• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Formálne jazyky a preklada?e

Started by mishelka, 16.09.2010, 13:35:34

« predchdzajce - alie »

Safyia

uplne najviac easy... presne ten test co sa tu daval... A druhy typovo rovnaky

cenki

Hlavne dozor bol fajn :). Kto nešiel teraz nech ľutuje.

revelc

Quote from: MuF123 on  14.12.2010, 19:46:44
ano a dolava zlava lava je to iste ako dolava co je vlastne doprava.
no mal som pravdu. zbytocne vela spekulujete  :P
Čo môžeš urobiť dnes odlož na pozajtra a ziskaš deň voľna.

"I'm a man of simple tastes. I enjoy dynamite...and gunpowder...and gasoline! "

Safyia

Quote from: MuF123 on  14.12.2010, 19:46:44
ano a dolava zlava lava je to iste ako dolava co je vlastne doprava.
ja som to brala tak ze dolava je lava... ale to je jedno. Ked aj, skusku mam isto iste! :D

ricco102831

pripajam sa, kto nebol, moze lutovat  ;D

NDK

A ja ze preco sa tento predmet vola formalne jazyky :D  :ropebanana:  :bannana_guitar: bu A

Safyia

Quote from: NDK on  14.12.2010, 21:45:47
A ja ze preco sa tento predmet vola formalne jazyky :D  :ropebanana:  :bannana_guitar: bu A
njn... formalita :D

ursus

So this router walks into the doctor's office...
- Doctor, it hurts when IP.

mishelka

Quote from: v_oid on  13.12.2010, 22:33:53
Quote from: ursus on  13.12.2010, 22:29:15
a mne zase vaclavik povedal ze dolava = sprava, anyways najdete len ZLAVA alebo LAVA, dolava to len u daktorych cviciacich

Mne presne toto Kreutzova povedala!

Ze dolava = zprava, zlava = doprava.

Na tej stranke kde je napisana gramatika pise slova ako 'lava' a 'prava' a na zaklade tej gramatike myslim, ze tam to myslia lava=dolava, prava=doprava.
Ja som to brala takto, pretoze na webe som to vo vseobecnosti nasla takto (napr. prvy link co v googli kliknem: http://edi.fmph.uniba.sk/~salanci/C/archiv/C_2001-2002_LS/10/index.html citujem: "asociativnost zlava doprava" = zatvorkuje sa zlava doprava = lava asociativnost).. V skriptach je to podla mna zle.. Ale prof. Kollar je kral, takze sa ho spytajte na skuske ako to myslel v skriptach... Ale ja to vnimam tak, ze odkial kam sa zatvorkuje...
Pripadne sa na skuske spytajte, odkial kam sa ma zatvorkovat (moji vedia co myslim - L: ((() ) )  P: ( ( ())) - ze), aby ste vedeli co mate napisat.

BTW: gratulujem poniektorym k uspesnemu zvladnutiu skusky ;)

#define TRUE FALSE //Happy debugging suckers :D

mishelka

Quote from: MuF123 on  14.12.2010, 23:43:37
prednaska: dolava je ->
cvicenie: dolava je <-
cvicenie zastupovane: dolava = zlava = ->
cvicenie: dolava je tak ako bolo na cviceni 1 cize dolava = <-
skuska: dolava je ->
forum: je to tak ano na cviceni 1 cize dolava = ->

:ropebanana:
Opakujem este raz.. pytajte sa prof. Kollara na skuske, odkial chce zatvorkovat... viac sa k tomu vyjadrovat nebudem.

cenki

Quote from: mishelka on  14.12.2010, 23:25:19
BTW: gratulujem poniektorym k uspesnemu zvladnutiu skusky ;)
Koľko neuspelo na takej skúške? :D

v_oid

Believe it or not, videl som tam dve FXka :-)

Safyia

mishelka

ricco102831

budme vsetci radi ze dal taku skusku aku dal......lepsia uz byt asi ani nemohla  :banana_guitar:

Leclair

Zdravim chcel by som sa spytat , ci by nebol niekto ochotny sa pozriet na kod mojho syntaktickeho analyzatora (.c subor http://leteckaposta.cz/806902885), ktory zabezpecuje zotavenie z chyb. Mne program z neznamych pricin nechce fungovat tak ako by mal , ale asi preto ze mi unikaju nejake suvislosti.
Gramatika by mala byt napisana dobre , pritomne 2 operatory / a * , / ma vyssiu prioritu ako * , * je bez asociativity , / ma associativitu zprava.

Extrene studium ma jednu velku nevyhodu , ze staci natrafit na predmet ako tento a clovek aj keby chcel tak si to sam neurobi ...
Ak by sa niekto nasiel co by mi to opravil , resp objasnil , bol by som vdacny.

revelc

Quote from: Leclair on  16.12.2010, 17:20:34
Zdravim chcel by som sa spytat , ci by nebol niekto ochotny sa pozriet na kod mojho syntaktickeho analyzatora (.c subor http://leteckaposta.cz/806902885), ktory zabezpecuje zotavenie z chyb. Mne program z neznamych pricin nechce fungovat tak ako by mal , ale asi preto ze mi unikaju nejake suvislosti.
Gramatika by mala byt napisana dobre , pritomne 2 operatory / a * , / ma vyssiu prioritu ako * , * je bez asociativity , / ma associativitu zprava.

Extrene studium ma jednu velku nevyhodu , ze staci natrafit na predmet ako tento a clovek aj keby chcel tak si to sam neurobi ...
Ak by sa niekto nasiel co by mi to opravil , resp objasnil , bol by som vdacny.

Chybove hlasky som neopravoval...
Čo môžeš urobiť dnes odlož na pozajtra a ziskaš deň voľna.

"I'm a man of simple tastes. I enjoy dynamite...and gunpowder...and gasoline! "

Leclair

Velmi pekne dakujem , idem na to mrknut :)

ohen

neviete nahodou niekto, ako vyzeraju riadne kollarove skusky (nie predterminy). ci je to zrovnatelne? dik

Robokop

Quote from: ohen on  06.01.2011, 21:26:37
neviete nahodou niekto, ako vyzeraju riadne kollarove skusky (nie predterminy). ci je to zrovnatelne? dik

noo to by clekom aj mna zaujimalo na co sa pripravit, ked u som nesiel na ten predtermin bu

luky

To čo  ešte nikto nikdy nebol na skúške u Kollára že sa ešte  nenašiel nik ochotný podeliť sa o svoje zážitky. :)

ohen

Quote from: luky on  09.01.2011, 20:46:15
To čo  ešte nikto nikdy nebol na skúške u Kollára že sa ešte  nenašiel nik ochotný podeliť sa o svoje zážitky. :)
jj ved to, kazdy je asi lenivy odpisat... >:(

Mike

Vie mi niekto polopatisticky vysvetlit ako sme to dostali ?

While_Stat → while "(" Expr ")" "{" Stat_Seq "}"
     T [[ while "(" Expr ")" "{" Stat_Seq "}" ]]
     = label<L1> Expr falsejump<L2> Stat_Seq jump<L1> label<L2>

If_Stat → if "(" Expr ")" "{" Stat_Seq "}" [ else "{" Stat_Seq "}" ]
     T [[ if "(" Expr ")" "{" Stat_Seq "}" ]]
     = Expr falsejump<L1> Stat_Seq label<L1>

T [[ if "(" Expr ")" "{" Stat_Seq "}" else "{" Stat_Seq "}" ]]
     = Expr falsejump<L1> Stat_Seq jump<L2> label<L1> Stat_Seq label<L2>

Do_While_Stat → do "{" Stat_Seq "}" while "(" Expr ")"
     T [[ do "{" Stat_Seq "}" while "(" Expr ")" ]]
     = label<L1> Stat_Seq Expr falsejump<L2> jump<L1> label<L2>

Ragnol

Prosím Tí čo mate zajtra skúšku skuste si ju zapametat alebo nafotit ak sa vam podari a dajte to tu na forum prosim nech aspon vieme co mozme od kolara cakat a trosku sa na to pripravit ... pomozte nam trosku tím co neboli na predtermine a nemaju 40b zapocty..
" Fuck Authority "

Robokop

noo ale ako hovori dnesna mladez... styl zabity..... modlil som sa, zeby tam neupasal tu najhorsiu pisomku.... a on ju upasal....  :D

Quote from: Ragnol on  11.01.2011, 00:23:53
Prosím Tí čo mate zajtra skúšku skuste si ju zapametat alebo nafotit ak sa vam podari a dajte to tu na forum prosim nech aspon vieme co mozme od kolara cakat a trosku sa na to pripravit ... pomozte nam trosku tím co neboli na predtermine a nemaju 40b zapocty..
len to co diktoval na poslednej prednaske tam daval.... resp si pozrie pisomky zo starsich rokov, kdesi tu bol link na to...