• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Fyzika opakujúci

Started by INKOGNITTO, 13.05.2011, 21:18:57

« predchdzajce - alie »

shaki

Chalani neviete niekto ci netreba nejaky hlavickovy papier ? popripade kde by som ho nasiel ? popripade nejaka dobra dusa co by sa podelila o dobry tahak .. :D thx

conficker

vraj netreba ziaden hlavickovy papier a tahak sa tez neoplati asi robit, lebo ak vas olcak nacape s tahakom tak vas nepusti dalej  ???

INKOGNITTO

Na skuske bude Olcak osobne ?
Naucit sa totu skaranu fyziku je len dost tazko realne... 90% ludi tam isto bude mat tahak.
Za predpokladu ze to niekto nie je nauceny, tak pouzit tahak je furt vyhodnejsie ako odovzdat cisty papier.

ultimate

jak nepusti dalej, akoze ani na opravnu skusku ???

DeeJay3

to vsetci mame rovnako tu skusku ci?...lebo ja mam napisane ze skusajuca Gibova...ale mam to tiez 6.6 takze ako teraz ?...

ultimate

hej, vsetci maju zajtra, len cas je iny ...

INKOGNITTO

cas rovnaky 11:30 miestnost ina :D

cayka

asi trosku neskoro,ale treba dajaky dvojharok ku olcakovi na skusku?lebo gibova ma napisane a i tak neviem najst...tak len ci taky obyc. dvojharok alebo dajaky predtlaceny.. :baaa:

Troll

no dnes to BOLO NADHERNE !!!!!  bu bu bu bu bu bu bu bu
... ďakujem bq

INKOGNITTO

nebudu priklady neeee, ta deeee, len dve :P
jak nadherne bolo ? dal si ?

cayka

ta to co bolo??..dakujem ti ujo O...dufam,ze tam tie body najdes,bo piatok uvidis..joooj.. bu

ultimate

Quote from: INKOGNITTO on  06.06.2011, 20:37:45
jak nadherne bolo ? dal si ?
Olcak hovoril, ze nebudu ... no co uz, takto sa vyhadzuju studenti .. klamstvom

INKOGNITTO

Mala pozornost:
Quote6.6.2011
B1: Hmotný bod sa pohybuje tak, že jeho rýchlosť závisí od času podľa rovnice v = 3t^2-2tj+k. Vypočítajte veľkosť rýchlosti a zrýchlenia v čase t=2s. 10b
B2: Vysvetlite aké sú kohertné zdroje vlnenia a interferencie vlnenia. Urobte rozbor výsledku (obr.). 20b
B3: Definujte a vysvetlite tok vektora intenzity elektrického poľa (obr., matematická a slovná definícia, popis fyzikálnych veličín) Odvoďte a vysvetlite Gausov zákon pre elektrostatiké pole.20b
B4: Vypočítajte polomer kruhového závitu, ak intenzita magnetického poľa v jeho strede je 50Am^-1. Vzťah pre indukciu magnetického poľa odvoďte. 10b.

A1: Koleso polomeru 0,1m sa začína otáčať z pokoja uhlovou rýchlosťou, ktorej závislosť od času je daná rovnicou <omega>=<pi>+1,5<pi>t^2. Nájdite uhol a uhlové zrýchlenie v čase t=1s od začiatku pohybu.
A2: Odvoďte a vysvetlite vzťah pre celkovú energiu lineárneho oscilátora. Znázornite a vysvetlite závislosť potenciálnej energie oscilátora od výchylky.
A3: Vypočítajte prácu jednosmerného el. prúdu vykonanú za čas t=5s od jeho zapnutia. Prúd tečie v obvode s odporom R=10<ohm> tak,ze rovnomerne narastá z nulovej hodnoty ( I0= 0A v čase t0= 0s) na hodnotu I1 = 0,7A v case t1= 6s.
A4: Odvoďte a vysvetlite zákon celkováho prádu a pomocou neho vypočítajte indukciu magnetického poľa na osi toroidu.

Troll

..no ujo O mi dal skusku...D (66%)  :ropebanana:

INKOGNITTO

Jaky si mal zapocet ? To si sa ucil normalne alebo si vyuzil temnu stranku sily ? :D

Schat

Nevravel ujo O. nieco o opravnom ? v podnelok som sa nemoho zucastit terminu a uz sa neviem dockat kedy mu tam napisem setko co viem a on mi da aspon krasne E 51 =D

Schat

Dalsia vec.. napr Trol s coho si sa ucil ? s coho sa mam ucit sakra ? =DDD nasiel som na ich stranke ci volakde na nete dakych 120 otazok aj s vypracovanim.. tak som sa to cely sastny zacal ucit a uz co to som sa naucil, teraz kukam forko, ze som neak nezbadal tie otazky co boli... No a tu je kamen urazu vobec nic tam take neni v tom co som si stiahol ako bolo v pondelok na skuske.. tj nemam materialy na ucenie =P neaka dobra dusa ? =)

miskotz

Quote from: Schat on  08.06.2011, 06:58:37
Dalsia vec.. napr Trol s coho si sa ucil ? s coho sa mam ucit sakra ? =DDD nasiel som na ich stranke ci volakde na nete dakych 120 otazok aj s vypracovanim.. tak som sa to cely sastny zacal ucit a uz co to som sa naucil, teraz kukam forko, ze som neak nezbadal tie otazky co boli... No a tu je kamen urazu vobec nic tam take neni v tom co som si stiahol ako bolo v pondelok na skuske.. tj nemam materialy na ucenie =P neaka dobra dusa ? =)
ahoj. neviem ci ti to pomoze, ale jeden prvak dal toto hore, ze sa ztoho ucil, to su jeho poznamky a urobil to celkom dobre na Acko :)
http://pokec.azet.sk/buli_wyf/fotoalbumy/fyzika/ft-391829752/original
Otoč sa k svetlu a tiene ostanu za tebou

Mattias777

Quote from: INKOGNITTO on  07.06.2011, 23:47:03
Mala pozornost:
Quote6.6.2011
B1: Hmotný bod sa pohybuje tak, že jeho rýchlosť závisí od času podľa rovnice v = 3t^2-2tj+k. Vypočítajte veľkosť rýchlosti a zrýchlenia v čase t=2s. 10b
B2: Vysvetlite aké sú kohertné zdroje vlnenia a interferencie vlnenia. Urobte rozbor výsledku (obr.). 20b
B3: Definujte a vysvetlite tok vektora intenzity elektrického poľa (obr., matematická a slovná definícia, popis fyzikálnych veličín) Odvoďte a vysvetlite Gausov zákon pre elektrostatiké pole.20b
B4: Vypočítajte polomer kruhového závitu, ak intenzita magnetického poľa v jeho strede je 50Am^-1. Vzťah pre indukciu magnetického poľa odvoďte. 10b.

A1: Koleso polomeru 0,1m sa začína otáčať z pokoja uhlovou rýchlosťou, ktorej závislosť od času je daná rovnicou <omega>=<pi>+1,5<pi>t^2. Nájdite uhol a uhlové zrýchlenie v čase t=1s od začiatku pohybu.
A2: Odvoďte a vysvetlite vzťah pre celkovú energiu lineárneho oscilátora. Znázornite a vysvetlite závislosť potenciálnej energie oscilátora od výchylky.
A3: Vypočítajte prácu jednosmerného el. prúdu vykonanú za čas t=5s od jeho zapnutia. Prúd tečie v obvode s odporom R=10<ohm> tak,ze rovnomerne narastá z nulovej hodnoty ( I0= 0A v čase t0= 0s) na hodnotu I1 = 0,7A v case t1= 6s.
A4: Odvoďte a vysvetlite zákon celkováho prádu a pomocou neho vypočítajte indukciu magnetického poľa na osi toroidu.

B1:Velkost rychlosti:
|v| = sqrt((3t^2i)^2 + (2tj)^2 + k^2)
Zrychlenie ak t=2:
a = 12i-2j+k

B4: Nebolo tam nahodou spomenute, ze prud pretekajuci vodicom je 4A, ci tak nejako? Potom...
Polomer je: 4/100=0,04

Pocitam dobre?? :D bo ked ne, ta ma opravujte :D

esperian

pockaj ked mas rovnicu v=3t^2-2tj+k...  a mas vypocitat VELKOST rychlosti tak dosadis za t a potom  kazdy clen das nadruhu a potom odmocnis ... to i,j,k su len vektory to nedadvas na druhu cize odmocnina((3.4)^2 -(2-2)^2+1^2) a potom ked chces zrychlenie tak zderivujes Vcko... cize dostanes a=6ti-2j .. takze budes mat odmocnina((6.2)^2-(2^2)).. podla mna

Mattias777

To i, j, k su len vektory, ale tak neviem, treba ich pisat, alebo nie?? A zrychlenie to iba vypocitas tak, ako si pisal "a=6ti-2j", teda to, co som napisal ja, ak za t dosadis to, co treba... :D Neviem, ci treba dosadzovat, ale n a 75% viem, ze to netreba davat nadruhu a potom do odmocniny...nepocitas "velkost" zrychlenia, ale zrychlenie...teda ja si myslim...neviete, kde je zbierka na nete??

esperian

jaj sory bracho som necital tie otazky lebo som si myslel ze su skopirovane z 1 rocnika.. a tam je B1: Hmotný bod sa pohybuje tak, že jeho rýchlosť závisí od času podľa rovnice v = 3t^2-2tj+k. Vypočítajte veľkosť rýchlosti a zrýchlenia v čase t=2s. 10b  .. a na 99% to tak bolo aj na pisomke

Mattias777

Aha, vazne je to tam myslene ako "velkost zrychlenia", sorrac... A ten druhy priklad ako? A nevies nahodou o nejakej zbierke uloh na nete??

miskotz

Quote from: Mattias777 on  10.06.2011, 00:39:35
Aha, vazne je to tam myslene ako "velkost zrychlenia", sorrac... A ten druhy priklad ako? A nevies nahodou o nejakej zbierke uloh na nete??
ja mam jednu zbierku v booku... je to sice starsie a je to na vysku, ale mozno pomoze  ???
http://www.uloz.to/9320827/zbierka-uloh-fyzika-pdf
Otoč sa k svetlu a tiene ostanu za tebou

Mattias777

Diky ti moc, je to super :) to ze to je na vysku mi vobec nevadi, sak si to v Adobe otocim :) este keby som vedel, ake priklady sa maju pri olcakovi prepocitavat, bol by som rad :) ale asi to nikto netusi, nakolko povedal, ze priklady nebudu..... :D