05.2008, 19:12:13
a to treba opisovat iba tu funkcionalitu, ktora suvisi s mojou temou, ci komplet cele?

cele, cele ;) nafukni to, ako len vies, nech to nevyzera, ze si ehm ehm presne toto dokopy urobil :D. cely program normalne opis. pri BP sa neoplati vyjadrovat najstrucnejsie mozne - teda v tej "vlastnej" casti.  br

pUf

aha thanx :)
tusim budem mat problem, ze budem mat az vela vlastnej tvorby :D
-proces od xml schemy ku implmentacii programu
-opis programu
-nakazal mi aj vseliake programy spomenut a porovnat
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

ywetka

Quote from: pUf on  09.05.2008, 19:21:34
aha thanx :)
tusim budem mat problem, ze budem mat az vela vlastnej tvorby :D
-proces od xml schemy ku implmentacii programu
-opis programu
-nakazal mi aj vseliake programy spomenut a porovnat

cim viac vlastnej tvorby tym lepsie... idealne by mali byt dve tretiny prace, ale tak to sa malokomu podari, mozno budes prvy :D a dobre ti povedal, presne tieto veci sa v BP maju spomenut...  :emot-prettywink: ostatni: take notes!

pUf

Quote from: ywetka on  09.05.2008, 19:32:40
mozno budes prvy :D a dobre ti povedal, presne tieto veci sa v BP maju spomenut...

dakujem ze vlozenu doveru ale trosku mam pochybnosti :D len teraz nerozumiem celkom ake "presne tieto veci" sry od rana som vymlety dnes  :trestac: :whacko: :puf:
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

ywetka

Quote from: pUf on  09.05.2008, 19:36:56
Quote from: ywetka on  09.05.2008, 19:32:40
mozno budes prvy :D a dobre ti povedal, presne tieto veci sa v BP maju spomenut...

dakujem ze vlozenu doveru ale trosku mam pochybnosti :D len teraz nerozumiem celkom ake "presne tieto veci" sry od rana som vymlety dnes  :trestac: :whacko: :puf:

no to, co ti povedal straka... tie tri body, co si tu napisal  :puf: najprv strucny popis problematiky, potom porovnania (to patri do analyzy), potom popis riesenia programu + dolezite implementacne detaily, mozno nejake overenie aplikacie (a mozno nie). a mas hotovu BP.
joj, ved BP ma mat okolo 40 stran, to nie je predsa ziadna rocket science, najma ked uz mate program  br

pUf

aha aha alles klar :D 
radost citat ako to uz skoro mam hotove :D uz sa chystam vrhnut na pisanie len co dorobim ten blby adresar ipeciek, ktory mi momentalne odmieta serializovat   :-\
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

ywetka

btw, ako to je? uz vsetci mate zapichy z bakalarky? lebo co som pozerala teraz do IS, tak 44 ludi ma zatim FX z BP... ci len nemate znamku v systeme?  bn
ale zapich ma 78 ludi a Acko ma z toho 54, biflosi :D

wlade

ja zapich mam ale bakalarku nestiham lebo sa ucim na prenasany predmet z druhaku, takze hned ako ho spravim (ak sa stane zazrak) budem mat do deadline 6 dni :D Takze budem musiet makat na 101% potom nad hranicu svojich moznosti :D
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

Ing. nemtom

za tych 6 dni ti to aj musia zviazat, ci sa mylim?
brix will be shat

pUf

Quote from: ywetka on  09.05.2008, 20:32:13
btw, ako to je? uz vsetci mate zapichy z bakalarky? lebo co som pozerala teraz do IS, tak 44 ludi ma zatim FX z BP... ci len nemate znamku v systeme?  bn

tak hadam nebudeme nadavat do biflosov tym co maju u korecka :D tam boli A udajne zadarmo :P mna by zaujimalo kolki maju E :D
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

ywetka

Quote from: pUf on  09.05.2008, 20:55:47
Quote from: ywetka on  09.05.2008, 20:32:13

tak hadam nebudeme nadavat do biflosov tym co maju u korecka :D tam boli A udajne zadarmo :P mna by zaujimalo kolki maju E :D

zadarmo bolo u drvivej vacsiny, 2B honest ;)
statistika IS mi ukazuje len jeden pripad Ecka  ah: ale aha, 44 ludi ma FX   bn
a tak zasa, urcite ten clovek, ktory ma E, ma BP viac menej v suchu, lebo vie co a ako robit a stiha to s prehladom... a urcite mnohi z tych Ackarov su na tom horsie ako ten nespravodlivo ohodnoteny Eckar   :puf: a co je v konecnom dosledku dolezitejsie?  br

pUf

ale este niektori maju v pondelok dostat znamky..:P
lol ale ked uz nikomu nedaju E tak si bude moct zaspominat pocas dlhych zimnych vecerov pri krbe, ze bol jediny s E za BP v rocniku :D thanx za statisticky prieskum atd :)  ap
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

mishelka

Quote from: ywetka on  09.05.2008, 19:16:28
Quote from: pUf on  09.05.2008, 19:12:13

cele, cele ;) nafukni to, ako len vies, nech to nevyzera, ze si ehm ehm presne toto dokopy urobil :D. cely program normalne opis. pri BP sa neoplati vyjadrovat najstrucnejsie mozne - teda v tej "vlastnej" casti.  br
ja mám skôr problém tam nenahádzať všetko čo som pozisťovala aby to nemalo 100 strán :D