• Welcome to TUKE FÓRUM - FĂłrum pre ĆĄtudentov Technickej Univerzity v KoĆĄiciach.

UĆ aA

Started by Wolfdale, 24.09.2011, 05:08:29

« predchádzajúce - ïalčie »

paloSK

Quote from: Cici on  27.11.2011, 00:44:10
nevie niekto ako na ten RadixSortQueue? nejaky hint by potesil :D
Ja viem  :)
:D

xxx3

mohol by si to sem napisat, ked vies :)

matus217

Moze mi niekto vysvetlit co robi x=A[i][j]-'0'; ? Vdaka.

sulo

Odčíta od znaku ASCII hodnotu nuly a tak z číslice vo forme znaku urobĂ­ normĂĄlne číslo, napr. z '0' sa stane 0, z '1' bude 1, atď., aĆŸ po 9.

matus217

Quote from: sulo on  28.11.2011, 02:59:52
Odčíta od znaku ASCII hodnotu nuly a tak z číslice vo forme znaku urobĂ­ normĂĄlne číslo, napr. z '0' sa stane 0, z '1' bude 1, atď., aĆŸ po 9.
Aha tak to veÄŸa vysvetÄŸuje  ;D Vďaka  ;)

xxx3

ako v tom radix sort vypisovat priebezne tie polia ?

B [ x ] [ y ]  ... x dam podla nejakeho cyklu, ktory sa bude opakovat 10-krat, ale ked mam napr. B[1][y] tak ako mam vypisovat vsetky cisla ktore maju na konci 1-ku ? ... co dat na miesto y ? ... tam by trebalo pocB ale ako tam dat to pocB pre konkretne napr. cisla konciace 1 ?

xxx3

robi mi to divne veci ked dojde k tomu y-ku kde nič nie je ... ked dam napr.:

for(i=0; i<10; i++){
        printf("B[%d]",w);
        z=0;
        while(z < 10) {printf("%s", B[i][z]); z++;}
        printf("\n");
        }

helpne niekto ako to z-ko spravit ? Lebo ked dam takto napevno napr. 10 opakovani tak to zblbne ked dojde k opakovaniu kde nic nie je .. skusal som while ze kym sa nerovna null ale neslo ani tak

felipe

B[ x ] [ y ]
x je cislica nejakeho trojciferneho cisla na danej pozicii od 0-9, napriklad na x=1 budu cisla co maju ako jednotky 1 (351,221,051) ako desiatky 1 (315,117,014) a ako stovky 1 (183,162,127)
y je pocet cisel na pozicii x ktore maju rovnaku cislicu na jednotkach, desiatkach abo stofkach, napriklad na x=2,y=2 budes mat dva cisla ktore obsahuju cislicu 2, to ze ci v jednotkach, desiatkach abo stofkach zalezi od toho v ktorom opakovani cyklu si

nerob ziadne nove cykly, dopis printf ( " B [ % d ] : ",x) ; a printf ( " % s ", B [ x ] [ i ] ) ; do toho hlavneho cyklu co to vklada do pola A[]

xxx3

len to potom nie je v takom tvare ako je na moodli ... takto to pise pred kazdy prvok B[index]

ale dik, skusim si to upravit na ten pozadovany tvar

orsi

vidim ze toto nebude za dva body  :D  ;D

ultimate

v RadixSortQueue ma byt v tom poli B pre kazdy index B[0], B[1], B[2] atď. jeden queue v ktorom budu tie cisla ? Cize bude 10 frontov, ktore sa potom spoja ?

bEnd3r

@ultimate: ano

SteLa

Neviet kolko zadani dozadu sa moze odovzdat u Simonaka? Dvakrat som chybala, mam jednu ospravedlnenku a akurat este bolo volno takze potrebujem naraz odovzdat 6,8,9,10 zadaniaO.o Myslite ze budem moct? Ci si tie stare zopakovat ci nieO.o

SteLa

aaa este som chcela, zee nepamata niekto co sa pytal pri osmom zadani pri vypocte minimalnej ceny sucinu matic?^^

matus217

Pytal sa ze co to cislo vlastne znamena. Co reprezentuje ta cena. Inak si nepamatam nic ine...

orsi

ĆĄtyri zadania naraz? luxus  ;D priprav sa na dost vela otazok, ak das 8 bodov tak si dobra. mozno ti da ale body kvoli tomu ze si baba.  8)

SteLa

Nemyslim...robim vsetky zadania sama a 4-krat  mi dal jeden bod. Pravdaze dvakrat opravnene(zlozitost a este neaku hlupost som raz povedala), ale potom sa mi uz zdalo ze skor mi dava ten bod zo zvyku.

orsi

zo zvyku? vsak on sa snazi dat 2 body aj ked odovzdavam za jeden. teda ak sa bavime o simonakovi.
no ale pekne sa obleč ne jak na pohreb.  :D potom bude davaĆ„ body mozno.

SteLa

co ja viem..ja sedim v predu a vacsinou sa nesnazi o nic pri nikom:D Asi ta ma rad^^ Uz som videla ludi co od neho isli s nulou.

orsi

no asi ma ma fakt rad  :D ja som s nulou nikoho nevidel ale to bude tym ze sedim uplne vzadu a nezaujima ma co sa deje vpredu medzi bifÄŸoĆĄmi čo tam sedia  ;D

xxx3

vie niekto so Slodicakom co ma byt na tej pisomke ? Iba prechadzanie stromom a triedenia ?

xxx3

neviete niekto polopatisticky vysvetlit inorder prehladavanie stromu ?

mino

Quote from: orsi on  29.11.2011, 08:23:34
no asi ma ma fakt rad  :D ja som s nulou nikoho nevidel ale to bude tym ze sedim uplne vzadu a nezaujima ma co sa deje vpredu medzi bifÄŸoĆĄmi čo tam sedia  ;D

Biflit sa da literatura, dejepis, geografia.... programovanie asi tazko  8)

xxx3

Slodicak hovoril, ze neda ziadne pseudokody ani nic programovat na papier, vsak ?

veteran

Quote from: xxx3 on  04.12.2011, 20:04:44
Slodicak hovoril, ze neda ziadne pseudokody ani nic programovat na papier, vsak ?
Hmm... Tak ja som ho pochopil tak, ĆŸe nĂĄm dĂĄ nejakĂœ strom/sort a my by sme to mali prejsĆ„/utriediĆ„ na papieri. A Ășlohy by mali byĆ„ asi tri-ĆĄtyri.