• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

SOJ skuska + programy

Started by Macro, 05.01.2009, 02:19:49

« predchdzajce - alie »

Macro

Na FTP-cku som nasiel nejake programy na skusku, avsak hned prvy ked som chcel prekompilovat mi vyhodilo 20 Errorov a 11 varovani. skusal som ich postupne odstranovat ale aj tak ziaden vysledok. mohol by sa niekto na to pozriet? popripade napisat vlastne riesenie?
Pr.1.Bc
Majme reťazec definovaný ako dvojica <dĺžka reťazca><reťazec>. Reťazec nie je ukončený zvláštnym znakom, ale je ukončený CR. Napíšte program na zápis reťazca z klávesnice, uloženie v danom formáte a vytlačenie na obrazovke. Dĺžka reťazca je obmedzená 255 znakmi.

.model small
.stack 100
.data ret db 255 dup($)
.code pom db 248 dup($)
citaj: proc
mov ah,01
int 21h
ret
citaj: endp
start: mov ax,@data
modv ds,ax
mov cx,0
vstup: call citaj
mov [POM+CX],ac
cmp al,10
je vypis
cmp cx,246
je vypis
inc cx
jmp vstup
vypis: mov [ret],'c'
mov ax,cx
div 100
add ah,'0'
mov [ret+1],ah
sub ah,ah
div 10
add an,'0'
mov [ret+2],ah
add al,'0'
mov [ret+3],al
mov [ret+4],'>'
mov [ret+5],'<'
bx=0
kopir: mov [ret+6+bx],[pom+bx]
inc bx
cmp cx,bx
jae kopir
mov [ret+6+bx],'>'
mov ah,09
mov dx,offset ret
int 21h
mov ah,4ch
int 21h
end start

Aniy

Dobre, je to asi 10 minút, čo som vyšiel od Šimoňáka a pár takých otázok som mal aj ja :P

IS je v... neprístupne nejak aj pre neho.

Skúška bude 13.1.2009 to je tuším utorok v ZP1, AF a ešte niečo hovoril s tým, že asi sa pomestíme do týchto.
Čas začiatku hovoril niekedy okolo 8:00 - 8:30
papiere rozdá on {hlavička a znenie} aspoň tak že chce
vraj bude mať k nahliadnutiu manuály na 8080 a 8086 komu by trebalo, že ich má asi 5
keď som ho dobre rozumel tak 2 teoretické a 1 príklad keď hovoril na prednáške ináč dajte vedieť :P

a mňa dúfam nespozná lebo ma vyhodí :P som mu tam nechal takú veľkú mláku od tokánok {nechtiac} že v nej môže plávať

hudtom

ta SOJka je masakralna hlupost... ved ta teoria se neda naucit...sak kolko somarin je v nej...a este k tomu nie je ani vsetko v skriptach...

scream

by som sa to aj naucil.... ale nejake normalne zrozumitelne materialy by to chcelo.... idealne zrozumitelny vycuc ochudobneny o veci ktore su mimo mojho chapania... :thumbs-up:

ropman

dost preteoretizovane, ale tak velmi silno pochybujem ze je to horsie ako fyzika...

LNC

kurva lidi, sak skuska uz coskoro? skade sa treba ucit? jake otazky tam mozu byt? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
http://www.digitalnysvet.sk/ lubim moj HP Probook

stamperlik

http://hornad.fei.tuke.sk/predmety/soj/denni/otazky_skuska.html

+ toto mali na skuske minuly rok:

1)Registre: Závislé a nezávislé
2)Registrová štruktúra i8080; metódy adresovania
3)Napíšte program i8086, ktorý vytlačí na obrazovku slová ´ HALO TU! ´ (1), bude vysoké 6 riadkov.

1. Vlastnosti inverznej reprezentacie
2. Syntax a sémantika inštrukcií CALL a RET
3. Vytvorit program v jazyku i8080 stroja program na skopirovanie obsahu registov A do B (COPY(X,Y)...), ak (uz enpamatam presne ) daco je ulozen v reg. paroch D a H(asi).

1. RASP stroj a jeho jazyk
2. instrukcny cyklus i8080
3. nakresleny ony a v RTL zapisat scitanie A+B 4-bitovou scitackou

1. halo tu (1) v i8086
2. registre zavisle nezavisla
3. registrovy system i8080, adresacia ci co --> kto mi tuto otazku najde v skriptach alebo hocikde, tak vyhrava 5 KORUN 5 SK*#!NYCH KORUN!!!!!! i8080 registrovy system adresacia...

1) Boolovske vyrazy: mintermy a maxtermy
2) organizacia pamate i8086, adresne metody ci jaka pica
3) RTL priklad co bol na hodine so simonakom kde bol register priznakov dvojbitovy register M...viac k tomu nepamatam...

1.Rasp a jeho jazyk
2.instrikcny cyklus i8080 na MOV M ,r
3.2 12b registre A,B a pocitadlo C
.pocitadlo realizuje prenos A0 plus B0 plus C ->A.C

1. Registre: podmienene a nepodmienene prenosy
2. Aritmeticke operacie i8086: znamienkove a bezznamienkove operandy
3. V jazyku stroja RAM napisat program, ktory vykona xchng(x,y) ak vstupne udaje su na paske

1. Generujuce systemy, Syntax a sémantika  a este daco k tomu
2. Registrová štruktúra i8080; metódy adresovania
3. ten prvy priklad  s dlzkou reatazca 255, taka chutovka

1. nasobenie s nepriamymi ciselnymi reprezentaciami: korekcie pri nasobeni
2. typy instrukcii a operandov v SOJ i8008/8080
3. GS na zrkadlovy obraz XcX

1.Turingov stroj a jeho jazyk
2.simplifikovane segmentove direktivy
3.priklad na i8080, XCHG (X,Y)

1. R - numeraly: syntax a semantika
2. zasobnik: vyuzitie pri rekurzii
3. urobit generujuci system:L={x/Na(x)=Nb(x)=Nc(x)/x={x=abc}*}....pricom Na(x) je pocet vyskytu symbolu "a" v retazci

1. vlastnosti inverznej reprezentacie
2. CALL a RET
3. spravit v i8080 COPY(X,Y) sa mi zda...

1. Zavisle a nezavisle registre
2. Registrova struktura i8080 + sposoby adresacie
3. HALO TU vysoke 6 riadkov v ASM (i8086)

(vsetko je z archivu)
:ropebanana:

ropman

zaujimala by ma tato otazka - "zasobnik: vyuzitie pri rekurzii", to ako co tam chcu ??? to asi nikto nevie, tipujem ze na tuto otazku vsetci pisali vseobecne o zasobniku...

mozno to bude nieco s ukladanim adries do zasobnika...

Aniy

Quote from: ropman on  09.01.2009, 00:34:15
zaujimala by ma tato otazka - "zasobnik: vyuzitie pri rekurzii", to ako co tam chcu ??? to asi nikto nevie, tipujem ze na tuto otazku vsetci pisali vseobecne o zasobniku...

mozno to bude nieco s ukladanim adries do zasobnika...
no asi by som sa opýtal čo tam chce ale tipujem že to má niečo s tým že je zásobník FIFO a potom adresy a omáčky okolo toho potom

Patto

Quote from: stamperlik on  08.01.2009, 22:20:01
http://hornad.fei.tuke.sk/predmety/soj/denni/otazky_skuska.html

a si si isty ze len z tychto otazok bude skuska, lebo ja som tiez cital archiv a spomynali tam viac tento okruh otazok:
http://hornad.fei.tuke.sk/~korecko/soj/sojTemy.pdf

mozno ze to je to iste, nekontroloval som.

no ja neviem sa len pytam, lebo to ako u debilov aspon keby presne dali okruh otazok a nie z roku neviem akeho. To bude zabijak sojka.

kilomassa

mohli by všetci povedať čo sa treba učiť ,lbo pozeram te veci a mam z toho taký mišung ,že konec...takže aspon ma navedťe pls ...:)

radix

Quote from: kilomassa on  10.01.2009, 19:30:06
mohli by všetci povedať čo sa treba učiť ,lbo pozeram te veci a mam z toho taký mišung ,že konec...takže aspon ma navedťe pls ...:)
na ftp su vypracovanie tie otazky co tu dal Patto... a ked som pozeral tak su to prakticky cele skripta :)

ivo261as

ale skôr sa z toho vysomáriš ako zo skrípt ;)
If you can't finish your work in 24 hours, work at night.
http://www.utfg.net/

kamelot

1 otazka ohladom minulych rokov: boli na skuskach realne aj otazky o IAS a DE a podobne?

while (2*2 == 5) { echo "If you're reading this, something is definitely wrong"; }

tacouz

Quote from: radix on  10.01.2009, 19:33:06
Quote from: kilomassa on  10.01.2009, 19:30:06
na ftp su vypracovanie tie otazky co tu dal Patto... a ked som pozeral tak su to prakticky cele skripta :)

pls este napis  na akom ftp... :nervous:
dik  :thumbsup:
H2O FOREVER!

ivo261as

na hypnos.dreamhost.com je jedno PDF a aj na pistone.dreamhost.com myslím, že niečo je tiež ;)

tacouz

ta super ze to tam je  :bananawrite: ale mne toten hypnos dajak nefakci neviete cco s nim je??? :emot-rolleyes: jedine cez mozillu kustik nabehne ale nepita heslo/meno... wtF?
H2O FOREVER!

ivo261as

skús sa tam connectnúť cez total commander a hlavne vypni anonymné prihlásenie, potom už bude pýtať meno/heslo

hudtom

LUDIA -  ACHTUNG ACHTUNG !!!!
Zapamatajte si kazdy svoje otazky ktore budete mat na skuske...
A hned ich sem hadzte... Ved treba mysliet na OPRAVAK :D

Patto

mna by tiez zaujimalo, ci boli vôbec nejake otazky ohladom toho IAS a pocitacove generacie napr. lebo ako tu citam vsetky otazky, tak ani jednu takehoto zmyslu som nenasiel. Ved ani na prednaskach nebola o tom ani zmienka, aspon ja som nezapocul, co som bol  bn aby som sa to zbytocne neucil

ivo261as

Boli minulý rok na skúške nejaké príklady na turingov stroj??

radix

mna by zaujimalo ako to budu riesit ked je tam teraz 110 ludi a maju tri miestnosti,pricom neni moznost si vybrat miestnost.. to si kazdy vybere kam chce ist alebo ako?? dpc jebnuty system...

JCube

tak ako minule roky...dozvies sa na mieste :)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

radix

ale na ktorom? ked su tam tri miestnosti?

JCube

no to si musis vybrat jedno :D ale obycajne som chodil do AF :)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"