• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OOP

Started by NDK, 22.09.2011, 21:02:52

« predchdzajce - alie »

Domino_666

Quote from: esperian on  24.10.2011, 16:04:27
ja som o nejakej textovej adventure pocil az teraz,.. my sme este mlady, sme vyrastali uz na Soldier of Fortune, aspon ja tie textovky este asi na abakuse bezali  xDDD  ;D ;D ;D

tak jediná adventúra ktorú som ozaj že hral bol vyššie spomínaný Neverhood :D
Inak ja som vyrástol na Baldur's Gate 2 a podobných starých skvelých RPG

Agamemnon

Quote from: esperian on  24.10.2011, 16:04:27ja som o nejakej textovej adventure pocil az teraz,..

textovky su len predchodcovia sucasnych adventur a v deji sa nelisia v podstate... ide o pribeh...
sucasne adv si nehral? napr. syberia? broken sword? alebo v nasom prostredi zname ceske ako napr polda? horke leto? posel smrti?
All code is crap.

42

AnvilOfFury

Quote from: Agamemnon on  24.10.2011, 13:19:35
je to okej, nemusis vsetky predmety zobrat... dokonca sa nemusia vsetky predmety ani dat zobrat - niektore napr len preskumat a tak napr zistis nieco o pribehu, alebo najdes dalsi predmet a pod...

haloo... nikdy ste nehrali adventury? ;D tolko skvelych je... ;D

ja som o nejakej textovej adventure pocil az teraz,.. my sme este mlady, sme vyrastali uz na Soldier of Fortune, aspon ja ..tie textovky este asi na 386  bezali xDDD  ;D ;D ;D
Prečo len textovky? A napríklad legenda? Polda 1,2,3,4,5 ?
Keep information to yourself - Knowledge is power. Think job security. Never provide documentation.
Use Real Tools - No "fancy-pancy" IDEs. Real developers only use vi.
Compiled = Ship It - User acceptance testing is an absolute waste of time.

mirek

hmm... to je ako otazka, ze ci mozem ku zadaniu pribalit aj zdrojaky androidu. je to tiez v jave ale nikdy to nepouzijem. tak mozem?
So say we all!

mirek

Quote from: SteLa on  23.10.2011, 21:04:26
je stanovene neake minimum prikazov? Teda ne sa zda ze ich mam az vela, ale mam pocit ze spominal nieco o minimalnom mnozstve prikazov na prejdenie hry. Ja som dozadu nepocula nicO.o
stanovili akurat "zakladnu sadu". takze bude potrebne implementovat len tu. cokolvek navyse je zrejme bonus.
So say we all!

mirek

Quote from: AnvilOfFury on  24.10.2011, 16:58:27
Quote from: Agamemnon on  24.10.2011, 13:19:35
je to okej, nemusis vsetky predmety zobrat... dokonca sa nemusia vsetky predmety ani dat zobrat - niektore napr len preskumat a tak napr zistis nieco o pribehu, alebo najdes dalsi predmet a pod...

haloo... nikdy ste nehrali adventury? ;D tolko skvelych je... ;D

ja som o nejakej textovej adventure pocil az teraz,.. my sme este mlady, sme vyrastali uz na Soldier of Fortune, aspon ja ..tie textovky este asi na 386  bezali xDDD  ;D ;D ;D
Prečo len textovky? A napríklad legenda? Polda 1,2,3,4,5 ?
a legendy? indiana jones 1, 2, 3 od fuxoftu? alebo indiana jones and the fate of atlantis? monkey island?
So say we all!

Don_Corleone

v tej dobe som po anglicky este nevedel takmer ani prd :D

zaky

hej lidi, question ze.. bolo nam s Tomaskom ukazane ako si v Netbeanse vyrobit novy Java projekt, lenze ja pridem domov, skusam a nemam tam na vyber novy Java projekt, co s tym ? kompilator javac v notase mam, uz som skusal aj nieco skompillovat cez prikazovy a slo to

92% teenagerů neposlouchá svojí maminku. Patříš-li mezi zbývajících 8%, dej si tohle do podpisu

Cici

Quote from: zaky on  24.10.2011, 22:39:41
hej lidi, question ze.. bolo nam s Tomaskom ukazane ako si v Netbeanse vyrobit novy Java projekt, lenze ja pridem domov, skusam a nemam tam na vyber novy Java projekt, co s tym ? kompilator javac v notase mam, uz som skusal aj nieco skompillovat cez prikazovy a slo to

nemas stiahnuty netbeans iba pre C/C++?

Tren

netbens - Tools - Plugins - a tu si pridaj Java SE

jk162ws

ako má vyzerať mapa sveta....miestnosti majú byť všetky na jednej obrazovke alebo každá na inej?

Agamemnon

Quote from: jk162ws on  25.10.2011, 01:13:39
ako má vyzerať mapa sveta....miestnosti majú byť všetky na jednej obrazovke alebo každá na inej?

?
All code is crap.

42

zaky

joooj
ked vojdem v prikazovom riadku do C:\Program Files\NetBeans 6.9.1\bin a zadam
netbeans --jdkhome /usr/local/share/java/jdk1.6.0_07/
tak vsetko ide v poriadku, len nerozumieme preco ak zapnem netbeans normalnym spsobom tak mi java project neukaze a ani sa neda vytvorit novy :/

92% teenagerů neposlouchá svojí maminku. Patříš-li mezi zbývajících 8%, dej si tohle do podpisu

RiTChi

Quote from: zaky on  25.10.2011, 03:06:53
joooj
ked vojdem v prikazovom riadku do C:\Program Files\NetBeans 6.9.1\bin a zadam
netbeans --jdkhome /usr/local/share/java/jdk1.6.0_07/
tak vsetko ide v poriadku, len nerozumieme preco ak zapnem netbeans normalnym spsobom tak mi java project neukaze a ani sa neda vytvorit novy :/

ta si sprav .bat subor a spustaj cez neho

jk162ws

len sa pýtam ako má vyzerať ten scenár s priloženou mapou sveta, ktorú treba odovzdať tento týždeň ...teda hlavne tá mapa....ďakujem

drakeman

čo??? tam má byť aj mapa???
o tom som nevedel... hmmm

Rajo

žiadna mapa nemá byť odovzdaná na moodle....možno nejaká špeci požiadavka od cvičiaceho...

M4D4

myslím, že IBA Tomášek požaduje kompletný scenár s mapou a krátkym opisom hry v pdf . . . neviem o tom, že zvyšní cvičiaci by to požadovali, ale Tomášek to požaduje . . .

veteran

Quote from: M4D4 on  25.10.2011, 14:40:40
myslím, že IBA Tomášek požaduje kompletný scenár s mapou a krátkym opisom hry v pdf . . . neviem o tom, že zvyšní cvičiaci by to požadovali, ale Tomášek to požaduje . . .
Áno, Tomášek to požaduje. Na otázku, či tá mapa má byť urobená na PC alebo či stačí aj voľnou rukou povedal, že samozrejme, má byť urobená na PC, veď žijeme v 21. storočí  :D Takže zrejme mu nestačí len scenár na Moodli...

jk162ws

presne, Tomášek vyžaduje aj mapu......ale ako mám vyzerať? na jednu A4 trepnem všetky miestnosti? ...poraďte prosím

M4D4

nepovedal ako to má presne vyzerať, tak mu nakresli v skicári mapu, daj tam čísla predmetov, potom pod mapu priraď tým číslam predmety a nakoniec scenár a máš . . . nechápem prečo sa tým zapodievaš, nemáme danú presnú formu od Tomášeka, že ako to má vyzerať (a myslím, že mu aj bude jedno, ako to bude vyzerať, hlavne, že to bude mať tú mapu ;-) )

jk162ws

vďaka....myslel som, že presnú podobu mapy som len prepočul

zaky

poradte pls ako si nastavim v netbeanse aby mi vystup programu ukazovalo v tom samostatnom ciernom okne ? dik

// to tren: take nieco :) uz som to tam nasiel, diks :P

Tren

Quote from: zaky on  27.10.2011, 01:01:56
poradte pls ako si nastavim v netbeanse aby mi vystup programu ukazovalo v tom samostatnom ciernom okne ? dik
kliknes na projekt pravym Properties/Run/console type - external terminal
external terminal type - command window? toto myslis?

SteLa

Quote from: M4D4 on  25.10.2011, 14:40:40

mam mu to dat na usb, poslat ci ako ked v pdf? Davate to niekto vytlacit?