• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Operacne Systemy

Started by Hezechiel, 28.10.2009, 15:01:20

« predchdzajce - alie »

tino8

inak na niektorich cvikach sa nezaoberate zadanim? lebo u Madosa sa zaoberame vacsinou niejakym uplne inym predmetom :)

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

calys

vies ani nie, napriklad my sa postupne ucime z tych podkladov co su ku cviceniam a z tych piseme male pisomocky a tak, ale teraz nebude tri tyzdne takze typujem ze skoncime uz len na nejakych zaverecnych pisomkach. a ak nevies co so zadanim skus sa aj starsich opytat

Luk1

mados nam vravel, ze to zadanie sa da spravit v pohode ked si pozrieme tie pdfka k cvikam

Za slovensky narod bije mi srdce v hrudi.

tino8

ak to tak naozaj je, tak super

Mike

u Kleinovej si robime len tie male programceky aby sme pochopili princip ako tie sluzby funguju. Zadanie zatial v nedohladne  ???

dEVIANT

Quote from: Mike on  08.04.2010, 19:45:23
u Kleinovej si robime len tie male programceky aby sme pochopili princip ako tie sluzby funguju. Zadanie zatial v nedohladne  ???

Veď zadanie je na moodli, znenie, procesy na stiahnutie, proste všetko...akurát asi v hlave toľko vedomostí ešte nemáme aby sme to spravili, ale času dosť  ;D
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

Mike

jj vieme ze zadanie je na moodli a mozno ani tie vedomosti nie su  :P ale Kleinova si ide svojim tempom, pokojne, kludne  :) Ani do nas nehuci ze zadanie. Ked budeme chapat vsetkemu co robime na cvikach tak zadanie za 4 hodinky spravene.

Luk1

pocujte nainstaloval som si to virtual pc a stiahol to ubuntu co tam bolo na moodli ale som z toho cisty kok, proste som si nastavil ze chcem zdielat (aspon som sa to snazil nastavit ci to tak je netusim) s tym linuxom zlozku na ploche ze by som si tam dal zdrojaky a potom sa len v tom unixe dostal do nej a spustal si to len neviem sa tam dostat

tak som si to nastavil:

len proste neviem co mam spravit aby som sa do tej zlozky dostal
dik za rady

sulo

Nainštaloval si do virtualizovaného systému VMware Tools?

tino8

Quote from: Mike on  08.04.2010, 19:55:21
jj vieme ze zadanie je na moodli a mozno ani tie vedomosti nie su  :P ale Kleinova si ide svojim tempom, pokojne, kludne  :) Ani do nas nehuci ze zadanie. Ked budeme chapat vsetkemu co robime na cvikach tak zadanie za 4 hodinky spravene.

tak na tie 4 hodiny som zvedavy :) este z toho zadania nemam ani prd

Luk1

Quote from: sulo on  09.04.2010, 03:54:46
Nainštaloval si do virtualizovaného systému VMware Tools?

uz hej ale aj tak to tam neviem najst

sulo

elvolcanoik

pocujte nevie niekto ako citat/zapisat do pomenovanej rury??? lebo vytvoris ju prikazom mkfifo ale nevie ako do nej zapisat resp ako ju otvorit aby som mohol do nej zapisat???

dEVIANT

Presne tak isto ako by si zapisoval do súboru...teda open(...),write(...)/read(...)
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

elvolcanoik

ok uz mam ... len som zabudol otvorit ruru :)

elvolcanoik

skusal sa uz niekto prihlasit do systemu na odovzdavanie zadani???

Mike

Hej ja. Ide to v pohode. Musis mat konto na hrone aby si sa tam prihlasil. Tu mas adresu ak by si zabudol: os.cnl.tuke.sk/~zadania_os/unix/

elvolcanoik

Quote from: Mike on  18.04.2010, 21:19:56
Hej ja. Ide to v pohode. Musis mat konto na hrone aby si sa tam prihlasil. Tu mas adresu ak by si zabudol: os.cnl.tuke.sk/~zadania_os/unix/

aj ja sa prihlasim s loginom na hrone ale cviciaci vravel, ze mozno sa prihlasujem do stareho roku a ze on este neprideloval zadania takze sa neda este odovzdavat

PS: nema niekto dokumentaciu???

Mike

U nas [Kleinova] uz asi pridelovala, lebo sme priradeni. U mna to asi takto vyzera ...

Kontrola zadaní z predmetu Operačné systémy - študent
help
Meno Priezvisko
Aktuálny akad. rok: 2009/2010
Téma Zadania: Unix1
Stav Zadania: Neodovzdané
(Stav dokumentácie: Neodovzdaná)

(Stav zadania sa vyhodnotí pri zobrazení výsledkov)

... atd   

ked tam nemas Stav Zadania: Neodovzdané  tak tam mas nieco ako NEPRIDELENE alebo v tom duchu nieco napisane.

spyder

dnes bude 2x prednaska z OS?

Mike

este by mala byt 1 prednaska z DBS

edit: bola 1 prednaska skratene vydanie, uz budu len OS prednasky

tino8

robil som zadanie z OS, a asi som daco do*ebal s forkom lebo mi odvtedy vypisuje

-sh: fork: Resource temporarily unavailable

da sa stym nieco robit? alebo sa to jednoducho potom opravi?

edit:

dnes som skusil zase, stiahnuty priklad z moodla slo skompilovat, dal som donho este jeden printf, a write na standardny vystup a zase collect2: vfork: Resource temporarily unavailable

Peterray

Kedy je opravny zapich z 1.testu? Robi sa na cviceni alebo niekedy inokedy. Povedzte dakto

Mike

U Klainovej tento stvrtok na cviceni. Kto spravil test nemusi prist na cvicenie tento tyzden. Plati to len pre 2-hakov.

CLEMENZAAA

a z čoho bude pozostávať test pre tretiakov?