• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Databázové systémy

Started by AnvilOfFury, 07.02.2011, 23:54:46

« predchdzajce - alie »

revelc

Quote from: ondrej0071 on  15.02.2011, 16:56:06
Quote from: Gabho on  15.02.2011, 00:27:57
Pre Win7 a Vista stahujte clienta tu: http://www.oracle.com/technetwork/database/10203vista-087538.html
predposledny odkaz na stranke: Oracle Database 10g Client Release 2 (10.2.0.3)

Potom uz len postupovat podla https://moodle.fei.tuke.sk/file.php/9/oracle_cvicenia/readme.txt

nezabudnite zvolit typ instalacie runtime!
Odtestovane na Win 7.
pre 32 alebo 64 bitov..lebo ako pozeram,tak pre 64bit win 7 by to malo byt toto
http://www.oracle.com/technetwork/database/10204-winx64-vista-win2k8-082253.html
Toto pre 64bit 7 nefuguje:
Checking operating system version: must be 5.0, 5.1, 5.2 or 6.0. Actual 6.1  Failed <<<
Nejaka funkcna verzia pre Win 7 64bit ? (Na XPcko mam) Ziadna 32bit smejdarny  :D
Diky
Čo môžeš urobiť dnes odlož na pozajtra a ziskaš deň voľna.

"I'm a man of simple tastes. I enjoy dynamite...and gunpowder...and gasoline! "

AnvilOfFury

@revelc skús manuálne zaškrtnúť tu "chybu"...teda ak ti to vyhadzovalo pri kontrole systému v úvode inštalácie.
Keep information to yourself - Knowledge is power. Think job security. Never provide documentation.
Use Real Tools - No "fancy-pancy" IDEs. Real developers only use vi.
Compiled = Ship It - User acceptance testing is an absolute waste of time.

revelc

Tu chybu mi vyhodilo este v prikazovom riadku... a jedina moznost bola "Please press ENTER to exit"

sulo

Spusť to s parametrom, ktorý zakáže overovanie:

-ignoreSysPrereqs

ursus

btw tie otazky, maju nejaku predpisanu formu? a kam ich mam upovat? (to nam kazala telepovska) vidim tam iba jeden upload, to nevadi ze genci ?
So this router walks into the doctor's office...
- Doctor, it hurts when IP.

yvory

zaujimave ze nikto s odpovedou na nase otazky ohladom tych otazok z DBS sa nenasiel zatial,kolko otazok so 4oma moznostami mame vyprodukovat a z ktrej prednasky maju byt? za odpoved dakujem  ah:

v_oid

Taka otazka.

Coze to vsetko mame na DB robit?

Poznamky? -- v tom tvare ze definicie?
Otazky?

A z coho? Z materialov v cvikach? Na prvy ci druhy tyzden?

luky

No ja  momentálny stav chápem tak že:

Do zajtra treba odovzdať poznámky k 2. cvičeniu vypracované z materiálov k 2. cvičeniu z moodla (myslím že na báze dobrovoľnosti môžeme odovzdať aj prvé cvičenie).
Otázky a príklady z prvej prednášky netreba odovzdávať až z druhej (nemáme ich kde odovzdať iba ak na papieri a keďže je tam už odovzdávka na otázky z druhej prednášky papiere nechcú)
Na tretie cviko budeme musieť odovzdať poznámky z 3. cvičenia, otázky a referát z 2. prednášky, domácu úlohu z 2. cvičenia

aspoň Genčiho pondelkové  skupiny iné skupiny neviem a aj toto len dedukujem.

mato99

rozumiem tomu teda dobre?..

cvika mam s Telepovskou, a ked si pamatam tak nejake poznamky nespominala.. :/ iba otazky ze treba robit.. (2 na prednasky, 2 na cvika ..??)
tie poznamky v 1. tyzdni na moodli co su ze treba odovzdat - beriem ze ma len skupina s Gencim - je tam nieco v tom zmysle napisane (aj ked nas v moodli rozdelili na skupiny, nechapem preco dali vsetky uploady pre vsetkych studentov)
cize nasej skupine tento (prvy) tyzden netreba nic odovzdavat.. ci? a ani dopredu kedze tie otazky/priklady za druhy staci az do 3.marca (az po prednaske/cviku).. :)

tibike262

tak uz to tuna mám
https://moodle.fei.tuke.sk/file.php/9/informix_cvicenia/cvicenie1.pdf strana 2
"Pokyny – prezentovanie materiálu na cvicenia
1. prezentácia materiálu, ktorý je pripravený na báze internetových komunikacných
technológií.
2. prezentovnú tému doplnit názorným príkladom a testom na previerku vedomostí (2
otázky z problematiky prednášok, 2 otázky z problematiky cvicení)." 
a mozme sa do toho pustit  :ropebanana:

ricco102831

ale to len ti, ktori maju cvika s Gencim.....ci??? ???

Gabho

Quote from: luky on  20.02.2011, 20:47:05
No ja  momentálny stav chápem tak že:

Do zajtra treba odovzdať poznámky k 2. cvičeniu vypracované z materiálov k 2. cvičeniu z moodla (myslím že na báze dobrovoľnosti môžeme odovzdať aj prvé cvičenie).
Otázky a príklady z prvej prednášky netreba odovzdávať až z druhej (nemáme ich kde odovzdať iba ak na papieri a keďže je tam už odovzdávka na otázky z druhej prednášky papiere nechcú)
Na tretie cviko budeme musieť odovzdať poznámky z 3. cvičenia, otázky a referát z 2. prednášky, domácu úlohu z 2. cvičenia

aspoň Genčiho pondelkové  skupiny iné skupiny neviem a aj toto len dedukujem.

Ja to tiež tak chapem, že na zajtra treba odovzdať len poznamky k 2.cvičeniu z tych materialov na moodli a uploadnuť ju k odovzdavke vytvorenej v 1. tyždni (Úvodné cvičenie), keďže je ešte 1.týždeň semestra a druhý začne až zajtra. Čiže netreba vypracovavať žiadne otazky, tyka sa to skupin, ktore maju cvika s Genčim.

scorpi

Quote from: mato99 on  21.02.2011, 00:45:21

cvika mam s Telepovskou, a ked si pamatam tak nejake poznamky nespominala.. :/ iba otazky ze treba robit.. (2 na prednasky, 2 na cvika ..??)
tie poznamky v 1. tyzdni na moodli co su ze treba odovzdat - beriem ze ma len skupina s Gencim - je tam nieco v tom zmysle napisane (aj ked nas v moodli rozdelili na skupiny, nechapem preco dali vsetky uploady pre vsetkych studentov)
cize nasej skupine tento (prvy) tyzden netreba nic odovzdavat.. ci? a ani dopredu kedze tie otazky/priklady za druhy staci az do 3.marca (az po prednaske/cviku).. :)
cize ako teraz? my co mame s Telepovskou neodovzdavame teraz nic?

OsamelyVlk

Quote from: scorpi on  21.02.2011, 01:38:39
Quote from: mato99 on  21.02.2011, 00:45:21

cize ako teraz? my co mame s Telepovskou neodovzdavame teraz nic?

ja viem tiez tak ze pri Telepovskej treba 4 otazky  (ku kazdej vyznacenie spravnych odpovedi) o poznamkach nepadlo ani slovo...

ricco102831

to iste pri Lalovej...4 otazky, ziadne poznamky....poznamky su len na OS

scorpi

ale treba aj za tento prvy tyzden? lebo tam nieje ziaden upload

OsamelyVlk

Quote from: ricco102831 on  21.02.2011, 03:30:23
to iste pri Lalovej...4 otazky, ziadne poznamky....poznamky su len na OS

ale to je zase v konflikte s citujem : " Sem odovzdajte testovacie otázky a príklady k prednáškam a cvičeniam
(text otázky s minimálne štyrmi alternatívami s vyznačením správnych možností). Formát - zazipovaný txt súbor s názvom 2011_priezvisko_meno_pc2.zip"...

uvodny pokec ku uploadu z DBS na upload...

dalsi problem je ze v zatvorke je sice uvedene ze cvicenia Ing. Genci , ale cas cvika (pondelok 09:10) mame s Telepovskou...

takze u mna NO IDEA...

ursus

ale logicky ku predchadzajucej tj prvej prednaske a cviku ze?

a upujete to do "Denné štúdium - odovzdanie otázok a príkladov" v druhom tyzdnovom okineku ?
(som u telepovskej)

OsamelyVlk

Quote from: ursus on  21.02.2011, 03:42:15
ale logicky ku predchadzajucej tj prvej prednaske a cviku ze?

a upujete to do "Denné štúdium - odovzdanie otázok a príkladov" v druhom tyzdnovom okineku ?
(som u telepovskej)

ja dam tie otazky do oblasti odovzdavanie otazok a prikladov tam v DVOJKE okienku....
poznamky nemam, vravela ze budeme My viac hovorit viac ako Ona (takze asi chce vidiet  vedomosti nie poznamky...)
a z PRVEHO cvika...

ursus

BOH VAS SECKYCH OCHRANUJ VYMYSLET OTAZKU Z TEJ HISTORIE A ROKOV

za pochopenie dakujem

jozva

TO Z TOHO NITO NEVIJDE
JAK JE TO U TELEPOVSKEJ ? SOM MINULE CHYBAL.....TA OTAZKA MA BYT Z PRVEJ ALEBO DRUHEJ PREDNASKY ?

revelc

Ty co ste dnes mali s Telepovskou, ako to dopadlo s tymi otazkami ?

scorpi

nijak, nemali sme robit z prveho tyzdna ziadne...az teraz z tohto druheho budeme musiet robit

revelc

Diky
Cize pred zajtrajsim druhym cvikom netreba nic posielat  :)

scorpi

nie netreba nic, ale pozri si druhe cvicenie, lebo z neho davala otazky...ako iba tak, ked si nevedel tak sa nic nestalo, ale radsej by som sa na to pozrel