• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OS

Started by esperian, 14.02.2012, 22:24:02

« predchdzajce - alie »

Safyia

mne stale do s-ka pride neplatne slovo na hrone, neviete cim to moze byt?

xxx3

a niekto neviete poradit ako zabezpecim synchronizaciu cez fifo ? ... nieco do rury zapisem, to bude signal toho, ze prvy proces zapisal do shared memory a potom druhy proces by mal precitat to co je v rure ... ale ako ma potom prvy proces vediet, ze druhy to uz z rury precital a ze moze zase zapisovat do shared memory ?

Safyia

ak myslis na T, tak t cita neustale, az kym nedojde ku koncu riadku /n a potom posledny znak nastavi na /0. Cize sa to synchronizuje, lebo t ti nezacne zapisovat skor ako neprecita cely riadok.

matus217

no prejde to bez chyb vsetko ukoncene korektne aj skopirovane a proste to nevezme... moze do toho nejako zasahovat cviciaci ? napr. nastavit to ze to je OK a preslo to ? a inak musi to bezpodmienecne prejst tou kontrolou aby som mohol dostat zapocet ?

Safyia

naa dobre vyriesila som problem.

matus217 musi to prejst kontrolou. Skontroluj ci si zatvoril vsetky deskriptori pozabijal child procesy a ci si mal menej ako 120 sekund v runner.out. Toto by ti malo vypisat. Ak vypise, tak potom skusaj odovzdavat aj 20 krat, lebo ten hron je divny :D

Runner:Spustam:
zadanie 3317 7862
runner: Maximalny cas behu 120 sekund
runner: Skutocny cas behu:35 s
runner:potomok ukonceny:korektne
runner:Exit Status:0
runner: ukoncujem ostatne procesy:
runner:OK
runner:vraciam 0

matus217

Quote from: Safyia on  18.04.2012, 01:51:09
naa dobre vyriesila som problem.
...
zadanie 3317 7862
runner: Skutocny cas behu:35 s

zadanie 9014 7162
runner: Skutocny cas behu:63 s

Prestavam verit, ze mi to niekedy vezme...
Inak obcas miesto toho mi hadze ze serv1 prijal len 9 slov. Neviete niekto co to moze sposobovat ? Lebo ak to neskonci tam ako hore runner, tak potom tymto...

v_oid

Poslal si viac ako 100 krat?
- Nie: Skusaj dalej
- Ano: Skusaj dalej

Mne to trvalo 90 pokusov minuleho roku len aby som zistil, ze dajaka premenna bola velmi kratka -- na mojom pocitaci to islo, ale na ich nie.

matus217

Quote from: v_oid on  18.04.2012, 03:51:58

Mne to trvalo 90 pokusov minuleho roku len aby som zistil, ze dajaka premenna bola velmi kratka -- na mojom pocitaci to islo, ale na ich nie.
V akom zmysle kratka ? Ci nemam tiez nejaky takyto problem :D Pripadne nevies preco mi to berie len po 9te slovo dost casto ? Ten serv1...

charlie

neviete kedy sa pisu zapocty z OS? aspon opakujuci?

kleinova 13:30 streda

tino8

neviem ci myslel zrovna nato, ale napr int moze mat roznu velkost na tvojom systeme a hrone

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

Safyia

Quote from: matus217 on  18.04.2012, 03:59:33

V akom zmysle kratka ? Ci nemam tiez nejaky takyto problem :D Pripadne nevies preco mi to berie len po 9te slovo dost casto ? Ten serv1...

jj rovnaky problem som mala aj ja. semget a shmget som ukladala do premennej, ktora mala malo miesta na hrone, aj ked na mojom pc to v pohode slo.
matus: skontroluj si ci po kazdom riadku zapisujes aj \n , je mozne ze serv2.txt nie je ako ma byt, tak ti to neprejde.

matus217

Quote from: Safyia on  18.04.2012, 05:56:59
Quote from: matus217 on  18.04.2012, 03:59:33

jj rovnaky problem som mala aj ja. semget a shmget som ukladala do premennej, ktora mala malo miesta na hrone, aj ked na mojom pc to v pohode slo.
matus: skontroluj si ci po kazdom riadku zapisujes aj \n , je mozne ze serv2.txt nie je ako ma byt, tak ti to neprejde.
nechapem... ved proste int a do toho hodim semget a shmget s nejakym klucom nie ? a inak u mna na pc mam krasne vystup spraveny ako ma byt od enterovany v pohode. Po novom mi serv1 berie len 9 slov tak ja uz fakt neviem...

Safyia

no ja som mala problem pri posielani toho intu do childprocesu kedze som nechcela pouzit skaredy casovo narocny memset a poriesila to inak.
Ale opytaj sa cviciaceho, nam nieco spominal dneska ze daco odosielalo o slovo menej, ale nedavala som moc pozor, kedze som skusala 34ty krat odovzdat zadanie :D

matus217

Quote from: Safyia on  18.04.2012, 06:43:14
no ja som mala problem pri posielani toho intu do childprocesu kedze som nechcela pouzit skaredy casovo narocny memset a poriesila to inak.
Ale opytaj sa cviciaceho, nam nieco spominal dneska ze daco odosielalo o slovo menej, ale nedavala som moc pozor, kedze som skusala 34ty krat odovzdat zadanie :D
:D Aha no uvidim... obcas proste prijde len 9 slov do roho serv1. Toto k comu je dobre taketo trapenie... No ja mam pouzivane memsety tak neviem :D A tebe zadanie preslo ?

Safyia

obcas? skontroluj si semafory a synchronizaciu vsade. A jj preslo chvalabohu.

matus217

Quote from: Safyia on  18.04.2012, 07:24:44
obcas? skontroluj si semafory a synchronizaciu vsade. A jj preslo chvalabohu.
¡Ay,_caramba! Zadanie preslo kontrolou
Gratulujem!
133 pokus bol moj stastny :D Asi sa rozplacem od radosti :) Vsetko to mal na svedomi hlupy semafor v proc_d. Z tych semaforov som proste mimo trochu :D ...

pooler

ja som mal 473 pokus  ;D

no ale tak .. viem už každý jeden detail zadania čo ako kedy prečo funguje, atd ... viem presne ako to synchronizovať overiť atd ...

xxx3

ako vam dobre, niekto este so zadanim ani nezacal :D

Ale chcem sa spytat, ulohy z minuleho tyzdna, konkretne 9. Porovnajte mechanizmy synchronizácie použité v úlohách 1-8. (Úloha bez programovania)

tam co mam k tomu dat ?

Fanky

Odovzdavajte  iba makefile a .c/.cpp subory p1.txt,p2.txt a  sev2.txt neposielajte lebo vam kvoly tomu nezobere system zadanie

Rajo

Quote from: Fanky on  20.04.2012, 15:24:04
Odovzdavajte  iba makefile a .c/.cpp subory p1.txt,p2.txt a  sev2.txt neposielajte lebo vam kvoly tomu nezobere system zadanie

po odovzdaní to hneď vypíše aj koľko máš % alebo len, že funguje ?

Fanky

Quote from: Rajo on  20.04.2012, 16:03:26
Quote from: Fanky on  20.04.2012, 15:24:04

po odovzdaní to hneď vypíše aj koľko máš % alebo len, že funguje ?

Celkové hodnotenie: Zadanie preslo kontrolou
Gratulujem!
nic viac  nenapise

hellyeah

ako ste robili to citanie z p1.txt napr. .. ze ked je tam viac slov ako jedno ?  .. mozem to spravit tak, ze dam cyklus, v ktorom sa bude nacitavat po jednom znaku do nejakeho buffera az kym nedojde ku znaku \n ... a tym mam zarucene, ze sa precita slovo ... ale ako potom precitam dalsie slovo ? Alebo to ma precitat iba jedno slovo zo suboru ?

Domino_666

ja som to pochopil tak, že na každom riadku je 1 slovo

hellyeah

a citas vsetky slova a hned vsetky aj zapisujes do rury ?

alebo to ma fungovat tak, ze pri jednom prijati signalu SIGUSR1 precita jedno slovo a potom pri dalsom prijati signali dalsie slovo atd ?

Domino_666

malo by to ist po jednom slove