• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Pocitacove siete

Started by Daron, 11.02.2010, 20:28:25

« predchdzajce - alie »

chaser

co som pocul tak vela OSPF, vediet sa telnetovat vsade  :ringsmiley: a nezobrazovalo priebezne % ako mas naklikane ... viac neviem povedat

steblo

a to pri giertelovi? a opravak nevies kedy bude?

steblo

a to pri giertelovi? a opravak nevies kedy bude?

chaser

ani jedno ani druhe netusim , hmm nemaju vsetci to iste ?

tino8

mal som prakticku v pondelok. na zaciatku trebalo doplnit niejake kable, potom nastavit hostname, banner, ipcky, hesla na telnet/consolu/privileg rezim... niekolko adries trebalo vypocitat. tak ze bola dana adresa siete a trebalo vypocitat bud prvu pouzitelnu adresu, alebo poslednu. dalej trebalo nastavit jednu defaultnu routu do internetu, staticke routy do niektorych sieti. a potom bolo to ospf. tam trebalo zadat tie siete, trebalo aj default information originate, a nastavit intervali hello packetov a prioritu dvoch routrov....

vsetko som zrobil, cakal som vysledok hodne nad 90%,a nakoniec to bolo na 53%. daco som velmi musel dosrat

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

chaser

ako tak pozeram dost toho je, kolko casu bolo 90 alebo 75 min ?

dodo

Vie mi niekto prosím povedať aký je rozdiel medzi "Gateway of last resort" a "Default route". Čo je default route tak to mi je jasné, ale čo je a kedy su pakety presmerované na "Gateway of last resort" tak to fakt netušim.

steblo

Quote from: tino8 on  05.05.2010, 04:48:53
mal som prakticku v pondelok. na zaciatku trebalo doplnit niejake kable, potom nastavit hostname, banner, ipcky, hesla na telnet/consolu/privileg rezim... niekolko adries trebalo vypocitat. tak ze bola dana adresa siete a trebalo vypocitat bud prvu pouzitelnu adresu, alebo poslednu. dalej trebalo nastavit jednu defaultnu routu do internetu, staticke routy do niektorych sieti. a potom bolo to ospf. tam trebalo zadat tie siete, trebalo aj default information originate, a nastavit intervali hello packetov a prioritu dvoch routrov....

vsetko som zrobil, cakal som vysledok hodne nad 90%,a nakoniec to bolo na 53%. daco som velmi musel dosrat

takze neviem tu cast "default information originate, a nastavit intervali hello packetov a prioritu dvoch routrov...."

Daron

odporucam vam videa od CBT nuggets, snad ich niekde najdete, sice po anglicky, ale perfetktne vysvetlene vsetko co potrebujete, na hodine nie je sanca, aby to cviciaci takto podrobne vysvetlil. A anglictina je lahka, mal som 8 rokov neminu a nikdy som nemal anglinu a chapal som snad 90% veci, ostatne sa daju domysliet z kontextu.

chaser

uci sa niekto nahodou pravidelne aj z offline curriculla (rok 2007) ?
mne sa zda ze obcas sa tam vyskytne nejaka chyba ta bacha na to  8)
btw:
Daron dikes paradne to je  bq

steblo

Quote from: Daron on  05.05.2010, 22:27:59
odporucam vam videa od CBT nuggets, snad ich niekde najdete, sice po anglicky, ale perfetktne vysvetlene vsetko co potrebujete, na hodine nie je sanca, aby to cviciaci takto podrobne vysvetlil. A anglictina je lahka, mal som 8 rokov neminu a nikdy som nemal anglinu a chapal som snad 90% veci, ostatne sa daju domysliet z kontextu.

su na sieti kto je na intraku

Daron

Vie mi niekto v kratkosti povedat, ako nastavim interval hello packetov a prioritu routrov?

//edit, tak som na to asi prisiel:
http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_0/np1/configuration/guide/1cospf.html#wp4671

steblo

termin opravaku sa este nevie?

Daron

fecilak nam termin oznamil hned, bude niekedy o dva tyzdne, tusim v utorok. Ostatnych cviciacich netusim

chaser

o 2 tyzdne ? ne tento utorok, tiez som nedal :(
nahodou nevie asi nikto ake IP-cky tam trebao nastavovat prvu ci poslednu pouzitelnu  :trestac:

dodo

Quote from: chaser on  08.05.2010, 03:50:08
o 2 tyzdne ? ne tento utorok, tiez som nedal :(
nahodou nevie asi nikto ake IP-cky tam trebao nastavovat prvu ci poslednu pouzitelnu  :trestac:

to zaviselo na zadani ulohy , niekde chceli prvu niekde chceli poslednu, niekde si ju musil "vyratat" z topologie siete.

Peterray

Zdrawim kedy je opravak a Feca dajak som nepostrehol datum. Je to tento utorok alebo az o dva tyzdne ? Viem ze je to od 8 00 do 9 30 a 9 30 do 11 00. Ale nie som si teraz isty ci to tento utorok. Tak kolkeho to je presne?

chaser

pevne verim ze este posle hromadneho maila, lebo to asi nikto netusi

steblo

no keby to bolo uz tento utorok uz by asi poslal nie?

mattoxx

steblo

aj u giertla je to 25.5.?

Mike

od Grietla som dostal mail

Mail from: Juraj  Giertl
Name of class: PS10_sk1

zdravim

pre tych co neboli vcera na prednaske posielam nasledujuce info. pre opravaky praktickej
casti ccna2 (sba2) platia nasledujuce pravidla:

1. ccna 1 fail, sba2 fail a zaroven zapocet(wp1,sba2,p) >= 21
  - bez naroku na opravu sba2

2. ccna 1 fail, sba2 fail a zaroven zapocet(wp1,sba2,p) < 21
  - povinna oprava sba2 na cviceni v 13. tyzdni

3. ccna 1 pass, sba2 fail a zaroven zapocet(wp1,sba2,p) < 21
  - povinna oprava sba2 v nahradnom termine (podla pokynov cviciaceho)

4. ccna 1 pass, sba2 fail a zaroven zapocet(wp1,sba2,p) >= 21
  - dobrovolna oprava sba2 v nahradnom termine (podla pokynov cviciaceho)

na najblizsom cviceni (13. tyzden) teda studenti zo skupiny podla bodu 3 a 4 budu klikat
final exam ccna2, studenti podla bodu 2 budu opravovat sba2, studenti podla bodu 1 budu
len ustne preskusani. smutne je, ze vam momentalne neviem povedat, kto ma narok na zapocet
a kto nema, lebo som stale nedostal body za prednasky. pripravte sa teda na vsetky mozne
pripady :).

jg

steblo

a nema niekto nejake spracovane materialy co treba vediet na prakticku cast?

Peterray

Tak je ci nie je opravak z s praktickej u Fecilaka tento utorok?

chaser

sak napis cviciacemu maila uvidis co odpovie a potom daj vediet ;)