• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Distribuované programovanie

Started by trek, 10.02.2008, 16:47:32

« predchdzajce - alie »

wlade

DSp-ko bolo v pophode, stacilo si zbehnut tie prednasky, ked ja blbec som sa to naucil za 1 den na 78C tak vy hadam nemozete mat problem s nimi :) Skutocne chcel len nzakaldne definicie a hodnotil stedro, ak si napisal nekompletne ocenil polovicou bodov, takze radsej pisat aj ked si nieste isty, mozno trafite dobre

GL to all !
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

MKI

Blokovanie, kým špecifikovaný front nie je neprázdny a odstránenie prvej
správy

kto mi vysvetli tu vetu :D
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

MKI

wlade

na pisomke nebolo treba nic vysvetloivat, len sa nauc co je v PPT, paralic to bude chciet doslova ako je to v PPT, teda ziadne take ze popiste toto co v PPT nie je

jedna z mala skusok kde sa neoplati stresovat :D

Dawn of the FEI:

pUf

Quote from: MKI on  18.04.2008, 22:54:29
and wtf is skeleton ?

toto by som aj ja rad vedel.. mne sa zda, ze to je uplne take iste ako stub len pri RPC sa to vobec nespomenulo.. az pri RMI.. nevem.. si zapamatam ze na JDK1.2 ich uz netreba :puf:
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

BCAA

Quote from: pUf on  18.04.2008, 23:49:47
Quote from: MKI on  18.04.2008, 22:54:29
and wtf is skeleton ?

toto by som aj ja rad vedel.. mne sa zda, ze to je uplne take iste ako stub len pri RPC sa to vobec nespomenulo.. az pri RMI.. nevem.. si zapamatam ze na JDK1.2 ich uz netreba :puf:

tak tak :)

MKI

alebo toto

SO_TIMEOUT (koľko ms bude operácia čítania blokovať, default
nekonečno)

co bude blokovat ?

wlade

prjme paketov alebo toho co sa na danej stranke slajdu spomina

Dawn of the FEI:

pUf

tak ono to blokuje to vlakno, v ktorom mas tu metodu accept alebo aka to je.. kym nepride paket.. a ten timeout je nato, aby to za urcity casovy interval na chvilu prestalo blokovat. aby sa napr. skontrolovala nejaka premenna, ci sa nekonci program a netreba zrusit to prijimanie paketov

aspon tak si to ja predstavujem :D
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

bliky

more, to az tak dopodrobna treba??? neda len take nejake otazky jak boli na predtermine??? bo na prvom termine boli vraj 1/2-3/4 otazok totoznych s predterminom...?!

wlade

praveze na predtermine nebolo treba tak dopodrobna, DsP nie je na stresovanie, par viet za den ucenia a je to v suchu, na nervaky su tu ine "lahodky" ...

Dawn of the FEI:

bliky

ale ja som sa pytal daco ine... ze viem co si mam z toho kukat... bo secko do hlavy nejde... ako napr tie prikazy secky napr v 2 prednaske.... alebo ci treba aj MPI tie veci co su v tebulke v prednaske 5 a MQM???

LM

bliky, zase A nemusis mat za kazdu cenu, ked nejde, netlac... :(
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
- Jeff Pesis

Who's General Failure and why's he reading my disk?
- Anonymous

Internet is so big, so powerful and pointless that for some people it is a complete substitute for life.
- Andrew Brown

bliky

no, ono to moc do hlavy nejde, preto tlacim... teda aspon snaha je...

LM

no ta druha prednaska je celkom fajn tu som sa naucil asi za 5 minut, bo to co tam bolo povedane som vsetko musel implementovat v bakalarke:D
Hardware: the parts of a computer that can be kicked.
- Jeff Pesis

Who's General Failure and why's he reading my disk?
- Anonymous

Internet is so big, so powerful and pointless that for some people it is a complete substitute for life.
- Andrew Brown

pUf

si to daj do signature a nespamuj tu s tym
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
bandzone
facebook

ondY.ke

http://ondytown.myminicity.com/ - everybody support my town!!!! we build this city on rock 'n roll!!!!

bliky

??? hej samy socket packet a neviem co secko mozne... InetAddress a pod... uz sa tesim... dufam ze minimum takychto uloh na skuske bude bo za tie si automaticky 4 body dole za otazku davam uz teraz...

ywetka

Quote from: bliky on  20.04.2008, 16:39:25
??? hej samy socket packet a neviem co secko mozne... InetAddress a pod... uz sa tesim... dufam ze minimum takychto uloh na skuske bude bo za tie si automaticky 4 body dole za otazku davam uz teraz...

:D ved sockety su dost dolezita tema, ja som sa osobne zatial stretla len s malo realnych uloh v praxi, ktore sockety nepotrebovali :) asi by som to zaradila medzi gro, cize si to kazdopadne pozri aspon cca ;)
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

bliky

:D este ze ja zbozbujem secko co sa JAVY tyka...?! :( :( :(

wlade

Quote from: bliky on  20.04.2008, 17:44:13
:D este ze ja zbozbujem secko co sa JAVY tyka...?! :( :( :(

Neviem si predstavit ako sa budes ucit APS kde je toho X-krat viac a zlozitejsie....

Dawn of the FEI:

bliky

tak to zatial neviem ani ja ale... furt s ami lepsie uci ked mam otazku a na nu odpoved v prednaske (vid APS), jak DP kde len spusat slidov samy obrazok a neviem co s tym... co z toho moze dat a pod... a ist nebude otazka typu definujte toto... ale tak dajak shitne postavena jak aj na zapichoch, ze ani nemas poriadne sajn co od teba ce...?!

wlade

cosi, budu otazky ze definujte distribuovany system, to je hned prva vetra prveho slajdu.

v porovnani s brutalnou APS a fUcK3D JM je to asi najlahsia skuska tohto semestra (mozno spolu s TBIS I.)

Dawn of the FEI:

mishelka

presne, presne.. keď si z tých prednášok vyhodíš nepodstatné veci ostane ti len to čo sa treba naučiť.. a nie je toho veľa.. v pohode skúška podľa môjho názoru..

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

bliky

hmmm este keby som tak vedel co je nepodstatne??? vie mi niekto povedat co je podstatne z 6 prednasky??? resp oka otazka bola k tomu X500 a DNS vs. adresarova sluzba??? bo jak tak kukam do prednasky tak neviem co podstatne si z tooh mam vybrat.. pokial viem tak nebola otazka ze co jeto X500 resp co je to adresarova sluzba a pod...