• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

DBS - zapocet

Started by ihb, 26.03.2007, 14:54:51

« predchádzajúce - ïal¹ie »

ihb

tento tyzden je zapoctovka? lebo podla moodla by sme mali....

Username

coze? to bude aj nejaka pisomka? ja som myslel ze len zadanie...

JBull

Tak tento tyzden je zapoctovka...tak prosim kazdeho kto bude mat zapoctovku aby spravil co najviac sceenshotov....ved treba si navzajom pomahat :)

smejooo

Johny Bravo

pholie

robite uz niekto zadanie?

som sa skusal zatial pripojit na databazu v php, ze $conn_id = ifx_connect ("stores_demo@ivah"); ale vypisuje daco take:
Warning: ifx_connect() [function.ifx-connect]: E [SQLSTATE=IX 000 SQLCODE=-951] in /var/www/.....

co s tym? a myslite ze to musime robit v tom jebnutom informixe a nie v nejakej inej db?

mastermind

to pholie. musime robit v informixe. pisal som telepovskej, odpoved:
QuoteDobry den.
V osnove je predmetu je definovany DBS Informix ako prostredie pre cvicenia aj zadania.

S pozdravom,
HT

A este by som rad vyjadril pohorsenie nad dnesnym testom z DBS:
Mali by vyhodit 75% studentov. Ved to nie je mozne aby z 5 otazok ktore som dostal, bola len jedna naformulovana dobre. Len v jednej z nich, autor vedel na co sa chce opytat a aku chce odpoved. Ostatne ako keby pisali idioti. Zle polozene otazky. Viac spravnych moznosti v otazkach kde sa dala vybrat len jedna odpoved. Otazka v ktorej ani jedna odpoved nebola spravna. No skratka des a hruza.

Strasne ma irituje, ze na tejto skole ostavaju primitivni dementi ktorych IT nezaujima a skoncia s rovnakym titulom ako ti ktorych to celkom bavi. Mali by to pekne vytriedit a zbavit sa odpadu.

woody

no poradil by som ti rozmyslat pripadne pouzit google ..... pretoze ked ne si schopny si najst syntax connectu tak neviem neviem :D
BTW je takato $spojenie = ifx_connect("stores_demo","tvoje_ctene_meno", "tvoje_TEXXXXXX");

pholie

nepovedal by som, ze som neschopny. syntax som si samozrejme nasiel tu: http://sk2.php.net/manual/en/function.ifx-connect.php
druhy a treti parameter su nepovinne, tak som to skusil aj bez nich. Ale ani nahodou by mi nenapadlo pouzit ako heslo moje TE..... za to ta obdivujem ze si na to prisiel  :beer1:

unity

Quote from: pholie on  05.05.2007, 21:07:12
nepovedal by som, ze som neschopny. syntax som si samozrejme nasiel tu: http://sk2.php.net/manual/en/function.ifx-connect.php
druhy a treti parameter su nepovinne, tak som to skusil aj bez nich. Ale ani nahodou by mi nenapadlo pouzit ako heslo moje TE..... za to ta obdivujem ze si na to prisiel  :beer1:
suhlas kebyze nam to cviciaci nepovie ze heslo je TE tak to tiez neviem

Username

no ja som zvedavy na zapoctofku... zajtra ma to caka, dufam ze to nebude taky blud ako ste spominali... ak by ste mali nieco dobre na ucenie sa, sem s tym ;)

woody

no ja som sa na to neucil ani sekundu a mam 4/5 :D hoci je pravda ze uz mam zadanie skoro hotove ale bola to relativne pohodovka ... ved co nevies tipnes :D

a btw to heslo nam tiez cviciaci vravel co si myslel ze ma len tak osvietilo? :D ale vravel nam to asi 3 alebo 4 krat taze  :metal:

bodik

ja som mal pocit, ze skola sluzi na pripravu studenta na realny zivot a do zamestnania. ak by vsak taketo faux pas stalo niekde v realnej prevadzke, urcite by to jedno ospravedlnenie v maily nespravilo....a o zalohach dvojica Telepovska/Mihalyi zrejme este nic nepocula....vivat informix  :guitar:

mastermind

nj je to hruza. ale to treba napisat jej. ja som jej mailik napisal, kde som jemne naznacil ze by sme mohli pouzivat nieco co nie je z doby dinosaurov.