• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OOP

Started by NDK, 22.09.2011, 21:02:52

« predchdzajce - alie »

Agamemnon

okej, späť z výletu ;D

je pomerne bežná prax dávať interface-i, pre ktoré to má zmysel, do vlastnej knižnice (package)... to už len napr. preto, že interface sa používajú pri pluginoch, rôznych RMI volaniach etc... tam nemá zmysel (a zvyčajne je priamo nevýhodné) zverejňovať celé implementácie tried... prípadne to vyslovene funguje len na interfaceoch...
All code is crap.

42

bEnd3r

Quote from: MoodleČo musíte mať so sebou pri preberaní a na čo nezabudnite:
-vytlačený formulár pre preberanie zadania s vypísanou hlavičkou
kde to najdem?

xxx3

tie Unit testy treba mat ? Vobec neviem ako to spravit

esperian

ja by som sa chcel spytat ako odstranit takuto chybu

warning: [options] bootstrap class path not set in conjunction with -source 1.6

asi to nema nic spolocne so spravnostou projektu, skor nejake nastavanie samotneho netbeansu...

matus217

Quote from: bEnd3r on  11.12.2011, 04:14:10
Quote from: MoodleČo musíte mať so sebou pri preberaní a na čo nezabudnite:
-vytlačený formulár pre preberanie zadania s vypísanou hlavičkou
kde to najdem?
To by zaujimalo aj mna. Ale vyzera ze to nikde nie je...

BlackBerry

Quote from: xxx3 on  11.12.2011, 04:39:28
tie Unit testy treba mat ? Vobec neviem ako to spravit
Staci pre ParserImpl...ale ani sajnu nemam ako to spravit :/

xxx3

Vie niekto urobit ten Unit test ?

ppeess

Quote from: xxx3 on  11.12.2011, 05:25:24
Vie niekto urobit ten Unit test ?
Ja ti mozem poslat moj ............... :D

xxx3

tak je tam metoda:
@Test
    public void testGetCommand() {
        System.out.println("getCommand");
        String string = "";
        ParserImpl instance = new ParserImpl();
        Command expResult = null;
        Command result = instance.getCommand(string);
        assertEquals(expResult, result);
        // TODO review the generated test code and remove the default call to fail.
        fail("The test case is a prototype.");
    }

ktoru treba implementovat ... a v scenari je napisane, ze V testovacej triede ParserImplTest upravte metódu testGetCommand() tak, aby otestovala správnosť rozpoznávania predpísanej sady príkazov.
Pre reprezentáciu predpísanej sady príkazov použite nasledovný zápis:
List<String> listOfKnownCommands = Arrays.asList("SEVER", "juh",
        "   VYCHOD", "zapad   ", "rozhliadni SA", "inVENtar", "KONIEC",
        "VEZMI", "POLOZ", "POUZI", "PRESKUMAJ", "PRIKAZY", "NAHRAJ",
        "ULOZ", "VERZIA", "RESTART" );

ale ako ? Vies to podla tohto spravit ? Alebo niekto ?

Agamemnon

Quote from: xxx3 on  11.12.2011, 05:34:58
tak je tam metoda:
@Test
    public void testGetCommand() {
        System.out.println("getCommand");
        String string = "";
        ParserImpl instance = new ParserImpl();
        Command expResult = null;
        Command result = instance.getCommand(string);
        assertEquals(expResult, result);
        // TODO review the generated test code and remove the default call to fail.
        fail("The test case is a prototype.");
    }

ktoru treba implementovat ... a v scenari je napisane, ze V testovacej triede ParserImplTest upravte metódu testGetCommand() tak, aby otestovala správnosť rozpoznávania predpísanej sady príkazov.
Pre reprezentáciu predpísanej sady príkazov použite nasledovný zápis:
List<String> listOfKnownCommands = Arrays.asList("SEVER", "juh",
        "   VYCHOD", "zapad   ", "rozhliadni SA", "inVENtar", "KONIEC",
        "VEZMI", "POLOZ", "POUZI", "PRESKUMAJ", "PRIKAZY", "NAHRAJ",
        "ULOZ", "VERZIA", "RESTART" );

ale ako ? Vies to podla tohto spravit ? Alebo niekto ?

napr. takto :)
v teste inicializuješ triedy, ktoré potrebuješ (netuším, ktoré to sú) na to, aby si dokázal zavolať getcommand... potom pre každý prvok poľa zavoláš getcommand a overíš, či ti volanie vrátilo objekt alebo nie...
All code is crap.

42

halmir

nevie niekto ako doinstalujem ten plugin na class diagramy v netbeanse 6.9 ?

Zeusetdeus

Mam otazku ku komentarom.  Metody ktore boli implementovane z kniznice sa nekomentuju.  Na druhej strane sa vyzaduje aby bol vysledok analyzy JavaDoc prazdny. Tie Override metody teda zakomentujem /** */ naprazdno?

matus217

Quote from: Zeusetdeus on  11.12.2011, 07:13:38
Mam otazku ku komentarom.  Metody ktore boli implementovane z kniznice sa nekomentuju.  Na druhej strane sa vyzaduje aby bol vysledok analyzy JavaDoc prazdny. Tie Override metody teda zakomentujem /** */ naprazdno?
Ja osobne som radsej okomentoval vsetko... Radsej to mat kompletne a trosku roboty naviac, ako by malo potom hlasit chyby a robit problemy...

charlie

ako ste riesili prikazy s parametrom? lebo :

kontrola prikazu -> if(ak je za prikazom daco){oreze a vybere parameter} else {hlaska: zly parameter};

teoreticky by to malo pracovat, ale ked dam "prikaz" bez znaku za nim tak mi hodi ERR.
Ak som pochopil dobre, tak hadze kvoli kontrole v if. neviete ako by som to poriesil? bo uz na tym sedim dost dlho neviem pohnut.  >:(

dikes

veteran

Quote from: JozoHuzo on  11.12.2011, 02:57:06
je pravda že to mame mať upnute na moodli do štvrtka a odovzdavať až v januari? alebo sa to liši od cvičiaceho? mam Kapu
Zrejme sa to líši - doc. Tomášek vravel, že na Moodli to musí byť do polnoci pred cvičením a odovzdávať sa to bude dať len na tom jednom konkrétnom cvičení (žiaden január).

xxx3

Agamemnon - getcommand je v ParserImpl takze asi staci ta trieda, co tam je inicialicovana ... ako overovat ci bol vytvoreny objekt ?

Agamemnon

Quote from: Zeusetdeus on  11.12.2011, 07:13:38

overridy komentuj... to, že niečo override inú metódu, neznamená, že to bude robiť úplne to isté, čo tá pôvodná metóda... trochu iná vec je s metódami implementovanými podľa rozhrania... ale keby bolo na mne, tak komentujem všetko
All code is crap.

42

Agamemnon

Quote from: charlie on  11.12.2011, 10:54:41
ako ste riesili prikazy s parametrom? lebo :

kontrola prikazu -> if(ak je za prikazom daco){oreze a vybere parameter} else {hlaska: zly parameter};

teoreticky by to malo pracovat, ale ked dam "prikaz" bez znaku za nim tak mi hodi ERR.
Ak som pochopil dobre, tak hadze kvoli kontrole v if. neviete ako by som to poriesil? bo uz na tym sedim dost dlho neviem pohnut.  >:(

dikes

pastuj kód... netuším, čo pre teba znamená "ak je za prikazom daco" alebo "oreze a vybere parameter"...
tiež pastuj chybu, ktorú ti to hodí...

takto nemám šancu povedať ti, čo sa deje... môžem si to tak max. tipnúť...
All code is crap.

42

Agamemnon

Quote from: xxx3 on  11.12.2011, 16:46:23
ako overovat ci bol vytvoreny objekt ?

máš objekt v nejakej premennej:

Command command = xy.getCommand("pouzi");

c# nUnit má na to metódu IsNotNull (s týmto som robil, takže tento poznám)... preto predpokladám, že jUnit bude mať tiež podobnú metódu - asi najskôr assertNotNull (to si nájdi)...
potom takto:

assertNotNull(command);

ak taká metóda neexistuje... tak vieš použiť assertNotEqual (ak existuje taká) a porovnáš s null...

assertNotEquals(null, command);

a ak neexistuje ani to, použiješ if, porovnáš to s null a vyhodíš assertFail, ak sa to rovná null...

if (command == null) {
  fail();
}

All code is crap.

42

xxx3

dik

UML sa niekomu podarilo poriesit cez NetBeans ?

bEnd3r

@xxx3 vcera som sa s tym babral a v netbeanse som nenasiel nic.. jedina aspon truchu uzitocna vec je toto..pre windózy http://sourceforge.net/projects/jug/

xxx3

a cez to sa to da vygenerovat v pohode, hej ? Tam nahras svoj projekt s vygeneruje UML?

milaninho

na netbeans bol plugin, ale ten nefunguje na novych netbeansoch.. odporucam si nasjt nejaky alternativny softver, mnoho modelovacich nastrojov podporuje reverse engineering

bEnd3r

ta..ani ne, nahras tam subory *.class a ono ti vytvori taketo nieco

a ako pozeram na googli tak je este co robit.. ale teraz ma napadlo nejak to dokopat cez blueJ

//milaninho..nemohol by si tu hodit nieco co by si ty odporucal? pekne prosim :)

farkasdvd

Nepameta si niekto, jak Kapa hovoril, ze kto nevie odovzdat hru v 13. tyzdni ponelok, kedy ma na to nasledujucu moznost?