• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

DotNET

Started by t0Mi, 21.02.2009, 18:06:42

« predchdzajce - alie »

t0Mi

Hmm, ja nemam rad ten tuke web... Hladam a neviem najst ani ze kedy su DotNET cvika... Potrebujem si len tento tyzden cviko niekam inam prelozit a neviem ci su aj v ine dni cvika... Tak ak mate niekto v iny den ako v utorok, napiste ze kedy...

JCube

Zoznam
Deň    
Predmet    Od-Do    Miest-
nosť    Forma    Par.    Skup.    Akt./Max.
počet    Cvičiaci    Poznámka
Letný semester 2008/09    
Pondelok    
Programovanie v prostredí DotNET    13:30-15:00    529    prednáška    A    0    65 / 75    Václavík Peter    
Utorok    
Programovanie v prostredí DotNET    7:30-9:00    B 515    cvičenie         1    24 / 25    Václavík Peter    
Programovanie v prostredí DotNET    9:10-10:40    B 515    cvičenie         3    11 / 25    Poklemba Tomáš    
Programovanie v prostredí DotNET    13:30-15:00    B 515    cvičenie         2    23 / 25    Poklemba Tomáš     
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

Sxx

je volno na cvikach? prosim vas, pretoze ja mam zapisane 2 volitelne a ten treti prsote nemam pretoze z 3 predmetov nieje volne miesto nikde!!!! a bolo mi povedane ze si proste v tretiaku dorobim druhacky predmet , parada ze? pozeram ten vypis co si pastol ze 11/25 ty vole, tak mate uvas volno alebo nie? pls

CLEMENZAAA

ten termín je plný...keďže bolo veľa študentov, ktorí mali zapísaný predmet, no neboli prihlásení na žiadne cviko...bohužiaľ, podľa mňa je už všetko plné...

piton

Hlavne nechod na ten termin o 13:30, lebo nas tam je uz asi 30...
"Iba život, ktorý žijeme pre ostatných, stojí za to." - Albert Einstein

Jerryh

Pri pokuse o start programu vypisuje chybu, neviem naisto ale suvisi to s Console.Clear(); ,  po odstraneni nevyhadzuje chybovu hlasku, ale stale nenabehne consola

An unhandled exception of type 'System.IO.IOException' occurred in mscorlib.dll

Additional information: Neplatný popisovač.

PS:skusal som google

Agamemnon

napr. toto som našiel narýchlo... konkrétne sa to týka console.clear... len c++.net ale to by malo byť jedno... .net je rovnaký
http://connect.microsoft.com/VisualStudio/feedback/ViewFeedback.aspx?FeedbackID=101327

btw... neplatný popisovač je v en. The handle is invalid :)
All code is crap.

42

Fr3E

Ahoj presiel som z c na c# a mam problem  :xmas:

potebujem urobit nieco ako:
  int pnt;
  int b = 5;
  pnt = 5
  b++;
  WriteLine(pnt);
a aby vytlacilo cislo 6;
kedze tam niesu pointre ako take a zo slovickom ref som nepochodil tak neviem.
viem ze int je value typ ale chcem aby bol referencia albo nejako to obist

Mao

toto co si tu napisal nie su pointre, to vytlaci 5. V C# existuju tiez smerniky, skus pozriet http://msdn.microsoft.com/en-us/library/t2yzs44b.aspx,
kod v ktorom pouzivas smerniky musis uzavriet do unsafe{}, resp metodu oznacit ako unsafe
inac v obrovskej vacsine situacii nepotrebujes smerniky, skus to bez nich.

Fr3E

ja viem ze to niesu pointre, aj to ze v c# su pointre ale nechcem tam davat nic unsafe :) proste nemaju na to nejaku paku?? ten ref vyzeral tak nadejne alebo nejako zrobit z int object;

Mao

ved to je to iste, pointre su vzdy unsafe aj v C-cku :), hlavne pokial tomu niekto nerozumie, ta direktiva unsafe v c# je len pre prekladac, aby vedel ze sa pouziju smerniky, kedze v modernych jazykoch sa snazia znizit ich pouzivanie, kvoli bezpecnosti, JAVA myslim ani nic take nema ako smerniky.

A ten ref to sa vyuziva hlavne pri parametroch metod, vtedy dokaze metoda zmenit ten parameter, kedze je prenasana jeho referencia

Fr3E

Chcem urobit toto hlavne ten ind aby obsahoval nieco cim by som prisluchajuci c mohol ikrementovat ked mate nejake napady velmi by ste pomohli a ten unsafe si nechavam az ako uplne poslednu moznost.
if ((c1 < l1) && (min > h1))
{
    min = h1;
    ind =  c1;
}
if ((c2 < l2) && (min > h2))
{
    min = h2;
    ind =  c2;
}
if ((c3 < l3) && (min > h3))
{
    min = h3;
    ind =  c3;
}
if ((c4 < l4) && (min > h4))
{
    min = h4;
    ind =  c4;
}
ind++;
nlist[cnt++] = min;

Agamemnon

pozri si rozdiely medzi referenčnými typmi a hodnotovými typmi... a pozri si techniku nazvanú boxing

keby to boli ref. typy, tak toto čo si napísal, pôjde automaticky... s hodnotovými (int) to zapúzdri
All code is crap.

42

Fr3E

Ten som si pozrel aj vyskusal..... neslo to.... tam hore ja dobre viem o com pisem.... napisal som to tak ako by som chcel aby to fungovalo a prosim tam o radu ako to spravit aby to slo, bez takych veci vyzera c# oproti c++ smiesne

Ing. nemtom

c# oproti c++ aj je smiesne :P
brix will be shat

Agamemnon

ono... však použi v c# normálne pointery a máš pokoj... :)

ono... obe tie jazyky majú svoje výhody :)
All code is crap.

42

Ing. nemtom

ono... maju, ale vo vseobecnosti c++ je kral, od toho vacsi kral uz len ASM je
brix will be shat

Fr3E

sa dohodneme ze asm bude kralovna hej? predsa len je taka drobnejsia a mrstnejsia..... a nieco jej chyba  :baaa:

Agamemnon

tak hej :D to je jasné :)

EDIT: zase... ja by som v súčasnosti už asi c# za c++ nevymenil :) aj keď jasne... záviselo by to od ponuky a projektu :D
All code is crap.

42

ropman

Quote from: Bc. nemtom on  20.03.2009, 05:30:26
ono... maju, ale vo vseobecnosti c++ je kral, od toho vacsi kral uz len ASM je

naco ti asm sak pis rovno v strojovom kode

psicho

Quote from: Fr3E on  20.03.2009, 02:00:11
Ahoj presiel som z c na c# a mam problem  :xmas:

potebujem urobit nieco ako:
  int pnt;
  int b = 5;
  pnt = 5
  b++;
  WriteLine(pnt);
a aby vytlacilo cislo 6;
kedze tam niesu pointre ako take a zo slovickom ref som nepochodil tak neviem.
viem ze int je value typ ale chcem aby bol referencia albo nejako to obist

int pnt;
              //int b = 5;
              pnt = 5;
              pnt++;
              Console.WriteLine(pnt);

done
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

Fr3E

co by som bez teba psycho robil

psicho

snupal kox, dostal STD ,skapal a tvoje telo by bolo predmetom autopsy na lekarskej univerzite v kosiciach
read my blog> www.codemazing.com <read my blog

Jerryh

potrebujem pomoc s delegatmi, potrebujem odobrat udalost konkretne tutu
field.DisplayMovement += () => Thread.Sleep(25);
viem ze mam zmenit len + za -,  pri inych udalostiach mi to ide vpohode, mylsim ze chyba je v tom ze pouzivam lambda vyraz

Pekiman

Moztemi prosim povedat co mam spravit v nasledujucich ulohach ? 

Úloha: V triede Field v metóde Generate() zabezpečte vykonanie zoznamu metód registrovaných v objekte udalosti DisplayMovement po vykonaní premiestnenia dlaždice.
Úloha: V konštruktore triedy ConsoleUI priraďte delegát na metódu UpdateUI do premennej DisplayMovement.

precitam to a aj tak tomu nerozumiem  bn
Podporte moje stránku kliknutím www.nwa.eu.sk DIKYYYY !!!