• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OS

Started by esperian, 14.02.2012, 22:24:02

« predchdzajce - alie »

veteran

Quote from: xxx3 on  26.02.2012, 14:07:44
Quote from: veteran on  26.02.2012, 13:47:18
Mne prihlasovanie ide, ale asi 2 dni dozadu mi po prihlásení do Putty vypisovalo, že Your login will expire in 1 day - alebo čosi podobné. Zmenil som si heslo a už to nepíše :D Ale čo to bolo a prečo to písalo, neviem  ???

pisalo to prave preto, ze bolo potrebe si zmenit heslo :D ... mne to povedal pan Popovec ked som si bol dat spravit ucet
Jááj, no to mi nepovedal :D

xxx3

ta 6. uloha ma byt srpavena tak, ze zadam napr. ./a.out prvysubor.txt druhysubor.txt    ... a skopiruje mi to obsah prveho suboru do druheho ? Dobre rozumiem tej ulohe ?

veteran

Quote from: xxx3 on  26.02.2012, 17:58:44
ta 6. uloha ma byt srpavena tak, ze zadam napr. ./a.out prvysubor.txt druhysubor.txt    ... a skopiruje mi to obsah prveho suboru do druheho ? Dobre rozumiem tej ulohe ?
Ja som si najprv myslel, že to má pracovať len so vstupom ako so súborom. Ale vyzerá to tak, že by to malo fungovať tak, ako píšeš.

xxx3

tiez am to kus zmiatlo, ale je tam napisane, ze obsah SUBORU zo standradneho vstupu ... tak snad to je dobre tak.

A ako to vyskusam na kopirovani pomocou presmerovania nevies ?

veteran

Quote from: xxx3 on  26.02.2012, 18:18:18
A ako to vyskusam na kopirovani pomocou presmerovania nevies ?

Toto tiež neviem, že ako je myslené   bk

Kdesi som objavil, že presmerovanie vyzerá takto:
$ cat subor6.txt > subor6a.txt

Toto skopíruje jeden súbor do druhého. Ale nemá to nič s Céčkovým programom.

RiTChi

C program ma citat z 0 (standardny vstup) a zapisovat do 1 (standardny vystup) nema brat ziadne argumenty nema pouzivat open.

ja som to uroibl tak, ze som si vytvoril textovy subor a potom:

cat subor.txt | ./program

xxx3

si si isty ? Preco je tam potom napisane, ze obsah SUBORU zo standardneho vstupu ... ked das ./program jeden.txt dva.txt tak tiez je tam subor na standradnom vstupe ... aj ked v tomto pripade neviem ako by sa dalo to presmerovanie spravit

razer08

mna by zaujalo,ze ako ste riesili ulohu 7...citanie block by block

veteran

Quote from: razer08 on  26.02.2012, 20:42:13
V podstate rovnako, ako šestku, akurát, že buffer nie je char, ale pole char-ov s veľkosťou buffer_size.

esperian

a 8 ?? nevie niekto pomoct ?

dik  br

razer08

Quote from: esperian on  26.02.2012, 20:54:51
a 8 ?? nevie niekto pomoct ?
v 8 tam len pises time ./main.c f1 f2...cize na zaciatku pridas time

razer08

Quote from: veteran on  26.02.2012, 20:53:05
V podstate rovnako, ako šestku, akurát, že buffer nie je char, ale pole char-ov s veľkosťou buffer_size.
mam taky problem,ze program bezi ok,perror pise succes,ale vo vytvorenom subore neni nic :(

razer08

Quote from: razer08 on  26.02.2012, 21:00:19
mam taky problem,ze program bezi ok,perror pise succes,ale vo vytvorenom subore neni nic :(
ok uz mam :D len mal som zlu podmienku :D read()<=1 a spravne je ze read()>=1 :D dik :)

xxx3

pole charov ? ... nestaci dat do tretieho parametru read a write nejake velke cislo, napr 2000 ?

felipe

kazdy priecinok v tom zipku s ulohami ma obsahovat
daco.c - zdrojovy kod
dacodaco.txt - skopirovany vypis konzoly
dobre som to pochopil? ???  ;D

M4D4

ja to tak mám a viac neriešim ;-)

xxx3

jak ste teda riesili tie ulohy, kde treba vyskusat funkcnost na presmerovani ?

Ze v kode ziaden open, ale len citanie z 0 (vstup) a zapis na 1 (vystup) ? a potom spustat cez cat subor.txt | ./program  ?  .. lebo mne to pri tomto prikaze nejde, napise ze no such file or directory ./program

gareth

kto by mal zaujem hlavne zadanie PM

excellent

Quote from: felipe on  26.02.2012, 23:21:44
kazdy priecinok v tom zipku s ulohami ma obsahovat
daco.c - zdrojovy kod
dacodaco.txt - skopirovany vypis konzoly
dobre som to pochopil? ???  ;D

No, napríklad takto. Ide hlavne o to, aby si si tie programy urobil, prešiel.

A SILNO odporúčam, nekupovať zadania, ale ich fakt urobiť sám, resp. s pomocou...
F5 can be so refreshing :thumbs-up:

xxx3

lseek vrati -1 ked sa snazim posunut od zaciatku suboru o nejaku minusovu hodnotu, napr. -10 ... ale ked sa chcem od konca suboru posunut o nejaku hodnotu dalej, tak nevrati -1, cize chybu ale posunie to ... tak to ma ist ?

// a koa posielate na moodle tie subory ? Uz po vykonani programu ? Ze ked sa napr kopiruje z jedneho suboru do druheho, tak poslat tam uz prekopirovane, cize po vykonani ?

veteran

Quote2. Overte/preukážte, či v originálnom a zduplikovanom kanáli (deskriptore súboru) sa hodnota súborového kurzora (file position) mení súčasne v oboch kanáloch.

Rozumiem tomu správne? Máme des1 = open("subor.txt", O_RDONLY);, ktorý zduplikujeme do des2 = dup(des1); Potom do subor.txt niečo zapíšeme a máme zistiť či sa kurzor posunul aj v des1, aj v des2?

felipe

Quote from: veteran on  01.03.2012, 12:42:26
Quote2. Overte/preukážte, či v originálnom a zduplikovanom kanáli (deskriptore súboru) sa hodnota súborového kurzora (file position) mení súčasne v oboch kanáloch.

Rozumiem tomu správne? Máme des1 = open("subor.txt", O_RDONLY);, ktorý zduplikujeme do des2 = dup(des1); Potom do subor.txt niečo zapíšeme a máme zistiť či sa kurzor posunul aj v des1, aj v des2?

moje riesenie:
vytvoris .txt subor s nejakym textom... nacitas: des1 = open(blabla)... zduplikujes: des2 = dup(des1)... nastavis kurzor na nejaku hodnotu v des1, a vypises tu hodnotu pre des1 aj des2... zasa zmenis hodnotu a zasa vypises... konec

Tren

bude prednaska teraz v piatok? alebo budu 2x siete?

veteran

Quote from: Tren on  01.03.2012, 15:04:20
bude prednaska teraz v piatok? alebo budu 2x siete?
Keď som správne pochopil, len predbežne zisťoval, či budú môcť prísť všetci na tie double-prednášky. Takže zajtra by malo byť všetko normálne, ako je v rozvrhu.

veteran

Tuší niekto, čo má byť v otázke 27?

QuoteUveďte význam (sémantiku) návratovej hodnoty služby chmod() pri úspešnom vykonaní služby (viď sekcia RETURN VALUE manulálovej stránky man 2 chmod)

// Edit: detto u otázky 36 (služba chown())