• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Semestralny projekt a Bakalarska praca

Started by rolin21, 17.09.2007, 17:41:52

« predchdzajce - alie »

Ing. nemtom

lol, ved to je jaky fun tam ist, si to nenecham urcite ujst, len looseri pojdu na studijne :D
brix will be shat

psicho

read my blog> www.codemazing.com <read my blog

pUf

aky je rozdiel medzi Uvodom a Predhovorom?

aha uz zhruba viem :D aj tak mi pridu zbytocne tie obkecy :D
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

nighthunter

by si neveril ale ten obkec je asi najdolezitejsi z tvojej prace

kedze oponent a komisia citaju hlavne toto
+ zaver
10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

pUf

Quote from: nighthunter on  12.05.2008, 18:10:18
by si neveril ale ten obkec je asi najdolezitejsi z tvojej prace

kedze oponent a komisia citaju hlavne toto
+ zaver

tak neviem ako u vas ale u nas skor ide o ten obsah ako o tie kvetnate balasty :P  ja mozem pisat ooo ludstvo ma potrebu uchovavat vedomosti a uz od cias starych egyptanov sa uchovavali zvytky, papirusy hlinene tabulky.. avsak ked uzrela svetlo sveta elektronka a vznikli prve pocitace otvorila sa cesta pre uplne novyyy druh uchovavania informacii. ano je to tak.. vznikli digitalne zvitky a hlinene tabulky. perom sa stal softver a atramentom jednotky a nulky. a tu prichadza na scenu ooo XML jazyk bud osvietena tvoja cesta.. atd :D

ale to mi moc nepomoze.. tam treba aj nejaku pracu.. daco analyzovat atd. to nie je nobelova cena za literaturu :D
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

nighthunter

no fakt neviem, mozno zavisi aj od fakulty, nechcem sa hadat

ja viem tak ze v predhovore by malo byt daco tvoje vlastne pisane v 1. osobe, preco som sa rozhodol touto problematikou zaoberat

10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

pUf

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

MKI

odhlaseny, teta na studijnom si ma jednoducho vyskrtla povedala ze niekedy po 2.6 si budem musiet prist po diplom ... :)
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

ywetka

tu som :D :D
predhovor je nieco podobne ako uvod, zial treba mat obe v BP, su povinne sucasti... v podstate tam pisete to iste len inymi slovami - najpodstatnejsie rozdiely su: v predhovore nepisete ako ste co robili, ale PRECO pracujete na svojej teme, co vas k tomu viedlo, proste motivacia.. a taktiez co za temu vlastne predstavujete - napr. predkladana tema je zaujimava, preto lebo, tema je zivotne dolezita preto lebo...  :D. atd... proste iba taky obycajny obkec... skuste si pozriet, ako to mam v svojej DP: http://diplomovka.sme.sk/zdroj/3073.pdf (strana 9)

Uvod je vacsinou trochu dlhsi ako predhovor... tam opat spomeniete nejaky vseobecny uvod (velmi podobne s predhovorom) a napisete este raz (uz treti raz, ak ratam aj abstrakt :D), co robite a ako to robite a co tym sledujete :D (teda co je cielom vasej prace). Dolezite je tiez clenenie kapitol, to znamena, co robite v prvej a podobne - to je asi najdolezitejsie...
tiez mrknite moju DP (strana 18).  :emot-prettywink:

V DP (aspon tej na FEI) by nemalo byt nic pisane stylom "ja, mne, moju", ale vsetko tym neosobnym stylom, co som spominala... ten osobny styl treba pouzit len fakt vtedy, ked sa to uz inak neda ;)

EDIT: abstrakt, uvod, zaver, predhovor a vlastna cast su najdolezitejsie... to sa cita ozaj pozorne... napr. ja teraz recenzujem dve DP a teoreticku cast citam pomerne vlazne... kontrolujem citacie a citam, ci tam nepise uplne bludy, ale inak nejako extra nebadam po chybach a tak... co citam ale maximalne pozorne, to su tie spominane casti... tam citam jednu cast aj viackrat, to by malo byt naozaj bezchybne, cize na tom si dajte najviac zalezat :). teoreticka cast je vlastne opisana (+nejake vase poznamky a premostovania medzi kapitolkami) z overenych zdrojov, takze ta fakticky nie je az taka dolezita ako ten zbytok :)
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

Ing. nemtom

a ked moja teoreticka cast je prelozeny zdroj? :D
brix will be shat

Ing. nemtom

brix will be shat

pUf

v podakovani uvediem mamku ocka a ywetku asi :D
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

smate

sablona hodnotenia prac je verejne dostupna? co tam je?

pUf

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

ywetka

u nas su ine :D ale podstata je takmer uplne rovnaka, najma tie kategorie, ze co sa hodnoti ;).

BCAA

Quote from: ywetka on  13.05.2008, 15:28:42
u nas su ine :D ale podstata je takmer uplne rovnaka, najma tie kategorie, ze co sa hodnoti ;).

a nebola by si taka mila a nepostla by si ako vyzera ten formular pre oponentsky posudok na FEIke :)

ywetka

Quote from: eminkaa on  13.05.2008, 16:10:48
mne sa tam nepaci toto, ze aktualnost temy.... lebo nie student si vymysla temu prace (teda po vacsine aspon)

no to je sice pravda, ale tak vies, preco robis to co robis a ze to asi ma nejaky vyznam, resp. to riesi nejaky problem ;). tak to treba napisat :). Stavia to aj na tom, ze sice student si vacsinou nevymysla temu, ale kazdopadne si ju sam vybera, cize je predpoklad, ze asi ma nejaku motivaciu a vie, preco si ju vybral :)

BCAA: neviem, ci mozem uz... zistim a potom ked tak, postnem. ale su tam veci ako spravnost riesenia, systematickost riesenia, narocnost temy, prinos prace, samostatnost studenta, uprava prace, do akej miery bolo uspokojivo splnene zadanie temy a pod. nic, co by ste necakali ;)

psicho

velmi sa namna bude hnevat ujo recenzent ked systemovu vygenerujem z zdrojaku  do html to prekonvertujem do doc , tomu doc dam taku katedrovu titulnu stranu a to bude asi vsetko co zrobim pre systemovu prirucku ? ...a predpokladam ze tym padom to bude 5x viac ako samotna bc praca :D
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

pUf

ja planujem mat tak okolo 20 stran pouzivatelsku a tak isto aj systemovu :P
asi sa bude hnevat ked bude musiet tolko pozerat :D za prepokladu, ze sa to vobec pozera :D
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

MKI

a co tma telo pisat chcete ?

a akym stylom ?

pouzivatelska ze:
tu sa klikn ea urobi sa to a hentomato sluzi na toto ine

systemova ze:
ta trieda vykonava toto a henta metoda tamto a pouzili sme taky konstruktor

takot nejako ? :)
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

wlade

Quote from: MKI on  13.05.2008, 22:05:55
a co tma telo pisat chcete ?

a akym stylom ?

pouzivatelska ze:
tu sa klikn ea urobi sa to a hentomato sluzi na toto ine

systemova ze:
ta trieda vykonava toto a henta metoda tamto a pouzili sme taky konstruktor

takot nejako ? :)

pouzivatelsku urobim asi obrazkovo  a hned bude 20 stran :D Ale systemova by ma tiez zaujimala
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

wqwq

hmmm a popri pisani bakalarskej prace sme nezabudli na predzapis predmetov ? resp uz bol alebo bude alebo len ja som zabudol ???

Raleon

Quote from: wqwq on  14.05.2008, 02:16:55
hmmm a popri pisani bakalarskej prace sme nezabudli na predzapis predmetov ? resp uz bol alebo bude alebo len ja som zabudol ???
na to by asi dali oznam na FEI stranke ako vzdy (dufam). Na 2. side, asi ak budes 1.Ing. tak to bude ako v prvaku Bc, teda defaultne predmety (podla mojho ja)

There is no such bad temper that can not be fixed with some good wine.

BCAA

Quote from: Raleon on  14.05.2008, 02:45:16
na to by asi dali oznam na FEI stranke ako vzdy (dufam). Na 2. side, asi ak budes 1.Ing. tak to bude ako v prvaku Bc, teda defaultne predmety (podla mojho ja)

tak podla mna bude len niekolko povinnych predmetov   a potom volitelne    bo napr tie web technologie tak to urcite bude volitelne   cize nejaky ten predzapis by podla mna bol celkom realny

Raleon

Quote from: BCAA on  14.05.2008, 03:36:15
Quote from: Raleon on  14.05.2008, 02:45:16

tak podla mna bude len niekolko povinnych predmetov   a potom volitelne    bo napr tie web technologie tak to urcite bude volitelne   cize nejaky ten predzapis by podla mna bol celkom realny
sice hej. v planoch su nejake povinne volitelne. ta mozno este tych volieb dockame

There is no such bad temper that can not be fixed with some good wine.