• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Simulacne systemy

Started by 7ici7, 03.12.2008, 02:50:17

« predchdzajce - alie »

7ici7

ZDRAVIM...KEDY MATE ZAPOCTOVKU ZO SIMULACNYCH.
AK STE MALI UZ NIEKTO MOZTE NAPISAT AKE OTAZKY STE MALI???
DIK

7ici7

Alebo sa spytam tak...je tento tyzden zapoctovka zo simulacnych???

Sxx

zapoctovka sa pise tento tyzden na prednaske.....cize vsetci naraz ;)

7ici7

to fakt???lebo ja opakujem(minuleho roku som si to zapisal az po mesiaci:))) a nevenoval som tomu vela casu...tak to je super ked na prednaske...a to kedy povedala jadlovska???
minuleho roku bola dost kruta zapoctovka...nehovorila co priblizne bude???

m-i-r-o-1

ale no to ma chete uz uplne zblbnut  :j_undecided: , ja tez vedel ze na prednaske ale kazdy vravi ze na cviku teda uz aj pisali na cviku tak asi bude na cviku

7ici7

No uz som z toho aj ja blby :hammer:...pisal som Lonscakovi tak som zvedavy co mi odpise...ked uz niekto pisal na cviku tak nech napise ake boli otazky.

7ici7

:03:nikto nenapise otazky??? :03:

radix

no tak prave uz mas screeny na FTP..

na hypnose

7ici7

huraaaaaaaaaaaa...dakujem ti dobra dusa... bp

oqix

Nema niekto z vas nahodou dalsie skupiny? Kolko ich vlastne je?
oqix nespi oqix caka (na Chucka Norrissa)

dabol

Zdravim,

Nema niekto nahodou vypracovane odpovede na tie otazky zo screenov ? Tiez opakujem a velmi by to pomohlo  :)
V spoločnosti chcem piť sám.

Sxx

kto mal tento tyzden opravak? pls ake ste mali otazky

dabol

Boli tie iste tri skupiny co pred tym. Ja idem zajtra rano na opravak, ale neviem ako robyt tie ulohy s prenosom SISO systemov. Ak niekto vie ako na to plz. hodte to tu ;)

Sxx

co ake siso :D radsej povec znenie abo cislo prikladu

dabol

No ;)

Prenosova fkcia SISO systemu je vyjadrena v tvare F(S) = k(1+T1S) / (1+T2S)(1+T3S)(1+T4S)

a.) Najdite jej vyjadrenie v jazyku Matlab s pouzitim CONTROL ak T1=10S, T2=7S, T3=3S, T4=2S, k=5

b.) Zistite a znazornite casovu odozvu pre u1(t)= 1(t), u2(t)=e-t

c.) Vypo. a graf. znazornite odozvu systemu v frekv. oblasti tj. znazornite riesenie normovanej Dr danej prenosom na u(t) = sin omega t;

:laugh:

Sxx

no tak predchvilou som si pozrel co to je a lutoval ze take lahke nevedel....to je to Bs/As  nie? ...tf2ss  atd, ale este som sa to neucil :)

dabol

No hej, len problem je, ze ja som nexodil na cvika a nemam ani najmensiu potuxu co s tym ;)

Sxx

tak ani ja :) len to hladam v materialoch :/

Sxx

Quote from: dabol on  19.12.2008, 00:06:41

b.) Zistite a znazornite casovu odozvu pre u1(t)= 1(t), u2(t)=e-t

c.) Vypo. a graf. znazornite odozvu systemu v frekv. oblasti tj. znazornite riesenie normovanej Dr danej prenosom na u(t) = sin omega t;

:laugh:

pls jak toto spravit?

dabol

No ja som sa docital ;) ze ked vies sys tak nastavis u=1; a potom step(u*sys); a vylezie dajaky graf ale kedze neviem ako ziskat sys tak je to naprd. Ty vies ako poriesit po a ? co tam pouzit zpk() abo tf() abo co? ;)

Sxx

Bs = [1, 2];
As = [1, 2, 1];
SYS = TF (Bs, As)

kde si sa docital otom u*sys :D

Sxx

no to som skopcil priklad.....ja som t riesil tak ze som si to dosadil na papieri....tie konstanty som dosadil a vyslo mi

(2+12s+18s^2)/s^3+6s^4

cize

Bs=[18 12 2];
As=[6 1 0 0 0];

dabol

blbne mi reply ta linka je : http://www.library.cmu.edu/ctms/ctms/extras/step.htm

a dik uz mi to zacina zapalovat ;)

Sxx

inak pred zapoctovkou to jedna holka vysvetlovala ten 2. priklad zo skupiny C ....ona to nerobila jak ja ze rucne vypocet a dosadenie do Bs As ale ona to v matlabe zapisovala neako na 3 riadky ci ako.....ale tak malo by to byt dobre aj tak :)

dabol