• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OOP

Started by NDK, 22.09.2011, 21:02:52

« predchdzajce - alie »

Agamemnon

to nie sú chybové hlášky... chybové hlášky sú veci typu... súbor neexistuje... príkaz neexistuje... a pod...
All code is crap.

42

veteran

Quote from: matus217 on  12.12.2011, 03:03:27
Tieto hlasky som tam ja nezapisoval. To mi neprijde ako chybova hlaska, ale priamo reakcia hry na tvoj stav. Aspon mne to neprijde ako chyba...

Quote from: Agamemnon on  12.12.2011, 03:22:19
to nie sú chybové hlášky... chybové hlášky sú veci typu... súbor neexistuje... príkaz neexistuje... a pod...

Oukej, takže treba dávať len "systémové hlášky". :)

mirek

Quote from: matus217 on  10.12.2011, 02:03:21
Hej takto by to malo byt. Tu mapu netreba vytvorit fyzicky, ale len inicializovat a nastavit vychody a priradit im miestnosti. Celkovy prikaz mapa je podla mna brany ako rozsirenie. Ja osobne som spravil prikaz mapa ktory mi vypisuje uz navstivene miestnosti, a zobrazuje v ktorej sa aktualne nachadzam. A ratam to ako a jedno z povinnych rozsireni...
ano - tak ako hovoris. trosku som tu ulohu preformuloval, aby bola zrozumitelnejsia. dolezite je ale vnimat kontext - ta doplnkova uloha je ku cviceniu, v ktorom sa riesi virtualna reprezentacia sveta. takze ak ste zvladli vytvorit styri miestnosti a prepojit ich, zvladnete vytvorit aj vsetky svoje miestonsti a prepojit ich.
So say we all!

mirek

Quote from: xxx3 on  10.12.2011, 20:32:56
este k tomu menu ... ked bude gamestate SOLVED aj GAMEOVER ... cize hra sa ukonci uspesne alebo neuspesne tak malo by hodit do menu, ze ?
ano
So say we all!

orsi

to uml ste ako poriesili ludia?

veteran

Akým spôsobom sa dá zbaviť upozornenia PMDčka "OnlyOneReturn".

Hlási mi to napr. pri takýchto metódach:
public boolean nieco(){
        if(podm){
            prikaz1;
            return false;
        }
        else {
            prikaz2;
            return true;
        }
    }

Agamemnon

Quote from: veteran on  12.12.2011, 23:21:42

už sa to rozoberalo... máš zlý ruleset...

inak to ide urobiť tak, že priradíš to, čo chceš ako return z metódy, do nejakej premennej a na konci metódy len vrátiš tú premennú...
All code is crap.

42

veteran

Quote from: Agamemnon on  12.12.2011, 23:24:22

už sa to rozoberalo... máš zlý ruleset...

inak to ide urobiť tak, že priradíš to, čo chceš ako return z metódy, do nejakej premennej a na konci metódy len vrátiš tú premennú...
Aha, je to na predošlej strane. Inak, kvôli čomu to vypisuje také banality ako OnlyOneReturn. Trochu som gúglil a prakticky všetko, čo som našiel o vyriešení OnlyOneReturn-u, by sa dalo zhrnúť do vety - Keď vám to vadí, zakážte vypisovanie tejto chyby (odstráňte to z XMLka)  :D

A ešte takáto vec:
Keď mám takýto konštruktor:
public niečo(){
        super("meno","popis");
    }

... je potrebné do dokumentačných komentárov písať parameter @param meno a @param popis? NetBeans to tam implicitne nehádže, ale tie parametre tam vystupujú.

BlackBerry

Hlási mi to napr. pri takýchto metódach:
public boolean nieco(){
        if(podm){
            prikaz1;
            return false;
        }
        else {
            prikaz2;
            return true;
        }
    }

Netreba si to kontrolovat cez netbeans ale cez prikazovy riadok...a tam uz nechadze tu chybu

Agamemnon

Quote from: veteran on  13.12.2011, 01:01:42
A ešte takáto vec:
Keď mám takýto konštruktor:
public niečo(){
        super("meno","popis");
    }

... je potrebné do dokumentačných komentárov písať parameter @param meno a @param popis? NetBeans to tam implicitne nehádže, ale tie parametre tam vystupujú.

nevystupujú tam žiadne parametre... ty máš popísať vstup do metódy... nie parametre všetkých metód, ktoré tvoja metóda volá... používateľa "nezaujíma" v tomto prípade, ako je metóda naimplementovaná... len to, čo robí, ako ju má zavolať (s akými parametrami) a čo bude jej návratová hodnota...
All code is crap.

42

Agamemnon

Inak, kvôli čomu to vypisuje také banality ako OnlyOneReturn. Trochu som gúglil a prakticky všetko, čo som našiel o vyriešení OnlyOneReturn-u, by sa dalo zhrnúť do vety - Keď vám to vadí, zakážte vypisovanie tejto chyby (odstráňte to z XMLka)

only-one-return je nezmysel, ktorý vymyslel niekto, kto pravdepodobne v živote neprogramoval (rozumej nejaký manager - najskôr QM alebo také niečo), a myslel si, že taká coding guideline zvýši čitateľnosť kódu, keď v skutočnosti sa takto dosiahne presný opak...
All code is crap.

42

Stardox

PMD mi hlasi, ze nesmiem mat viac, ako 30 importov. Stretol sa s tymto uz niekto a vie, ako to vyriesit?  :(

BlackBerry

Quote from: Stardox on  13.12.2011, 01:56:22
PMD mi hlasi, ze nesmiem mat viac, ako 30 importov. Stretol sa s tymto uz niekto a vie, ako to vyriesit?  :(
tak napr. import callofduty_item.*;...importne ti cely package

Stardox

Quote from: BlackBerry on  13.12.2011, 02:04:34
Quote from: Stardox on  13.12.2011, 01:56:22
tak napr. import callofduty_item.*;...importne ti cely package

Je to tak! Vdaka za rychlu odpoved.  :)

provasik

Btw, Halupkovy chlapci ktory ste niektoru bleskovku nepisali u neho a nemate ju ohodnotenu poproste osobu u ktorej ste si cvika nahradzali aby vam tieto blesky vyhodnotila. V pripade ak tak neurobite, tak vam za tu bleskovku dam 0 bodov !!!

bEnd3r

ma mirek binas cvicenie z OOP aj utorok? ak ano tak kedy a kde?

Tren

Quote from: bEnd3r on  13.12.2011, 05:26:09
ma mirek binas cvicenie z OOP aj utorok? ak ano tak kedy a kde?
preco nevyuzivate tento maisportal ked potrebujete nieco take vyhladat? je tu vsetko od rozvrhu, rozvrh ucitela, miestnosti, rozvrh predmetu atd atd  :)
http://maisportal.tuke.sk/portal/rozvrhy.mais

bEnd3r

dakujem.. vidim ze sa zalozky zase rozrastu :)

Stardox

Mimochodom, je tu niekto od vas, kto ma cvicenia z OOP s Halupkom o 12:30? Lebo som pocul take veci, ze tento piatok (16.12.) nedojde Halupka, ale Binas. Ak je to tak, potom cas a miestnost ostavaju rovnake ne?

bEnd3r

myslim ze binas spominal nieco ze cviko presunie na lezecku stenu na veterinu... alebo niekam do severnej veze domu svatej alzbety, nie som si isty..

Stardox

Quote from: bEnd3r on  13.12.2011, 16:15:56
myslim ze binas spominal nieco ze cviko presunie na lezecku stenu na veterinu... alebo niekam do severnej veze domu svatej alzbety, nie som si isty..

Ej! Aky to vtipny chlapec.  :D

bEnd3r

vies jak sa hovori... blba otazka, blba odpoved

Stardox

Quote from: bEnd3r on  13.12.2011, 17:25:23
vies jak sa hovori... blba otazka, blba odpoved

Co uz, no. Ja len pre istotu.  :)

zaky

poradte napad na povinny prikaz poloz, ze dokial nepolozim daco, nemozem postupovat dalej, ako by to mohlo vyzerat.. dikeska

92% teenagerů neposlouchá svojí maminku. Patříš-li mezi zbývajících 8%, dej si tohle do podpisu

veteran

Quote from: zaky on  13.12.2011, 19:47:21
poradte napad na povinny prikaz poloz, ze dokial nepolozim daco, nemozem postupovat dalej, ako by to mohlo vyzerat.. dikeska
Keď položíš nejaký predmet, vytvor zároveň nejaký virtuálny predmet. Pokiaľ nebude existovať, tak sa z miestnosti nebudeš môcť pohnúť. Ja som to riešil takto  :laugh: Ale dá sa to určite aj elegantnejšie.

A teraz na príklade:
Mám miestnosť xyz a na sever od nej je miestnosť vetracia sachta. A tá je akože zablendovaná poklopom. Tak v tej miestnosti musím použiť predmet Skrutkovač. No a keď ho použijem, vznikne mi v miestnosti predmet OdmontovanyPoklop a môžem ísť. Ak OdmontovanyPoklop v miestnosti nie je, nedovolí mi pokračovať ďalej na sever.