• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OS

Started by esperian, 14.02.2012, 22:24:02

« predchdzajce - alie »

Cici

to co v 5 lebo to bolo podla neho dolezite na to aby to boloodprezentovane tak ako bolo v pondelok

xxx3

a teraz v piatok nie je OS prednaska, dobre viem ?

veteran

Quote from: xxx3 on  28.03.2012, 15:25:18
a teraz v piatok nie je OS prednaska, dobre viem ?
Dobre vieš  :) V piatok máme na programe Zámenu prednášok  ap DBS namiesto OS. A v pondelok opačne.

veteran

Nezaznamenal niekto na hrone čosi takéto?

Dám skompilovať ľubovoľný .c súbor. Prvýkrát ho skompiluje, vytvorí .out súbor a všetko ide OK. Keď urobím nejakú úpravu, chcem skompilovať druhýkrát, vypíše len toto:

gcc: vfork: Resource temporarily unavailable

Odhlásim sa z PuTTY a keď sa znovu prihlásim, začne mi v pravidelných intervaloch naskakovať hláška:

-bash: fork: retry: Resource temporarily unavailable

Po čase sa to zastaví a ostane svietiť toto:
-bash-4.1$

What's wrong?  ???

Rajo

pošli zdrojak, vyskúšam :)

xxx3

mne to tiez robilo ked som robil ulohy na minuly tyzden

veteran

Quote from: Rajo on  06.04.2012, 17:36:00
pošli zdrojak, vyskúšam :)
Ale mne to robí pri akomkoľvek zdrojáku :D

sulo

Pravdepodobne je spustených príliš veľa procesov pre aktuálneho užívateľa. Treba počkať, kým sa shell dostane do použiteľného stavu a potom napríklad:

pkill -U meno_používateľa

veteran

Quote from: sulo on  06.04.2012, 20:33:36
Pravdepodobne je spustených príliš veľa procesov pre aktuálneho užívateľa. Treba počkať, kým sa shell dostane do použiteľného stavu a potom napríklad:

No neviem, môj prípad to asi nebude. Keď ten príkaz napíšem, dospejem ku PuTTY Fatal Error: Server unexpectedly closed network communication. Čiže som zrejme zakilleroval jediný proces. :/

xxx3

mne to robi len vtedy ked mam viackrat sucasne otvorene putty a som pripojeny na hron

Rajo

a zadanie už máte? :D :evica:

veteran

Quote from: xxx3 on  06.04.2012, 22:40:39
mne to robi len vtedy ked mam viackrat sucasne otvorene putty a som pripojeny na hron
Aha. Skúsim vypnúť WinSCP, či to pôjde :D Ale fakt nechápem, 6 týždňov išlo všetko OK, až minulý týždeň to začalo blbnúť  am

Quote from: Rajo on  06.04.2012, 23:04:37
a zadanie už máte? :D :evica:
Jasné.... že nie :D Humorista  ;D Nestíham popri Sultánovi :evica:

sulo

Quote from: veteran on  06.04.2012, 21:58:41
Quote from: sulo on  06.04.2012, 20:33:36

No neviem, môj prípad to asi nebude. Keď ten príkaz napíšem, dospejem ku PuTTY Fatal Error: Server unexpectedly closed network communication. Čiže som zrejme zakilleroval jediný proces. :/

To je v poriadku, presne toto malo vypísať, ten príkaz totiž zabil aj aktuálny shell. Stačí sa znovu pripojiť a už by malo všetko ísť OK.

Samozrejme, ak je chybný program, že spúšťa procesy donekonečna, tak sa to opäť "pokazí". Skús najskôr skompilovať Hello World.

veteran

Quote from: sulo on  06.04.2012, 23:57:28
To je v poriadku, presne toto malo vypísať, ten príkaz totiž zabil aj aktuálny shell. Stačí sa znovu pripojiť a už by malo všetko ísť OK.

Samozrejme, ak je chybný program, že spúšťa procesy donekonečna, tak sa to opäť "pokazí". Skús najskôr skompilovať Hello World.
Oukej, takže Hello World skompilovať ide. A (zatiaľ) idú aj programy s procesmi. Uvidíme, ako dlho.  : Pre istotu radšej nezapína WinSCP :D

Každopádne dík za ten "killerovací" príkaz.  ;)

felipe

ulohy po deviatom cviceni - semafory, to mam chapat tak ze staci zrobit tie zltym vyznacene alebo ako?

Wolfdale

Stačí kus prelistovať to pdfko a zistíš, že musíš odovzdať všetky pre priznanie dvoch bodov. (bonusové nie sú povinné). Žltým je vyznačený text, ktorý sa opakuje...

Ešte sme to nedokončili celkom, ale takmer sme už začali.

pooler

má už niekto spravené zadanie z OS a robil ho sám ? (->SZ .. chcem sa niečo opýtať)

felipe

to dnesne cviko s kapom nic? v inej miestnosti abo nebolo vobec ???

veteran

Quote from: felipe on  16.04.2012, 17:33:00
Pozri si školského mejla ;)

felipe

Quote from: veteran on  16.04.2012, 17:40:42

skolskeho mejla pozeram asi 20x denne a nemam tam nic

veteran

Quote from: felipe on  16.04.2012, 22:16:38
Quote from: veteran on  16.04.2012, 17:40:42

skolskeho mejla pozeram asi 20x denne a nemam tam nic
Aha... Tak to je blbé.

Včera večer písal Kapa mejl, že dnes cvičenie nebude, že máme pozrieť Networking v Sofii, urobiť úlohy na ďalší týždeň a že nemáme zabudnúť, že o týždeň je 2. zápočtovka (z druhej časti semestra: Procesy, Rodic-Potomok, Signaly, Zdielana pamat, Semefory a Networking).

A ešte že v príp., žeby sme mali nejaké otázky, máme ho kontaktovať.

xxx3

ulohy z 9. tyzdna ... ako spravim synchron cez ruru fifo ? ... prvy proces do nej nieco zapise, druhy precita .. ale ako overim potom v prvom procese, ze druhy to uz precital ?

matus217

----------------------------------------------------
Runner:Spustam:
zadanie 4440 9998
runner: Maximalny cas behu 120 sekund
runner: Skutocny cas behu:67 s
runner:potomok ukonceny:korektne
runner:Exit Status:0
runner: ukoncujem ostatne procesy:
runner:OK
runner:vraciam 0

proc_pr

...
Prijate 10. slovo je platne!
Proces uspesne ukonceny...

proc_s

...
Prijate 10. slovo je platne!
Odoslal som 10. slovo.

proc_serv1

...
Prijate 10. slovo je platne.
Pripojenie uspesne ukoncene.
Koncim.

Celkové hodnotenie: Zadanie nepreslo kontrolou

PRECO ?!!!

tino8

skus to viackrat, pretoze nezalezi iba na tvojom programe ale aj na konstelacii hviezd, aktualneho bio stupna a dokonaleho random generatora

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

matus217

Quote from: tino8 on  17.04.2012, 14:55:33
skus to viackrat, pretoze nezalezi iba na tvojom programe ale aj na konstelacii hviezd, aktualneho bio stupna a dokonaleho random generatora
bu bu ach jaj... Uz mam 81 pokusov... To je system toto.