• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

bakalarka

Started by Agamemnon, 21.02.2012, 12:23:19

« predchdzajce - alie »

Agamemnon

mam jednu bc na buduci rok (tj. ked budete tretiaci)... bol by som jej konzultant... bc je pre firmu siemens pse (teoreticky s potencialnou moznostou nastupu na brigadu, ak by sa student osvedcil)...

webova aplikacia, ktora sa bude realne pouzivat... v podstate standardny informacny system... zaobera sa dochadzkou zamestnancov, standardne funkcie CRUD, potrebny vystup na obrazovku + rozne tlacove vystupy a pod... konkretna podoba a poziadavky systemu osobne... ziadna zlozita funkcionalita, vsetko zakladne veci...

teoreticky je mozne vyuzit tdd pri vyvoji, podla zaujmu...

technologia je asp.net
jazyk je c#
znalost aspon zakladov sql by sa hodila...
znalost principov oop je vitana (skoro nutna)...

kto nechce programovat, nech mi ani nepise... ak neviete ani zakladnu syntax c#, tiez nepiste... nema to zmysel...
samozrejme necaka sa, ze vsetko budete vediet, mnozstvo veci sa da naucit za behu, vysvetlit a podobne...

edit:
pre javistov: medzi c# a javou je pomerne malý rozdiel, takže ak ovládate javu (a oop), tak prejsť sa dá v pohode
All code is crap.

42

bEnd3r

znie to lakavo.. prechod medzi c a c# je narocny?

AnvilOfFury

Medzi C a C# je hlboká priepasť...
Keep information to yourself - Knowledge is power. Think job security. Never provide documentation.
Use Real Tools - No "fancy-pancy" IDEs. Real developers only use vi.
Compiled = Ship It - User acceptance testing is an absolute waste of time.

bEnd3r

shit.. C# som nevidel ani zdialky  :ringsmiley:

Agamemnon

c je procedurálny jazyk, c# je objektový... rozdiel je veľký
All code is crap.

42

Agamemnon

pridal som poznámku do prvého príspevku
All code is crap.

42

Zeusetdeus

Mne by sa taka praca pacila. Javu poznam dobre, ale v C# som robil asi tak 3hodiny dokopy...

Agamemnon

to by nebol taký problém :) ako si si iste všimol, tak syntax javy a c# je totožná, v podstate... drobné rozdiely sa dajú rýchlo naučiť - väčšinou sú to len rôzne keywords...
a asp.net je, hmm, nadstavba pre c# (.net) pre webové aplikácie... takže tam sa používa c# a html... (čo som asi mal napísať do toho úvodného príspevku, heh)... takže to by tiež mohlo byť v pohode...
All code is crap.

42

Domino_666

vyzerá to veľmi zaujímavo  :)

mimochodom, aké zvyknú byť väčšinou bakalárky? zadanie dostanem, alebo si navrhujem nejaký vlastný projekt?

Agamemnon

zadanie dostanes... a ak by som si mal tipnut, tak vacsinou to budu referaty, studie a pod... vacsina ludi nechce programovat a uteka od vsetkych koderskych bc... hehe :)
navrhnut si mozes, ale to musis robit teraz, dopredu, a najst si niekoho, kto sa ti pod to podpise (tj. bude tvojim veducim/konzultantom)
All code is crap.

42

Zeusetdeus

kebyze sa dalo ja by som do dacoho takeho isiel

Agamemnon

nakoniec to vyzera, ze by sme mohli/mali mat este jednu bc... podobneho typu - tiez web app... dam vediet viac, ked to tu ujasnime, ze co vlastne presne :)
potom aj dalsi postup budem riesit... :)
All code is crap.

42