• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

UŠaA

Started by Wolfdale, 24.09.2011, 05:08:29

« predchdzajce - alie »

bEnd3r

to je 12 bodova pisomka vsak?

xxx3

Quote from: veteran on  04.12.2011, 21:23:37
Hmm... Tak ja som ho pochopil tak, že nám dá nejaký strom/sort a my by sme to mali prejsť/utriediť na papieri. A úlohy by mali byť asi tri-štyri.
Hej, ze da nejake cisla napriklad a usporiadat ich podla niektoreho sortu ... ale ziadny kod programu alebo pseudokok k tomu netreba, ze ?
A potom strom tak isto ... da nejaky strom a vypisat preorder, inorder a postorder
No len to su len dve ulohy, co dalej ?

Ma to byt za 14 bodov

veteran

Quote from: xxx3 on  04.12.2011, 21:50:14
Quote from: veteran on  04.12.2011, 21:23:37
Hmm... Tak ja som ho pochopil tak, že nám dá nejaký strom/sort a my by sme to mali prejsť/utriediť na papieri. A úlohy by mali byť asi tri-štyri.
Hej, ze da nejake cisla napriklad a usporiadat ich podla niektoreho sortu ... ale ziadny kod programu alebo pseudokok k tomu netreba, ze ?
A potom strom tak isto ... da nejaky strom a vypisat preorder, inorder a postorder
No len to su len dve ulohy, co dalej ?

Ma to byt za 14 bodov
Pseudokód vraj nie, lebo to nemá význam - minulý rok sa to vyriešilo "príručnými napovedacími papierikmi"  ;D

Neviem, čo sú ďalšie úlohy - možno to nejak pomieša: strom+nejaký sort+iný strom, príp. ináč.

xxx3

nieco este spominal s tymi Divide & Conquer a Dynamickym programovanim ... ale neviem co by z toho mohol dat

veteran

Quote from: xxx3 on  04.12.2011, 22:06:08
nieco este spominal s tymi Divide & Conquer a Dynamickym programovanim ... ale neviem co by z toho mohol dat
Hej, hej, aj to spomínal.

xxx3

ale co by s tym mohol dat ?

veteran

Quote from: xxx3 on  04.12.2011, 23:36:50
ale co by s tym mohol dat ?
No to neviem  ??? Ale keďže ja už zápočet de facto mám, je mi to jedno  ;D

xxx3

aj ja mam uz dost bodov na zapocet ale zislo by sa aj viac bodov mat aby bola lahsia skuska

veteran

Quote from: xxx3 on  05.12.2011, 03:32:58
aj ja mam uz dost bodov na zapocet ale zislo by sa aj viac bodov mat aby bola lahsia skuska
To hej, DnC a DP si pozriem (prednášky), ale beriem to ako no-stress písomku. Takže ak niečo z toho dostanem, proste zaimprovizujem :D Stromy a sorty nie sú ťažké, takže niečo z toho isto kvapne ;)

xxx3

no ked netreba pisat ziadne pseudokody ani riadne kody tak by to mohlo byt lahke .. aspon sorty a stromy

stephanides

Slodičak da len čisto stromy a sorty nie?

xxx3

stephanides

a čo ešte?

xxx3

citaj vyssie

stephanides

Myslíš toto ? Divide & Conquer a Dynamickym programovanim ??? Ja viem že na hodine spomínal iba sorty a stromy .. no ale to by bolo až moc lahké

xxx3

spominal ze hlavne sorty a stromy aby sme vedeli .. ale to by bolo fakt velmi lahke keby dal len to

stephanides

to by dal napríklad 5 čísel a zoradte ich pomocou bubblesort a by si si kreslil postup ? :D:. alebo ti da strom a sprav preorder? lebo vobec nechapem ako to on myslí... kod nie, ani nič tak neviem ... a to D&C a dynamicke programovanie tam ide oco  ?

xxx3

no hej tak hovoril, ze da nejaku vzorku cisel a usporiadat ich podla nejakeho sortu na papier .. aby z toho videl, ze vies ten algoritmus daneho triedenia

stephanides

http://www.slavosoft.com/bubble_sort.aspx podobne ako tieto prvé tri tabulky napr?

xxx3

hej, tak som to pochopil

stephanides

a to ktoré boli sorty? bubble sort, insert sort a ešte sme mali nejaké ?

xxx3

lol, vsak si nevies pozriez cvika ? ... bubble, insert, radix, heap, quick

esperian

cize ak mi da napisat pseudokod buuble sort tak mu tam napisem to co je v 9 cviku bod 2. ?

inak mohol by sem niekto naisat ako funguje heap sort a quick sort na nejakom priklade ?

ultimate

hej to su pseudokody, tie co su na moodli

a quicksort: http://youtu.be/ywWBy6J5gz8  ... zvoli sa nejaky "pivot", nalavo od neho idu mensie cisla a napravo od neho vacsie cisla ... a to iste sa robi potom s tymi mensimi a tiez aj vacsimi cislami dookola

a heap sort: http://youtu.be/GnnmnQUudsU  od 1:25 cca, nebudes asi rozumiet jazyku ale da sa to pochopit aj bez zvuku

ohen

lidi dont panic,  slodicak nema davat pseudokody. povedal ze da nejaku  mnozinu cisel, ktoru budes mat zotriedit. cize dostanes 5 8 7 4 3 1 9 6  a napise ti, zotriet to bubble sortom, alebo insert sortom...

zaujimalo by ma ako si triedi heapsort cisla do hald.