• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

LS

Started by mishelka, 08.10.2007, 13:16:22

« predchdzajce - alie »

fanfo

Quote from: mishela on  26.01.2008, 19:26:22
a bolo aj také že viac funkcií minimalizovať? Alebo bola stále len jedna? Mal niekto skupinovú minimalizáciu?

dakde par stran dozadu sa pisalo, ze skupinova minimalizacia nebola a asi ani nebude.

všetko, čo je naozaj užitočné, som sa naučil v materskej škole

mishelka

no kým som tu nebola tak pribudlo asi 10 strán a komu sa to chce čítať :emot-shakehead: :emot-prettywink:

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

MKI

kto ma nauci to ls ? :((( za nejaku odmenu :)
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

buhehe

vedel by mi niekto zrozumitelne napisat nejaky spolahlivy postup ako ziskat pomocou Zissos-Duncana spravny vysledok?
viem ktorymi pravidlami sa to robi ale ked skusam tak nikdy nedostanem to co mam...musim dodrzat nejaky algorimus ze najprv toto pravidlo potom mozem pouzit dalsie a tak? na syntlog sa zdomu nedostanem tak neviem...

MKI

vseci pocitat elen ten prvy typ prikladu a druhy nic ?

Ing. nemtom

dpc neviem kto je tota caja co keca na syntlogu ale mohla to nakecat vtedy ked nebola prechladnuta abo co bo sa neda pocuvat jej hlas omg

edit: a este keby len to, nielen ze neni zosynchronizovana s tym co sa na obrazku deje, ale este aj picoviny keca, ked povie ze sa pridaju 3 hviezdicky na obrazku sa pridaju 4 a naopak, nechapem jak mohli taku picovinu pustit medzi studentov aby sa z toho ucili omg, tak to vyzera jak cela skola
brix will be shat

MKI

daj presny link nato pls

Ing. nemtom

brix will be shat

mishelka

no hej je to tam dosť shitne spravené.. a nahrávka ako keby sa počas rozprávania otáčala na stoličke dokola :D

pUf

Quote from: buhehe on  26.01.2008, 19:58:49
vedel by mi niekto zrozumitelne napisat nejaky spolahlivy postup ako ziskat pomocou Zissos-Duncana spravny vysledok?
viem ktorymi pravidlami sa to robi ale ked skusam tak nikdy nedostanem to co mam...musim dodrzat nejaky algorimus ze najprv toto pravidlo potom mozem pouzit dalsie a tak? na syntlog sa zdomu nedostanem tak neviem...

naco ti zissos duncan? netreba :D
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

mishelka

hej načo, veď QM stačí nie? prípadne to dokončiť pomocou ZD, ak ti výjde viac alternatív a nevieš čo s tým :)

buhehe

tha staci povedat...teraz riesim mriezku prostych implikantov.....a tez som z toho v <> bo viem to zrobit iba ked amm 1 krizik v stlpci...ked mam 2 tak viem ze jeden skrtnem a robim jednu alternativu ale potom neviem s tym dalej pohnut...kedy sa co pohlcuje a tak...

Ing. nemtom

ja som nato predchvilou uz konecne prisiel:), zo syntlogu sa to da pochopit ale nie z toho co tam ta caja keca bo to je nieco hrozostrasne
brix will be shat

buhehe

Quote from: nemtom on  26.01.2008, 21:00:54
ja som nato predchvilou uz konecne prisiel:), zo syntlogu sa to da pochopit ale nie z toho co tam ta caja keca bo to je nieco hrozostrasne

lenze ja z domu nespustim applety...na syntlog sa prihlasim a mozem si citat co tam je popisana teoria ale jak dam spustit tu zensku co tam keca abo hocijaky applet tha nejde...
myslim ze to bude suvisiet aj s bukovcom a hronom bo na nich sa tiez z domu nepripojim...

Ing. nemtom

mhm, tak to je pruser
brix will be shat

krtek

Quote from: eminkaa on  26.01.2008, 21:01:51
ta sadni k niekomu mudremu a on nech ti vyskrta, mne s tym pomohol krtek - BIG THX! :thumbsup:

btw ty si urobila skusku? bo si vravela, ze nevies ten druhy priklad ale sedela si tam fest dlho, tak asi si tam daco nakoniec vyratala ;)

buhehe

vidim to tak ze ako eminkaa spominala mi to niekto pomoze vyskrtat alebo si zoberem tahaky len cisto s mriezkami prostych implikantov pre kazdu fciu co je na ftp alebo si urcim idnf v karnafovej mape co je jednoduche a potom to len dopasujem v tej mriezke tak aby idnf bola rovnaka...

bliky

tak tu je to SLO, co som mal ja na skuske... (priame kruhove pocitadlo s periodou 3 pomocou JK a NAND)

ftp://hypnos.dreamhost.com/FEI/3.%20rocnik/LS/zadania%20-%20skuska/2.%20zadanie/kruhove_pocitadlo.jpg

buhehe

predpokladam ze boli aj zadania kde sa dala urobit faktorizacia...ak ste ju nespravili stahoval body alebo na faktorizaciu vobec nepozeral?

pUf

Quote from: buhehe on  26.01.2008, 21:44:10
predpokladam ze boli aj zadania kde sa dala urobit faktorizacia...ak ste ju nespravili stahoval body alebo na faktorizaciu vobec nepozeral?

co to je faktorizacia?  :j_cheesy:
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

MKI

nj mohol by niekto napisat zrorumitelny algoritmus na tu mrieku implikantov

Ing. nemtom

na syntlogu je to podla mna zrozumitelne, ale nie na tom linku co som tu postol ale 3-4 kroky dozadu, samozrejme tu zenu si nepustaj, iba citaj;)
brix will be shat

buhehe

Quote from: MKI on  26.01.2008, 21:56:53
nj mohol by niekto napisat zrorumitelny algoritmus na tu mrieku implikantov

na syntlogu si daj demonstracnu metodu pre nejaku fciu...

a laicky povedane...mriezka prostych implikantov sa riesi tak aby si co NAJMENSIM poctom implikantov pokryl vsetky jednotkove body (cize vsetky stlpce)...moze to byt viac alternativ...

Quote from: pUf on  26.01.2008, 21:53:21
Quote from: buhehe on  26.01.2008, 21:44:10

co to je faktorizacia?  :j_cheesy:

faktorizacia nie je nic ine len prachobycajne "vyberanie pred zatvorku" v idnf alebo (asi) aj iknf za ucelom znizenia poctu vstupov...nie vzdy je mozne ju urobit...

buhehe

Quote from: MKI on  26.01.2008, 22:12:57
sak len neico tk echcem napisat do riti

1.najdi stlpec de je jedno X
2.vyskrtni toten stlpec a daj hvezdu totemu riadku
3. ak su v tom riadku dalsie X vyskrtni i tote stlpce
4. 1-3 opakujem pokial najdes stlpec s jednym X
5. najdi riadky ktore v ktorych X su pokryte inymi riadkmi askrtni ich
6.wtf next

wtf next je koniec...
ved sa na to vykasli idnf si urcis z mapy a na pisomke len poskrtas celu mriezku a pod nu opises idnf co si urcil z mapy...a ked baca dostane tvoj papier do ruk tha kukne na poskrtanu mriezku a pod tym bude spravny vysledok tha co...a kroky vies lebo si ich prave vymenoval keby sa ta pytal...nevidim prekazky...

MKI

www.net.in-web.sk/mriezka.jpg

co tma robim zle
1.cervena farba skrtnem stlpec s jednym krizikom plus dalsie stlpce
2.zelena farba skrtnem dalsi slpec s jednym krizikom plus dalsie stlpce
3.modra afrba skrtnem riadky ktore su pokryte inymi
a tu nastava chyba kedze skrtam riadok ktory podla zadania s obajvi vo vysledku