• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Programovanie v prostredi .NET

Started by ricco102831, 05.04.2011, 05:22:28

« predchdzajce - alie »

ricco102831

cawte ludia.....nema niekto sajnu co bude na zapoctovom teste??

AnvilOfFury

Ak som dobre pochopil... prednášky 90%, cvičenia 10%. Veci ako pracuje prekladač, čo bude v tej a tej premennej po vykonaní programu. Čo sa ako môže a nemôže používať... aspoň tak Václavík spomínal.
Keep information to yourself - Knowledge is power. Think job security. Never provide documentation.
Use Real Tools - No "fancy-pancy" IDEs. Real developers only use vi.
Compiled = Ship It - User acceptance testing is an absolute waste of time.

ricco102831

Quote from: AnvilOfFury on  05.04.2011, 14:31:46
Ak som dobre pochopil... prednášky 90%, cvičenia 10%. Veci ako pracuje prekladač, čo bude v tej a tej premennej po vykonaní programu. Čo sa ako môže a nemôže používať... aspoň tak Václavík spomínal.

diky bratu  ;)

Mattias777

Niekto kto pisal pisomku, podelte sa o uzitocne informacie :)

Banny

Neviete nahodou niekto o ktorej ma byt zajtrajsie cviko s Poklembom co sa nahradzovalo?

sulo

Z utorka 15:10 sa preložilo na stredu 15:10.

ricco102831

ta dajak sa neprelozilo........typek ani na maily neodpisuje a nehlasi sa.....ten zapocet vyzera na neverending story :D

v_oid

neviete akoze bolo to vycistenie konzoly rucne?

Agamemnon

Quote from: v_oid on  04.05.2011, 16:28:51
neviete akoze bolo to vycistenie konzoly rucne?

co znamena vycistenie konzoly rucne? ze zmazes vsetko zobrazene na konzole? Console.Clear()
All code is crap.

42

sulo

Ručne: Na zistenie veľkosti okna použiješ Console.WindowWidth a Console.WindowHeight, v cyklu nastavuješ pozíciu cez Console.CursorLeft a Console.CursorTop a vypisuješ všade medzeru cez Console.Write().

v_oid

Quote from: sulo on  05.05.2011, 03:28:18
Ručne: Na zistenie veľkosti okna použiješ Console.WindowWidth a Console.WindowHeight, v cyklu nastavuješ pozíciu cez Console.CursorLeft a Console.CursorTop a vypisuješ všade medzeru cez Console.Write().

vdaka

ag: hej som mu povedal na cviku ze mozem Clear pouzit ta celkom skaredo sa na mna pozrel :)

Agamemnon

Quote from: v_oid on  05.05.2011, 05:48:33
ag: hej som mu povedal na cviku ze mozem Clear pouzit ta celkom skaredo sa na mna pozrel :)

lol, hehe :D
All code is crap.

42

v_oid

inac kto mate utorky s poklembom tak tu databazu treba robit?

cosi sa mi vidi ze hovoril ze netreba .. a zda sa mi ze v mojom VS ani neni ziadna databaza :/

update: je, ale dajake zablokovane aha:

Agamemnon

pokiaľ si dobre pamätám - dávno som to už nerobil - tak tam keď klikneš na to add connection, tak ti vyskočí okienko, kde zvolíš typ db, ip, credentials a pod... a to ti potom umožní pripojiť sa na db... plus mám pocit, že treba mať nainštalované nejaké drivery - odbc alebo tak, ale už si nie som istý teraz :)
All code is crap.

42

v_oid

yop, uz mi to ide, len ma zmiatlo zato ze pisali v navode ze treba vytvorit databazu a o pripajani nic ... uz to fici, celkom sa mi to lubi ;)

Agamemnon

jj, ten connector, alebo ako to nazvať, je celkom fajn vec :)
All code is crap.

42

sulo

Zajtra je prednáška z .NET-u?

AnvilOfFury

Predpokladám že bude. Nebolo nič spomínané že nemá byť.
Keep information to yourself - Knowledge is power. Think job security. Never provide documentation.
Use Real Tools - No "fancy-pancy" IDEs. Real developers only use vi.
Compiled = Ship It - User acceptance testing is an absolute waste of time.

Banny

Ma tu niekto z Vas uz odovzdany projekt? Chcel by som sa nieco opytat.

pooler

ako ste spravili zobrazenie/skrytie generovania vo windows forme ?

pretože System.Threading.Thread.Sleep(hodnota) a ani Thread.Sleep(hodnota) mi nefunguje ???

Agamemnon

Quote from: pooler on  09.05.2011, 23:59:07

pretože System.Threading.Thread.Sleep(hodnota) a ani Thread.Sleep(hodnota) mi nefunguje ???

čo to znamená? generovanie vo win.forms?

to, čo si urobil, ti zablokovalo thread na nejakú dobu... to určite nič neskryje :) a ešte keď zablokuješ thread, v ktorom ti beží UI, tak to spôsobí tak maximálne problémy...
All code is crap.

42

Agamemnon

Quote from: Banny on  09.05.2011, 21:41:53
Ma tu niekto z Vas uz odovzdany projekt? Chcel by som sa nieco opytat.

pýtaj sa :)
All code is crap.

42

v_oid

Quote from: pooler on  09.05.2011, 23:59:07

musi urcite si dobre pridal ten event handler? skus v nom nieco vylogovat ci sa to zobrazi ;)

Mattias777

rad by som sa opytal ja, akonahle som dosiel na 11. cviko, v momente som sa uplne stratil a nechapem tomu skoro vobec :D akoze co odomna chcu, ked mam "implementovat metodu InitTiles()"?? Ma to byt nieco take ako Init() v triede Field?? Ak ano, akym stylom by sa to malo urobit? Ze pre kazdy tile z toho pola mam urobit ValueTileComponent? Tiez by ma zaujimalo, co z tymto: "Pridajte pre panel reprezentujúci hracie pole udalosť prekreslenia Paint." dost psycho zadanie.....

v_oid

inak skuska kedyze bude z dotnetu? v maise ani slovo  ???