• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

PG skuska

Started by petrushka, 03.01.2008, 23:41:07

« predchdzajce - alie »

psicho

reset = predavkovat sa, skoncit na ARE ,tizden byt na infuziach , mesiac ucit sa rozpravat :D :D :D
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

fanfo

Quote from: nemtom on  31.01.2008, 05:07:57
reset treba vypit nie stlacat:D

no ja som to presne takto myslel  :emot-LMAO: :emot-LMAO:

všetko, čo je naozaj užitočné, som sa naučil v materskej škole

joker

No... takze ja som medzi nestastnikmi... naj viac ma ale stve, ze ma dokafral na niecom, co som mal dobre.... ze keby som mu povedal, ze sa myli a ze toto a toto, tak by som to mozno aj mal... i ked som tam mal nejake chybicky... no ale co uz.... stava sa... naucim sa lepsie a pojdem....

Len nejaka dobra dusa by mi mohla uvolnit termin na 4.2.... prosiiiiim

wlade

No vyzera to ze nakoniec PG je viac hardcore ako LS. U LS bolo treba len pochopit system akym sa pocita hlavne ten druhy priklad, co som ja pochopil doslova na poslednu chvilu, kedze na cvikach sme dokopy prd prebrali. Ale PG, hmm, mne na riadnom termine vytkol ze jeden vektor mal ist hore a nie vodorovne a tyum padom mi skrtol cely priklad a ani dalej nekukal. On je asi nejaky perfekcionista, ze student musi mat bud vsetko na pismenko presne alebo v opacnom pripade "No myslim ze my sa este uvidime..." - ako mne povedal. No idem zariskovat 4.2. ale bude to tuhy boj. Dufam ze 4 dni postacia na natrepanie tych absurdnych siahodlhych miestami aj zastaralych a nepotrebnych algoritmov (ostatne vratane axonometrie sa da zvladnut).

GL to everyone !
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

ywetka

Quote from: wlade on  31.01.2008, 17:08:07
No vyzera to ze nakoniec PG je viac hardcore ako LS. U LS bolo treba len pochopit system akym sa pocita hlavne ten druhy priklad, co som ja pochopil doslova na poslednu chvilu, kedze na cvikach sme dokopy prd prebrali. Ale PG, hmm, mne na riadnom termine vytkol ze jeden vektor mal ist hore a nie vodorovne a tyum padom mi skrtol cely priklad a ani dalej nekukal. On je asi nejaky perfekcionista, ze student musi mat bud vsetko na pismenko presne alebo v opacnom pripade "No myslim ze my sa este uvidime..." - ako mne povedal. No idem zariskovat 4.2. ale bude to tuhy boj. Dufam ze 4 dni postacia na natrepanie tych absurdnych siahodlhych miestami aj zastaralych a nepotrebnych algoritmov (ostatne vratane axonometrie sa da zvladnut).

GL to everyone !

co ja viem... hore a vodorovne je asi dost rozdiel, nemyslis?
a PG horsie ako LS? nesranduj... jedina namaha pri PG je naucit sa presne a detailne vsetky obrazky (uci sa to tak, ze si ten obrazok aj prekreslujes, aby ti nevysla ciara hore, ale vodorovne ;)) a naucit sa presne kroky pri algoritmoch - proste vsetko sa treba ucit presne... ale na druhej strane neni toho zas az tak vela...  :baaa:
wlade, ty mas u koho bakalarku?
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

wlade

Quote from: ywetka on  31.01.2008, 17:36:53

GL to everyone !

a PG horsie ako LS? nesranduj... jedina namaha pri PG je naucit sa presne a detailne vsetky obrazky (uci sa to tak, ze si ten obrazok aj prekreslujes, aby ti nevysla ciara hore, ale vodorovne ;)) a naucit sa presne kroky pri algoritmoch - proste vsetko sa treba ucit presne... ale na druhej strane neni toho zas az tak vela...  :baaa:

No toto je ten problem, staci niekde na zaciatku urobit malicky preklep a potom zabijem dve hodiny odvodzovackami :(

Bakalarku mam u Madosa, on asi ako jediny mal zaujimave temy, ze ma normalne aj bavia...

Dawn of the FEI:

Raleon

... tych absurdnych siahodlhych miestami aj zastaralych a nepotrebnych algoritmov...

Hm. no neviem. ci su to zastarale.. skus mu ukazat novsie  ;)

There is no such bad temper that can not be fixed with some good wine.

fanfo

No vyzera to ze nakoniec PG je viac hardcore ako LS.

no ked si mal LS u subu tak radsej nic nehovor, bo mat skusku u subu sa u bacu nemozes porovnavat. suba ti da aj ked len sedis a kyves hlavou. :emot-shakehead:

joker

Tak ja nemozem povedat, ze co je tazsie, ci PG alebo LS....

LS som mal na strednej, ale ani na stednej sa mi to vobec nezdalo tazke.... zalezi asi od stylu vysvetlenia, podla toho tu by som to asi nepochopil... ale sam by som to pochopit nemal problem.

PG som sa zacal ucit asi den pred skuskou, jednu vec mi kamos vysvetlil - axnomoetriu, ci msom usetril cas a ostatne som vsetko pochopil, jednoduche veci su to, len naucit sa to treba s kludom a presne, cize za 4 dni to urcite zmaknem...

fanfo

Quote from: eminkaa on  31.01.2008, 19:18:46
akoze... jedina vec, co ma fakt dojala na pg, bolo, ked mi sujansky zacal vysvetlovat, ze on uci podla tabuliek zo 68. roku a ze dokonca ma odlozene aj platove tabulky z toho roku :ohmigod:

LOOOOOL vsetko pekne aktualne s najnovsimi trendmi  :emot-LMAO: :emot-LMAO:

Ing. nemtom

treba ist s dobou, to je jasne, neviem preco sa smejete :D
brix will be shat

pUf

treba mat obrazok presne tak ako ma byt.. niekde daco nedate alebo date zle tak podla neho automaticky tomu nerozumiete.. co je aj celkom logicke lebo keby ste rozumeli tak to tam date.. moj pripad s kolmou axonoblbostou... som nakreslil nekompletny obrazok, povedal ze tomu nerozmiem a bolo  :j_cheesy:
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

bliky

Quote from: eminkaa on  31.01.2008, 19:18:46
akoze... jedina vec, co ma fakt dojala na pg, bolo, ked mi sujansky zacal vysvetlovat, ze on uci podla tabuliek zo 68. roku a ze dokonca ma odlozene aj platove tabulky z toho roku :ohmigod:
cisto, takych jak je on nemam rad...

wlade

Omg a co mam robit ked nemam fotograficku pamet ako vecsina z vas ? :'(

Dawn of the FEI:

buhehe

Quote from: wlade on  31.01.2008, 21:24:10
Omg a co mam robit ked nemam fotograficku pamet ako vecsina z vas ? :'(

snazit sa poxopit or tahak

ywetka

jo musis to pochopit... alebo si to prekresluj tak dlho, ze si to zapamatas... ja som si nevedela zapamatat taku horibilnu schemu univerzalneho procesora na statnice, nakreslila som si ju 10 razy a este doteraz si ju pamatam... bleeee  :-\
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

wlade

No 4.2. budeme v B515 s kapacitou 20 ludi (uz zaplnena) a ako tu ucebnu poznam tak tam su PC...

Dufam ze sa stane zazrak a ujo Sujansky nam da moodle klikacku. tam sa asi moc nebude dat tahakovat takze asi budem prekreslovat az do zblbnutia :/

Dawn of the FEI:

shadow

na klikacku rovno zabudni a tahakovat sa tam da bud sa bude prechadzat a a ked nebude rovno za tebou tak odpises ked bude treba, vacsinu casu tam presedel a cital si noviny vcera takze nesledoval co sa deje v miestnosti a vcera sa este ukazalo ze ujo je este mierny sklerotik :D prisli sme tam na 14:30 a spravil poradie ako pojdeme na pokec k nemu... len nejak pozabudol ze sme si este nenapisali skusku na papier :D

Agamemnon

Quote from: ywetka on  31.01.2008, 17:36:53

GL to everyone !

ls je o chápaní a pg o biflení... z tohto dôvodu je, imo, ls jednoznačne ľahšie...
All code is crap.

42

pUf

to je tak pol na pol..take otocenie bodu okolo priamky staci chapat :P vela veci som z grafiky chapal ale jemu asi nestaci vlastnymi slovami :P
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

Ing. nemtom

pg == bombing run
brix will be shat

Agamemnon

Quote from: pUf on  01.02.2008, 05:11:45
to je tak pol na pol..take otocenie bodu okolo priamky staci chapat :P vela veci som z grafiky chapal ale jemu asi nestaci vlastnymi slovami :P

ja som tiež chápal grafiku... ale o to vôbec nejde :) tam je problém práve s tým, že on chce tie veci presne... takže ty môžeš chápať čokoľvek, ale ak sa to nenabiflíš, tak ti to neuzná...
All code is crap.

42

bliky

no, ale teoreticky ked sa "nabiflim" toto co je v tom 55 str. .pdf-ku tak by som mal mat skusku nie??? aj ked tomu velmi chapat nebudem... pre pana krala, sak mam 30/30 zapich tak aj ked by mi ani bod nedal za zadanie, tak mi staci 21/60 z pisomky a sak to sa nejako musi dat spravit... pripadne aj ked by sa podarilo v konecnom dosleku na dajakych 48, 49 or 50b., tak tie 3/10b. za zadanie snad daz milosti ci ani to nie...?! sak je to moja posledna skuska... inak mam sekcy, aj SP... secko bez opravakov (celych 5 sem.), tak hadam nebude az taky <> ...?!

wlade

Quote from: Agamemnon on  01.02.2008, 07:08:45
Quote from: pUf on  01.02.2008, 05:11:45

ja som tiež chápal grafiku... ale o to vôbec nejde :) tam je problém práve s tým, že on chce tie veci presne... takže ty môžeš chápať čokoľvek, ale ak sa to nenabiflíš, tak ti to neuzná...

Ved toto, som mu rozpisal vlastnymi slovami bezier/b-spline aj otocenie bodu okolo priamky na riadnom termine a on mi nedal ani jeden porazeny bod, a to som sa s nim hadal minimalne 5 minut. To kde sme... A pritom minimalne polka z toho, keby si to RACIL aspon precitat by sedela s tymi jeho definiciami.

Asi mu fakt ide o to aby student podvadzal. Napriklad z LS si este doteraz pametam ratanie prikladov a asi aj dlho budem, lebo logika na rozdiel od nabiflenia nezmizne z hlavy na druhy den...

Dawn of the FEI:

krtek

akoze neviem o com tu tocite ludia... PG nie je o biflovani...  je to o pochopeni veci a treba to napisat spravne. aj mala chyba je niekedy velka z ineho uhla pohladu. jedine co sa treba nabiflit je Bersenhanov algoritmus, bo to sa neda naucit a pochopit (podla mna)... ostatne veci clovek ked pochopi, tak o tom vie aj nieco napisat a aj nakreslit spravne ak je to potrebne.
nie je to ratanie prikladov, okej, ale pochopit sa to da za jeden den v pohode, len treba chciet ;)