• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

PG skuska

Started by petrushka, 03.01.2008, 23:41:07

« predchdzajce - alie »

Agamemnon

Quote from: krtek on  01.02.2008, 19:43:25
akoze neviem o com tu tocite ludia... PG nie je o biflovani...  je to o pochopeni veci a treba to napisat spravne. aj mala chyba je niekedy velka z ineho uhla pohladu. jedine co sa treba nabiflit je Bersenhanov algoritmus, bo to sa neda naucit a pochopit (podla mna)... ostatne veci clovek ked pochopi, tak o tom vie aj nieco napisat a aj nakreslit spravne ak je to potrebne.
nie je to ratanie prikladov, okej, ale pochopit sa to da za jeden den v pohode, len treba chciet ;)

o pochopenie fakt nejde :) tie algoritmy som aj programoval, tak ich zjavne chápem :P ale on fakt škrtal, ak si to nemal napísané tak, ako to povedal on :) hehe
All code is crap.

42

fanfo

Quote from: Agamemnon on  01.02.2008, 20:26:02
o pochopenie fakt nejde :) tie algoritmy som aj programoval, tak ich zjavne chápem :P ale on fakt škrtal, ak si to nemal napísané tak, ako to povedal on :) hehe

old school zo 68. (sujansky rulez)

všetko, čo je naozaj užitočné, som sa naučil v materskej škole

krtek

Quote from: Agamemnon on  01.02.2008, 20:26:02
Quote from: krtek on  01.02.2008, 19:43:25
akoze neviem o com tu tocite ludia... PG nie je o biflovani...  je to o pochopeni veci a treba to napisat spravne. aj mala chyba je niekedy velka z ineho uhla pohladu. jedine co sa treba nabiflit je Bersenhanov algoritmus, bo to sa neda naucit a pochopit (podla mna)... ostatne veci clovek ked pochopi, tak o tom vie aj nieco napisat a aj nakreslit spravne ak je to potrebne.
nie je to ratanie prikladov, okej, ale pochopit sa to da za jeden den v pohode, len treba chciet ;)

no tak to musim oponovat... ja som Bersenhanov algoritmus mal bez dvoch krokov a v dalsich dvoch som mal chyby. a len sa pozrel nato a ze to ste sa naucili naspamat? a ja ze ano. a potom sa ma spytal, co je predikcia, ja ze neviem. potom isiel na dalsi priklad.
to iste pri axonometrii, mal som zle vyjadrenie v homogennych suradniciach. opytal sa ma jedine, ze ako som odvodil vyjadrenie x', ked videl, ze tomu chapem, tak siel na dalsi priklad...
mozno som mal stastie a nekontroloval moju pisomku tak ako ostatnym. neviem, ale mne to pripadalo tak, ze ked tomu chape clovek tak je to okej. a mozno som mal fakt skurvene stastie...

wlade

Ja budem tiez potrebovat to skurvene stastie, bo na riadnom termine ma obislo :(

bersenhanov algoritmus aj axonometriu si vedel nabiflenu/pochopenu ci si tahakoval ?
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

krtek

axonometriu som pochopil uz na strednej (ale da sa pochopit rychlo, ked ti niekto vysvetli), len som v strese zle zapisal hodnoty do matice.
bersenhanov alg. som sa nabiflil a aj tak som zabudol dva kroky a poplietol dalsie dva.

ywetka

hate me, curse me, ale suhlasim s krtkovym nazorom na narocnost ucenia sa tohto predmetu... mne male chyby, kde bolo jasne, ze len nahoda, alebo som zabudla nahodou nezoskrtal, normalne sa opytal a ja som sa opravila.. jasne, ze pri velkych je to o niecom inom... ale skoda o tom debatovat, drzim vsetkym palce buduci tyzden  :j_wink: :thumbsup:
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

krtek

Quote from: ywetka on  02.02.2008, 03:29:28
hate me, curse me, ale suhlasim s krtkovym nazorom na narocnost ucenia sa tohto predmetu... mne male chyby, kde bolo jasne, ze len nahoda, alebo som zabudla nahodou nezoskrtal, normalne sa opytal a ja som sa opravila.. jasne, ze pri velkych je to o niecom inom... ale skoda o tom debatovat, drzim vsetkym palce buduci tyzden  :j_wink: :thumbsup:

jj, presne tak. proste sa naucte co sa da a berte aj takahy a vsetky ine dostupne pomocky. drzim palce  :thumbsup:

wlade

Asi tak. Axonometria sa da v pohode, ale algoritmy a zlozene transformacie su velmi nachylne na preklepy tak skusim poistit :) Blbe je ze budeme v miestnosti s pocitacmi a bude nas tam len 20, tak uvidime kde si Sujansky sadne, ak si vobec sadne.

Dawn of the FEI:

krtek

ja som bol tiez v B515 a bolo ans tam 10 abo 12 maximalne... a dalo sa vsetko... ;)

wlade

Thx to info :)

Ako tak kukam, napriklad Fergusonova krivka sa da v pohodicke naucit za 15 minut, ale zato otocenie bodu okolo priamky v zlozenej transformacii je brutal zabijak na pochopenie...

Dawn of the FEI:

kane77

Quote from: wlade on  02.02.2008, 05:53:58
Thx to info :)

Ako tak kukam, napriklad Fergusonova krivka sa da v pohodicke naucit za 15 minut, ale zato otocenie bodu okolo priamky v zlozenej transformacii je brutal zabijak na pochopenie...
neni to az taky brutal.. proste len otacas a posuvas suradnicovu sustavu tak aby priamka okolo ktorej otacas bola totozna s niektorou z osi... potom otocis ten bod okolo osi a aplikujes inverzne transformacie...
A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing in e-mail?

ywetka

jj presne tak... ved si to len skus predstavit, mas snad nejaku priestorovu predstavivost, nie?  bv

heh, k tomu ma inac napada, ze moj fotrik mi kedysi tvrdil (ked som sa divila, ze na elektro je tak malo dievcat, lebo je to vraj nezensky odbor... pricom na hutnictve a tak je ich podstatne podstatne viac... a to je vari zensky odbor?), ze elektro (vtedy to bolo bez informy, ked on este studoval) sa neda studovat bez predstavivosti, ze to proste neexistuje a ze preto je tu tak malo zien, lebo vacsinou maju vo vseobecnosti o dost horsiu predstavivost ako muzi, ktora prave pri tomto odbore je potrebna zo vsetkeho najviac... viem, ze out of topic, ale napadlo ma to, ked sa to tu rozobera  :j_wink:

wlade

2 eminkaa: A zistila si ake otazky da 4.2. ? Ci aspon nebude taky extremista v hodnoteni ako doteraz ? :(

Dawn of the FEI:

wlade

2 eminkaa: Hnusak jeden, to urcite naschval. Tak idem zarezavat dalej :(

2 ywetka: No hej, zlozene transformacie su o predstavivosti, to som si vcera vsimol ALE je tu jeden problem a tym je Sujansky. Totizto on chce vsetko PRESNE ako diktoval na prednaskach. Problem je v tom, ze ak mame nejaky problem, ktory si vyzaduje predstavivost, a postavime pred tento problem 10 roznych ludi, tak kazdy sa moze dopracovat k rovnakemu vysledku (ak postupuje spravne) ROZNYM sposobom (niekto moze posunut prvu usecku, niekto os, nie kto bod, niekto rovno otocit usecku, niekto bod, niekto suradnyu sustravu atd) a tam je problem - priklad bude dobre ale Sujansky ho skrtne lebo nie je presne v takom postupe ako diktoval na prednaske. Z toho logicky vyplyva ze Sujansky NECHCE aby sme tomu chapali ci rozumeli ale aby sme sa to nabiflili a "vypluli" mu to na skuske a nasledne na to zabudli. Zaujimave je ze este aj Hudak, napriek mnozstvu pozadovaneho uciva na skuske, chcel aby sme tomu chapali, tj vedeli sa dopracovat k vysledku nejakymi logickymi dedukciami. Ale Sujansky ee... Inac si to vysvetlit neviem... :nervous:

Dawn of the FEI:

kane77

Quote from: wlade on  02.02.2008, 17:43:55

2 ywetka: No hej, zlozene transformacie su o predstavivosti, to som si vcera vsimol ALE je tu jeden problem a tym je Sujansky. Totizto on chce vsetko PRESNE ako diktoval na prednaskach. Problem je v tom, ze ak mame nejaky problem, ktory si vyzaduje predstavivost, a postavime pred tento problem 10 roznych ludi, tak kazdy sa moze dopracovat k rovnakemu vysledku (ak postupuje spravne) ROZNYM sposobom (niekto moze posunut prvu usecku, niekto os, nie kto bod, niekto rovno otocit usecku, niekto bod, niekto suradnyu sustravu atd) a tam je problem - priklad bude dobre ale Sujansky ho skrtne lebo nie je presne v takom postupe ako diktoval na prednaske. Z toho logicky vyplyva ze Sujansky NECHCE aby sme tomu chapali ci rozumeli ale aby sme sa to nabiflili a "vypluli" mu to na skuske a nasledne na to zabudli. Zaujimave je ze este aj Hudak, napriek mnozstvu pozadovaneho uciva na skuske, chcel aby sme tomu chapali, tj vedeli sa dopracovat k vysledku nejakymi logickymi dedukciami. Ale Sujansky ee... Inac si to vysvetlit neviem... :nervous:

ee nemozes to posuvat hocijak.. musis posuvat/otacat suradnicovu sustavu a az na konci otocis bod okolo osi.. Kazdopadne ja som sa radsej za den pozrel do tych skript a presiel (aj ked s velkym stastim) ako u hudaka na ZI sa ucil a nepresiel... A neboj sa dajak uz spravis ;)
A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing in e-mail?

paly-sk

Quote from: wlade on  02.02.2008, 17:43:55

trosku si to uz prehnal. pozri sa, ked tomu budes chapat a pekne mu to tam vysvetlis, tak nie je mozne, aby ti nedal skusku, lebo jemu ide pravo o to, aby si to chapal a nie biflil sa.

ywetka

Quote from: paly-sk on  02.02.2008, 20:38:37

trosku si to uz prehnal. pozri sa, ked tomu budes chapat a pekne mu to tam vysvetlis, tak nie je mozne, aby ti nedal skusku, lebo jemu ide pravo o to, aby si to chapal a nie biflil sa.

suhlasim na 100%...  :thumbsup: nie je vsetko len cierno-biele...

bliky

Quote from: ywetka on  02.02.2008, 22:59:21
Quote from: paly-sk on  02.02.2008, 20:38:37

suhlasim na 100%...  :thumbsup: nie je vsetko len cierno-biele...

mas pravdu ywetka, take operacne systemy su urcite "sive" ...  ap

psicho

premna skola je uplne cierna :) nevidim kusom svetla na skole , a ne preto ze nosim slnecne okuliare hej ?

jedine do skoly sa budem tesit, ked budem mat dajaku stripterku spoluziacku :D
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

Raleon

Quote from: psicho on  03.02.2008, 01:46:55
...jedine do skoly sa budem tesit, ked budem mat dajaku stripterku spoluziacku :D

nebud sebecky :) i my chceme

There is no such bad temper that can not be fixed with some good wine.

nighthunter

premna skola je uplne cierna :) nevidim kusom svetla na skole , a ne preto ze nosim slnecne okuliare hej ?

predpokladam ze tej caji na fotke sa tato myslienka tiez pozdava
10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

fanfo

Quote from: nighthunter on  03.02.2008, 05:05:01

to je ta spoluziacka  :D

psicho

Quote from: nighthunter on  03.02.2008, 05:05:01

ocom nevis tak to ta neboli :D :D :D
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

wlade

Mozno taka blba otazka, ale co sa "netreba" ucit z tych 55stranovych skript ? Lebo je toho fest vela aj na tie tri dni ucenia co to tlacim do hlavy a fajne sa mi to miesa, tak aby som vedel comu mam dat vyssiu prioritu a co brat len okrajovo :(

Dawn of the FEI:

fanfo

Quote from: wlade on  03.02.2008, 17:38:04
Mozno taka blba otazka, ale co sa "netreba" ucit z tych 55stranovych skript ? Lebo je toho fest vela aj na tie tri dni ucenia co to tlacim do hlavy a fajne sa mi to miesa, tak aby som vedel comu mam dat vyssiu prioritu a co brat len okrajovo :(

myslim, ze treba vediet vsetko  :emot-LMAO: (iba keby si vedel, ze ake otazky da, potom sa vies zamerat a neucit sa vsetko) GL