• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre Å¡tudentov Technickej Univerzity v KoÅ¡iciach.

SKUSKA Priemyselne Meranie (Michaeli Linus)

Started by milanko, 16.01.2007, 22:01:30

« predchádzajúce - ïal¹ie »

milanko

otazky z 16.1.2007

viem len svoju skupinu... cize ak niekto viete ine otazky pridajte

1. Kvantizacny sum + obrazok pre harmonciky signal + vztah pre efektivnu hodnotu kv. sumu, efektivny pocet bitov + vztah
2. Sigma delta ACP + schema zapojenia + vyhody nevyhody
3. Zosilnenie OZ + invertujuce a neivertujuce zapojenie + vztahy
4. Diskretna fourierova transformacia + vztah pre FFT + oknove fcie
5. Vrstvy OSI modela + ich popis + naco je OSI

podklady k PM z coho som sa ucil dam na FTP.....myslim si ze to celkom staci... je to na vas ...

GL
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

milanko

cize ten podklad... je to subor PMmino+jarito_2006_07.doc
najdete ho v FEI/3roc/metrologia a PM/priemyselne meranie
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

zatah

pridavam aj ja , bol som 2.skupina :

1. System zberu fyzikalnych dat s AC prevodnikom
2. Casova diskretizacia, aliasing efekt
3. Princip kompenzacneho ACP
4. K comu su blizsie horne vrstvy a k comu nizsie
5. Paralelna zbernica GP-IB, typy podzbernic

Baki

ma niekto otazky aj co mala tretia skupina?
Proud member of 3. rocnik FEI PI

milanko

Quote from: zatah on  16.01.2007, 23:14:32
pridavam aj ja , bol som 2.skupina :

1. System zberu fyzikalnych dat s AC prevodnikom
2. Casova diskretizacia, aliasing efekt
3. Princip kompenzacneho ACP
4. K comu su blizsie horne vrstvy a k comu nizsie
5. Paralelna zbernica GP-IB, typy podzbernic

kuaaaa... tak tieto otazky su ovela lahsie podla mna.... skoda...
(\__/)
(O.o )

ollap

aimee

3.skupina:

1. co je prevzorkovanie a dithering
2. princip paralelneho ACP (aj schemu)
3. opiste princip senzorov predlzenia, posunutia, natocenia a deformacie
4. co predstavuje Front panel a Blokovy diagram v grafickom programovom prostredi LabVIEW. ake typy udajov poznate. ako sa prejavi spojenie nespravneho typu udajov.
5. seriova zbernica RS 232, RS 485 a USB zakladne charakteristiky

....podla mna neda tie iste otazky....
Nie som povinná byť taká, aká by som podľa ostatných mala byť. Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.

Baki

ta jak na to pozeram, tak obsiahol skoro vsetkych 30 otazok, cize podla mna ich da zase, prip. mozno prehadze v ramci skupin, kazdopadne bomba mozno pomoze  :lb:

tekno

parada urobim 3 bomby a on da daco ine :-) uz sa tesim :P

Baki

Takze otazky z dnesneho fasa terminu, dneska to bola cisty Matrix

Otazky boli zadane ako otazka a potom odpoved, kde bolo napisane co on chce, takze

Ot.1. porovnajte klady a zapory ACP aproximacneho typu a s dvojitou integraciou
Odp.1. algoritmus postupnych aproximacii a vysledny vztah pre vysledny ciselny udaj ACP s dvojitou integraciou

Ot.2. preco bol zavedeny OSI komunikacny model?
Odp.2. Ake podmienky musia splnat susediace vrstvy jednej strany a ake vlastnosti spodne vrstvy 2 clenov

Ot.3. Ake su klady a zapory serioveho a paralelneho rozhrania pre ovladanie virtualnych pristrojov. Vymenujte priklady seriovych a paralelnych iterfacov pre virtualne pristroje.
Odp.3. Zoznam seriovych a paralelnych rozhrani s ich zakladnymi vlastnostami

Ot.4. Ktore typy senzorov geometrickych velicin sa vyuzivaju pri meracoch sily a krutiaceho momentu.
Odp.4. Z ktorych casti sa skladaju tieto systemy

Ot.5 Co su linearne diskretne systemy, ako je opisany vystup bloku so znamou impulzovou odozvou, v ktorych blokoch virtualneho meracieho retazca sa vyuzivaju
Odp.5. Vztahy a uviest priklady na co sa vyuzivaju

akoze cisty odjeb toto  :whacko: :whacko: :whacko: :whacko: :whacko: :whacko: :whacko: :whacko: :whacko:
ked takto chce postupovat aj na dalsi termin, tak to vidim skor na staznost dekanovi

Patres

no dnes to bol masaker...linusovi asi docista....  :whacko: :ohmigod: :03:
moje otazky:
1.   Zapojenie operačného zosilňovača ako:
A, prevodník prúd napätie
B, súčtového obvodu viacerých vážených vstupných napätí
/2 schémy a 2 vzťahy opisujúce chovanie zapojenia./

2.   Čo je SCPI jazyk a pre aký virtuálny prístroj sa navrhol. Aké sú v praxi      použÃ­vanéprogramovacie jazyky?    
/skupinové schémy a vysvetlenie základných princípov jazyka./

3.   K čomu slúži vzorkovací obvod v reťazci virtuálneho meracieho prístroja. K čomu slúži diagnostická spätná väzba v reťazci virtuálneho meracieho prístroja. Aký je rozdiel medzi autokalibráciou a autodiagnostikou meracieho prístroja.

4.    Čo je to diskrétna Furierova transformácia a aká je podmienka pre výpočet algoritmu FFT. Čo to sú oknové funkcie.
/Vzťah a skupinová schéma algoritmu. Aké typy oknových funkcií poznáte./

5.   Čo predstavujú:
A, chyba ofsetu; B, chyba zisku; C, integrálna nelinearicita; D, diferenciálna nelinearicita; E, efektívny počet bitov.
/Vzťahy A-E, a definícia významu veličín v nich. Ktoré sú funkčné a integrálne chybové parametre./

tekno

no kedze som nespal ani nepametam tak pripajam aj svoju skupinu ale nekompletnu, takze ak to ma dakto komplet nech mi napise na icq alebo pm sem a ja to editnem:

1.ACPsigma delta ... modularny typ a paralelny /2 schemy a porovnanie,vyhody a nevyhody/

2.Opiste princip senzorov teploty,opiste kvantizacny sum /opis,vzorce(myslim)/

3.Co predstavuje front panel a blokovy diagram v labview /popisat + co sa programuje/

4.Co su linearne diskretne systemy, ako je opisany vystup bloku so znamou impulzovou odozvou, aky vztah
   opisuje IIR a FIR sustavu/ tu newiem co trebalo, pre mna su to hakybaky/

5.ani ked sa pokrajam si nespomeniem

Baki

no ako obvykle perfektne vyvazene skupiny...... :sneaky2: :sneaky2:

milanko

fuu...tak akoze neviem o co ide linusovi ale toto su by som povedal o dost tazsie otazky ako sme mali na prvom termine....
(\__/)
(O.o )

Baki

ide mu asi o tolko ze vsetky vase pisomky, teda tych z vas co boli na prvom termine boli jak cez kopirak, tak sa najebal a dal to pocitit, ak zase ho napadnu dajake fasa veci aj na dalsi termin, mozem prenasat tu skurvenu picovinu

ale kazdopadne to bolo zamerne dojebanie z jeho strany, vie uz mu predmet viac nikdy neotvoria, kedze je volitelny, tak teraz kope

uz jak zacal s tym ze on nechce aby sme sa to ucli naspamet ale rozmyslali, tak som vedel ze je zle.....

tekno

jj a este aj ta zenska co sa tam premawala ... no ked som pak kukol do tahakow tak aj tak zbytocne by som ich tahal ... teoreticky som tam ma llen 2 ... ostatok by trebalo haluzit :) tak napriklad odpoved na moju 1. otazku bola taka, ze v tahakoch som mal sice toho kopu ale nie to co on chcel ako odpoved ... tj tie schemy ...
3jku by som mal asi jedinu dobru a k dvojke 2jke tam toho bolo na 1 A4 taze lustenie a  hadanie co presne sce ... asi tak

Patres

vie mi niekto povedat, ze co sa bude ucit na ten dalsi termin? /31.1./?
pretoze nemam predstavu ci sa mam ucit z toho tahaku alebo co vlastne  :j_huh:

milanko

tak vies na tom prvom termine je to aj preto skoro vsetko dost podobne lebo dal otazky take ake uverejnil na stranke.... a vsetci sa ucili z jedneho vypracovaneho tahaku.... cize ta podonost tam zrejme bola citelna.....ale zase si nemyslim ze by boli tie pisomky ako cez kopirak... ale hlavne je to z jeho strany strasne neobjektivne.....mal by sa drzat tych otazok co uverejnil....a nie to teraz vselijako s kazdym dalsim terminom menit a kombinovat....
(\__/)
(O.o )

Baki

no sak toho sa bojim, co zajebe na dalsi termin,budem sa ucit z toho vypracovania co mame a dufat v dobre postavenie hviezd, nic viac pre tento predmet urobit nemozem

davhan

mno...inak aj na zakladoch elektroniky....co som mal s Michaelim dal na opravnom termine ovela tazsie otazky ako na riadnom....

milanko

hej ale az na to ze toto nebol opravak ale normalny termin
(\__/)
(O.o )

Baki

tak mozno linus povazuje za normalny iba ten prvy temin, vsetky ostatne su u neho asi opravaky  :j_grin: :j_grin: som zvedavy co vymysli na dalsom termine, ale to aby som pomaly zvazoval dekansky....

zatah

nemate niekto nieco nove vypracovane na skusku, neco co by odpovedalo otazkam  na druhom termine

Baki

no ja som dost dlho hladal v jeho skriptach a mnoho veci som nenasiel ani tam, cize asi tak... ucim sa to co mame a dufam v stastne postavenie hviezd....

milanko

vies,....ono je to zrejme obsiahnute aj v tom tahaku...cize ine sa v skriptach ani velmi nedocitas..ale on tie otazky stavia tak ci tomu rozumies.... ci vies co sa ta pyta a ci vies co tam mas odpovedat,.... ked to pochopis tak to zrejme potom aj najdes v tom vypracovanom....
(\__/)
(O.o )