• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Objektové programovanie

Started by tino8, 28.09.2009, 05:12:18

« predchdzajce - alie »

Dakota

Quote from: Agamemnon on  05.01.2010, 21:13:03
pokial vm, tak java nema out/ref...

takze nejak takto asi skor (zase je ten kod tak napoly v c#, napoly v PL... ale snad je jasne, ako to prepisat do javy):
if (zoznamHelpov.ContainsKey(roomName)) {println(zoznamHelpov[roomName]);} else {println("pomoz si sam");}

Parada ludia, uz mi to funguje... :bannana_guitar: :ropebanana:
Dikes

gabikke

ahojte, uz vazne neviem co mam robit. V manualy sa pise ze mozme vyuzivat kniznicne metody load a save. ale ani zanic ich neviem pouzit, teda vtriede napr. load su ako nezname metody. Ake using ... mam po bu buuzit alebo neviem co mam robit aby som ich mohol pouzivat? bu

Snake1

Bola tu rozoberana tema ohladom arraylistov ze po PMD nastava chyba. Pozeral som aj na stranku pmd ale neviem to vyriesit ak by tom niekto napisal bol by som velmi vdacny

Dakota

Quote from: Snake1 on  05.01.2010, 21:28:08
Bola tu rozoberana tema ohladom arraylistov ze po PMD nastava chyba. Pozeral som aj na stranku pmd ale neviem to vyriesit ak by tom niekto napisal bol by som velmi vdacny

Skuste pozriet: http://stargate.cnl.tuke.sk/~mirek/oop2009/java/History_8java-source.html

gabikke

Quote from: Dakota on  05.01.2010, 21:35:08

Skuste pozriet: http://stargate.cnl.tuke.sk/~mirek/oop2009/java/History_8java-source.html

vdaka ale ja to robim v C# atu je to java.

Dakota

Inac tie UNIT testy musime mat pri odovzdavani? Alebo to sluzi len pre vlastne testovanie?

Lebo neviem ako ich robit  ah:

Ja som si testoval hru pomocou SAVE, tam som nahadzal prikazy a podla toho viem ci ide spravne alebo nie.

dEVIANT

Quote from: gabikke on  05.01.2010, 21:40:29

Hmm ja to mám takto "private List<Item> predmety = new List<Item>();" a žiadnu chybu mi PMD nevyhodilo...či dačo robím zle?
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

Agamemnon

a co tak napisat tu text chyby... nechce sa mi listovat :)

deviant: mas ok... tam nvm, ci neslo o to, ze sa to ma instanciovat oproti interface-u... ale to je fajn pravidlo, ale nie je to ani svate prikazanie, ani zakon, ani nic take... netusim, ako to to pmd hodnoti, ani ci slo prave o to...
All code is crap.

42

kubiik

Info ku skuske tiez poprosim.. Neignorujte devianta

Snake1

Quote from: dEVIANT on  05.01.2010, 21:50:20

Hmm ja to mám takto "private List<Item> predmety = new List<Item>();" a žiadnu chybu mi PMD nevyhodilo...či dačo robím zle?
ak to chcem mat tak ako ty tak mi netbeans ponuka aby som implementoval metody mam to ignorovat alebo ako to mas ty?

dEVIANT

Quote from: Snake1 on  05.01.2010, 23:12:23
Quote from: dEVIANT on  05.01.2010, 21:50:20

ak to chcem mat tak ako ty tak mi netbeans ponuka aby som implementoval metody mam to ignorovat alebo ako to mas ty?

Jááj sry pomýlil som si to s gabikke, ktorá sa pýtala na C#...

ty tak :

private List<RoomImpl> zoznamMiestnosti = new ArrayList<RoomImpl>();

Snake1

tino8

bavil sa niekto s tymi unit testami? lebo ja napr viem ze mi tam veci co tam su popisane prejdu lebo to je osetrene. Aj napriek tomu to mam testovat, alebo staci nechat tak?

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

elvis

myslim ze tie junit testy treba mat spravene lebo mirek vravel cosi take ze pri odovzdavani sa prave nimi bude overovat ci mas napr. implementovanu povinnu sadu prikazov

EDIT: ale ked teraz pozeram na podmienky odovzdania tak to tam neni tak neviem

calys

tak ja by som chcela vediet ako urobit spustitelny subor v netbeanse,lebo moj mi nejde spustit a mam ho v jar

dEVIANT

Quote from: calys on  06.01.2010, 01:14:16
tak ja by som chcela vediet ako urobit spustitelny subor v netbeanse,lebo moj mi nejde spustit a mam ho v jar

cez cmd pomocou java -jar D:/Textovka.jar

calys

to d:.... je cesta k suboru ktory chcem prerobit?

calys

je vytvoreny ale vobec nejde spustit :/

dEVIANT

Veď dáš Clean and Bulid...vytvorí ti to .jar súbor...a ten spustíš z príkazového riadku cez java -jar Disk:/cesta k jaru/Hra.jar ...

EDIT: Keď to nepojde sprav screeshoty, kde je problém a hoď ich tu...

gladiatus

public Command getCommand(String ret) {                                     
    Command navrat = null;
    for (int i=0; i<list.size(); i++) {

boolean pravdaOK=ret.startsWith(list.get(i).getName());           
        if (pravdaOK) {                                                     
            History objekt = History.getInstance();
            objekt.addP (ret);
            if(ret.startsWith("PRESKUMAJ")
            || ret.startsWith("POUZI")
            || ret.startsWith("POLOZ")
            || ret.startsWith("VEZMI")
            || ret.startsWith("ULOZ")
            || ret.startsWith("NAHRAJ")
            || ret.startsWith("ROZPRAVAJ"))
            {
                int premennac = list.get(i).getName().length();                         
                param = ret.substring(premennac).trim();                             
                list.get(i).setParams(param);
            }
                navrat = list.get(i);
        }
    }
    return navrat;
}

Toto je moj PARSER........potreboval by som poradiť ako môžem zmeniť to s "ret.startsWith......" lebo mi pritom cez PMD vyhadzuje "Cyclomatic Complexity" skúšal som to už všelijako meniť ale neviem si s tým poradiť   ak:

calys

no to jar som tak urobila a ked ho dala spustit z priazoveho riakdu tak mi vyhlasilo ze -jar nieje prikaz :) neviem kde moze byt problem,lebo jar by si mal spustit aj normalne,nepotrebujes na to cmd

Luk1

Za slovensky narod bije mi srdce v hrudi.

dEVIANT

Quote from: gladiatus on  06.01.2010, 03:24:15
public Command getCommand(String ret) {                                     
    Command navrat = null;
    for (int i=0; i<list.size(); i++) {

boolean pravdaOK=ret.startsWith(list.get(i).getName());           
        if (pravdaOK) {                                                     
            History objekt = History.getInstance();
            objekt.addP (ret);
            if(ret.startsWith("PRESKUMAJ")
            || ret.startsWith("POUZI")
            || ret.startsWith("POLOZ")
            || ret.startsWith("VEZMI")
            || ret.startsWith("ULOZ")
            || ret.startsWith("NAHRAJ")
            || ret.startsWith("ROZPRAVAJ"))
            {
                int premennac = list.get(i).getName().length();                         
                param = ret.substring(premennac).trim();                             
                list.get(i).setParams(param);
            }
                navrat = list.get(i);
        }
    }
    return navrat;
}

Toto je moj PARSER........potreboval by som poradiť ako môžem zmeniť to s "ret.startsWith......" lebo mi pritom cez PMD vyhadzuje "Cyclomatic Complexity" skúšal som to už všelijako meniť ale neviem si s tým poradiť   ak:

Tak po prvé...to je môj Parser :D Ktovie ako sa dostal k tebe, síce dosť hier som robil :D:D a oprav to na ...

if (ret.startsWith(list.get(i).getName()) {      

a už by to malo byť ok...                    

radix

calys

ano super v netbeans mi ide vsetko pekne a cez cmd po stusteni hry v uvodonom menu co tam amm to spadne :/ a bohuzvie len preco