• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Výber predmetov (HI)

Started by Vikinger, 08.05.2010, 00:39:10

« predchdzajce - alie »

Vikinger

Zdravím
Chcel by som sa predbežne informovať o vyberových predmetoch, ktoré by ste mi odporúčali, ktoré su take v pohode zvládnuteľné a ktoré také tažšie.

Treba si vybrat nejaky predmet  z kategorie. :
Spoločenské vedy a to sú :
Sociologia
Politologia
Psychologia
Estetika
Filozofia
Etika

btw. Treba vybrat este jeden z vyberových a to sú:
Teoria grafov
Umela inteligencia
Uctovnictvo 1
Financie a mena

Ja by som si osobne vybral z vyberovych predmetov Financie a Mena ale z kategorie spoločenské vedy nemam ani šajnu ktoru mam brať :D
Mohli by ste mi ty skusenejší poradiť a popísať jak bolo na tych predmetoch :-)

Dakujem

dEVIANT

Ja som mal psychológiu s ...už neviem:D Ale pop...iči...lahké testy, potom si spravil prezentáciu...proste pohodička...aj celkom  zaujímavé to bolo...brat mal etiku a pičoval...

Edit: Tatiana Roháčová sa volala...odporúčam :)
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

Vikinger

Quote from: dEVIANT on  08.05.2010, 00:43:40
Ja som mal psychológiu s ...už neviem:D Ale pop...iči...lahké testy, potom si spravil prezentáciu...proste pohodička...aj celkom  zaujímavé to bolo...brat mal etiku a pičoval...

Fajn, presne nad psychologiou som rozmyslal, dufam ze to take bude aj buducy škol. rok :-) dufam ze mi to potvrdí aj viacej ľudí :D

tommy-sv

Dobry thread, lebo ja tiez zatial neviem co s tymi spolocenskymi vedami. Vedel by niekto posudit z praktickeho hladiska tie predmety? Mam na mysli, ci sa na niektorom z nich da dozvediet nieco v zmysle "ako spravit viac $$$" :) etiku myslim mozeme rovno vylucit :D
Ta Teoria grafov znie tiez zaujimavo.
"Čím skôr zomrieš, tým dlhšie budeš mŕtvy."
"Radšej viac vypiť, ako menej zjesť."

Vikinger

Quote from: tommy-sv on  08.05.2010, 02:08:25
Dobry thread, lebo ja tiez zatial neviem co s tymi spolocenskymi vedami. Vedel by niekto posudit z praktickeho hladiska tie predmety? Mam na mysli, ci sa na niektorom z nich da dozvediet nieco v zmysle "ako spravit viac $$$" :) etiku myslim mozeme rovno vylucit :D
Ta Teoria grafov znie tiez zaujimavo.

ďakujem, robil som ju len kvôli prieskumu :D

nejake zadania k teorií grafov som nasiel na ftp-čku vyzera to naozaj zaujimavoo, nema nikto z toho predmetu ziadne skúsenosti ?:)

stricky

etika bola turbo easy, na zapoctovke nb na stole a ides... :D dokonca teta Agafonova nenapisala ani jednu dobru odpoved to testu tak sme ju tam dopisali my, estetika bola tiez v poho, aspon vypadnes do divadla... k teorii grafov - na informe je nieco podobne sa to vola diskretna matika... a celkom sranda, robis stromy, kruznice, listy, korene... :D celkom v poho

Vikinger

Quote from: stricky on  08.05.2010, 02:54:58
etika bola turbo easy, na zapoctovke nb na stole a ides... :D dokonca teta Agafonova nenapisala ani jednu dobru odpoved to testu tak sme ju tam dopisali my, estetika bola tiez v poho, aspon vypadnes do divadla... k teorii grafov - na informe je nieco podobne sa to vola diskretna matika... a celkom sranda, robis stromy, kruznice, listy, korene... :D celkom v poho

tak veľa zaleži aj od toho akeho/-aku cvičiacu chytíš, lebo niektory su taky ze veľmi dbú na poriadok, a ostatnym to je jednoo :-)

dEVIANT

Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

stricky

Quote from: Vikinger on  08.05.2010, 03:24:07
Quote from: stricky on  08.05.2010, 02:54:58

tak veľa zaleži aj od toho akeho/-aku cvičiacu chytíš, lebo niektory su taky ze veľmi dbú na poriadok, a ostatnym to je jednoo :-)

na etiku je len teta agafonova (ci nie?)

tommy-sv

Quote from: dEVIANT on  08.05.2010, 04:29:05
Quote from: tommy-sv on  08.05.2010, 02:08:25
"ako spravit viac $$$" :)

určite nie...

aby som presnejsie specifikoval mal som na mysli najma sociologiu a psychologiu, ci sa v osnovach nachadza aspon nieco marketingovo uzitocne alebo je to striktne o danej spolocenskej vede.

stricky

tommy-sv

Quote from: stricky on  08.05.2010, 16:02:04
nie

thx guys. tak to je potom bieda lebo nam ext. ani to divadlo neprichadza do uvahy ;D skusim ja tu psychologiu

Vikinger

Quote from: tommy-sv on  08.05.2010, 16:54:37
Quote from: stricky on  08.05.2010, 16:02:04
nie

thx guys. tak to je potom bieda lebo nam ext. ani to divadlo neprichadza do uvahy ;D skusim ja tu psychologiu

zatial to aj aj vidim na psychologiuu :-)

kubiik

Ja teda napisem nieco ku sociologii. Tiez zaujimavy predmet bol.. za celych 13 tyzdnov som zapisal 3? strany max aj to len zato bo skaredo pozerala ked sme nepisali poznamky a stacilo to na test. A rozoberali sme kriminalitu, drogy, sexualitu, romsku problematiku etc etc cize sa dalo dost dobre pokecat.
Mali sme to s R. Hruskovou a bola awesome. Vela bodov sme mali len za prelozenie knizky z cestiny do slovenciny :D Kazdy dostal nejakych 10 stran... neviem nazov ale nieco zo sociologie obviously :D a to z dovodu ze naco vam dam robit prezentacie a referaty ked to aj tak iba vsetko pokopirujete tak si aspon na to sadnete a precitate.
Test bol pohodicka.. a kto nedajboze potreboval opravak tak mu nenapadne das 3x povedala nech si pomoze chocjak a furt chudak chlapec nechapal tak mu jasne povedala nakonec ze "ved vam predsa kolega moze pomoct".

pemix

no Teóriu grafov som nemal..ale takmer každý z toho mal A...takže to asi nebude veľmi ťažké.....UI je v pohode, pokiaľ prednáša Sinčák aj zaujimavé..ale ináč neodporúčam veľmi....(príliš veľa zadaní k zápočtu)...skúška je síce EASY ale zase ideš k Sinčákovi do kabinetu..a to je ine kafe :-D...
UCT 1 to  najľahšie čo som doposiaľ mal..ale tak som z OA..tak to asi preto...a FInancie a mena je dosť ťažký aj zápočet aj skúška....

takže ak chceš menšie zlo - TEÓRIA GRAFOV alebo UCT1

Vikinger

Quote from: pemix on  14.05.2010, 21:43:44
no Teóriu grafov som nemal..ale takmer každý z toho mal A...takže to asi nebude veľmi ťažké.....UI je v pohode, pokiaľ prednáša Sinčák aj zaujimavé..ale ináč neodporúčam veľmi....(príliš veľa zadaní k zápočtu)...skúška je síce EASY ale zase ideš k Sinčákovi do kabinetu..a to je ine kafe :-D...
UCT 1 to  najľahšie čo som doposiaľ mal..ale tak som z OA..tak to asi preto...a FInancie a mena je dosť ťažký aj zápočet aj skúška....

takže ak chceš menšie zlo - TEÓRIA GRAFOV alebo UCT1

Dakujem TI velmi pekne za navrh

a ešte by si mi čo odporučal
neveim si vybrat bud sociologiu alebo psychologiu :-)