• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

DBS zadanie

Started by Ing. nemtom, 29.10.2007, 18:50:05

« predchdzajce - alie »

MKI

neposkytne niekto svoje zadanie alebo aspon SQL ako my vyzerat ?
www.mki.sk Kvalitne a lacne TONERY :)

trek

vie mi niekto objasnit co to je te: QBE-prezeranie (výber podľa predlohy)?

MKI

rozbehal niekto ten konekt pod pod wampom ? mam tu chybovu hlasku ze Fatal error: Call to undefined function ifx_connect()
a ked dam povolit tu extnsion tak chyba nejake dll
<> stym
treba este nejaky soft alebo nieco instalovat ?

UPDATED: na druhom compe wo wampe ked povolim extenison php_ifx tak id ebez chyb ale stale call to undefined function

Ing. nemtom

Quote from: trek on  04.12.2007, 18:52:49
vie mi niekto objasnit co to je te: QBE-prezeranie (výber podľa predlohy)?

pri qbe treba taky system spravit ze ucitel si napise select a mu vypise co treba
brix will be shat

buhehe

Quote from: MKI on  04.12.2007, 19:13:00
rozbehal niekto ten konekt pod pod wampom ? mam tu chybovu hlasku ze Fatal error: Call to undefined function ifx_connect()
a ked dam povolit tu extnsion tak chyba nejake dll
<> stym
treba este nejaky soft alebo nieco instalovat ?

mne sa podari pripojit na db ale ifx_connect mi robi to iste kua

Quote from: nemtom on  04.12.2007, 20:44:38
pri qbe treba taky system spravit ze ucitel si napise select a mu vypise co treba

ako to myslis? ze napr. urobim selectbox obsahujuci podla coho sa bude dat vyhladavat?

Ing. nemtom

jj napriklad, ale musi to byt vymakanejsie, aj na joinovanie, order a take veci, proste aby hociaky select vedel ucitel si spravit, ale samozrejme ked zada nejaku blbost aby mu vypisalo ze zadal blbost
brix will be shat

buhehe

aaaa...mam taku otazocku...kolko stlpcov s datovym typom serial mozem pouzit v jednej tabulke a ci sa da nastavit zlozeny kluc z 2 primary klucov ktore maju typ serial a ako sa robi autoincrement v informixe....(len pri serial ho mozem robit?...)......thx

Raleon

Quote from: buhehe on  05.12.2007, 17:12:10
aaaa...mam taku otazocku...kolko stlpcov s datovym typom serial mozem pouzit v jednej tabulke a ci sa da nastavit zlozeny kluc z 2 primary klucov ktore maju typ serial a ako sa robi autoincrement v informixe....(len pri serial ho mozem robit?...)......thx

jj,. Asi typ serial je ako int s autoincrement

There is no such bad temper that can not be fixed with some good wine.

BCAA

Quote from: buhehe on  05.12.2007, 17:12:10

neviem ci mozes mast viacero serial v jednej tabulke  ale sa vklada tak ze stlpcu so serial hodnotou vlozis 0 a ono to urobi samo autoincrement

insert into serial_table(ser_key, value) values (0 , 'Some value');

buhehe

Quote from: BCAA on  06.12.2007, 02:07:50
neviem ci mozes mast viacero serial v jednej tabulke  ale sa vklada tak ze stlpcu so serial hodnotou vlozis 0 a ono to urobi samo autoincrement
insert into serial_table(ser_key, value) values (0 , 'Some value');
nie uz som zistil ze v tabulke nesmu byt 2 serial a autoincrement som xcel vyriesit "aplikacne" ale asi skusim toto :P

MKI

dnes nam teta telepovksa povedala ze ma skirpta ale zial v elfe nesu v knizni tak 2 kusy ale ze ma aj elektronicku verziu ale ze NEDA to asi preto aby sme sa nahodou nemaali z coho ucit , ved treba tych studentov preriedit nie a potom to zvalit nanich ze sa neucia....

dalej nam povedala ze si vsimla ze screen shoty su na webe cize cele forum aj ftp pekne sleduje, tymto ju pozdravujem :)
takze mali by sme ist do pekla urcite viete kde to je :))

// edit by nemtom, the devil

Ing. nemtom

yeah podsvetie rulez, len tam je chladno
brix will be shat

JCube

sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

Ing.Veduci

Quote from: MKI on  06.12.2007, 04:46:49
dnes nam teta telepovksa povedala ze ma skirpta ale zial v elfe nesu v knizni tak 2 kusy ale ze ma aj elektronicku verziu ale ze NEDA to asi preto aby sme sa nahodou nemaali z coho ucit , ved treba tych studentov preriedit nie a potom to zvalit nanich ze sa neucia....

dalej nam povedala ze si vsimla ze screen shoty su na webe cize cele forum aj ftp pekne sleduje, tymto ju pozdravujem :)

a ona si mysli ze sa to dalo urobit vsetko za 7 min ... keby len klikacka, ta pohoda, ale sak tam trebalo aj pisat... :P ... este ze z tych mojich screenov som vydeletoval vsetko co by ma usvedcilo z tejto bohumilej cinnosti
Co bolo, to bolo. Terazky som Ing.Veduci
Predpokladám, že väčšina z vás má doma počítač. Buď to, alebo ste si túto stránku vycucali z vredu na nohe.

joker

Quote from: Veduci on  06.12.2007, 05:31:48
Quote from: MKI on  06.12.2007, 04:46:49

a ona si mysli ze sa to dalo urobit vsetko za 7 min ... keby len klikacka, ta pohoda, ale sak tam trebalo aj pisat... :P ... este ze z tych mojich screenov som vydeletoval vsetko co by ma usvedcilo z tejto bohumilej cinnosti

ak si vsetko pomazal, tak tymto si sa urcite usvedcil :-D

kane77

Quote from: nemtom on  05.12.2007, 01:35:36
jj napriklad, ale musi to byt vymakanejsie, aj na joinovanie, order a take veci, proste aby hociaky select vedel ucitel si spravit, ale samozrejme ked zada nejaku blbost aby mu vypisalo ze zadal blbost

a to nestaci jeden text field kde moze napisat querry?  :xmas:

a ked informix vrati chybu tak viem ze je zle...
A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing in e-mail?

Ing. nemtom

jasne moze byt, sak si pocul co hovoril csaba:)
brix will be shat

buhehe

pocujte date je datovy typ s ktorym sa daju robit aritmeticke operacie....teda by sa malo dat aj porovnavat....(datum1 > datum2)...a tu mam problem lebo mi nerobi trigger to co ma, ked porovnam 2 datumy...a este nieco...nestalo sa vam ze pri insertovani 1/1/2007 vam ulozilo do tabulky 31/12/1899??????? nexapacka...

MKI

tak na moje doliehanie ze ceme skripta dala nasa prednasajuca dotlacit v elfe dalsie kusy taze jeden si rezervujem :)

kane77

Quote from: MKI on  07.12.2007, 03:34:32
tak na moje doliehanie ze ceme skripta dala nasa prednasajuca dotlacit v elfe dalsie kusy taze jeden si rezervujem :)

ta to je od nej fakt mile.. aj ked to by malo byt v jej zaujme aby tie skripta boli, ne?
A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?
A: Top-posting.
Q: What is the most annoying thing in e-mail?

MKI

v nasom zaujme by malo byt skripta si zohnat alebo kupit alebo nieco

v jej zaujme kedze to vyzaduje na skuske(tie veci z skript) malo by byt aby tie skripta boli pre studentov dostupne

pUf

Quote from: buhehe on  07.12.2007, 02:35:42
pocujte date je datovy typ s ktorym sa daju robit aritmeticke operacie....teda by sa malo dat aj porovnavat....(datum1 > datum2)...a tu mam problem lebo mi nerobi trigger to co ma, ked porovnam 2 datumy...a este nieco...nestalo sa vam ze pri insertovani 1/1/2007 vam ulozilo do tabulky 31/12/1899??????? nexapacka...

neskusal si 01/01/2007 ?
pUf :zuzka: ywetku (teh one and only :D)
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Support my band :) :P
bandzone
facebook

mishelka

ja chcem skriptaaaaaa

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

Ing. nemtom

srat na skripta, na google si najdes vsetko co treba
brix will be shat

petrushka

prosim vas ako sa pripajate cez PHP? stranku mam tiez na bukovci a stale mi vypisuje hovadiny ifx_connect.
Mommy says I'm a special person no matter what the other kids say...