• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Databázové systémy

Started by tragedy11, 16.02.2010, 21:58:53

« predchdzajce - alie »

chaser

vdaka :) mal som povypinane OCI funkcie mal si pravdu ;)
asi som zapol aj tie ktore som nemusel, trochu  sa zrejme este pobavim s konfiguraciou :)

Joey_XD

Zhanam 7 zadanie... S kym by som sa vedel dohodnut?

dEVIANT

Tretiaci, čo ste mali DBS. Čo bolo na skúške? z teórie aj z príkladov?  :)
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

pivco89

nema niekto UKAZKOVU  DOKUMENTACIU (Systemovu aj Pouzivatelsku)...zisla by sa  ;)

mucko

15 teoreticke a 15 prakticke... ale z tych 15 praktickych su 6 take,ze pises sam select... akoze podla mna celkom jednoduche,lebo vsetky sa daju napisat takto SELECT e.meno,e.priezvisko,d.nazov FROM student e,predmet d,stud_pred f WHERE e.evc=f.evc AND d.id_predmetu=f.id_predmetu AND d.nazov='DBS'; boli tam aj take kde si mal napr agregacnu funkciu sum(predmet) a netreba zabudnut potom na order by ... da sa to v klude urobit... prvykrat mi chybal bod (27b) a druhykrat som napisal na 39b(ale plus 4b pripocitaj lebo vedel som,ze to tak ma byt no v tretej runde kontroly som to zle oznacil) ...takze ty deviant by si to mohol v klude napisat na 50b

dEVIANT

:D :D :D Ďakujem upokojil si ma...no ja sa tých selektov nebojím...skôr ma zaujíma teória aká bola

Peterray

A teoreticke otazky boli ake take co po minule roky? Ak má niekto nejake teoreticke co boli minuly rok alebo co mali tretiaci teraz, prípadne aj screeny nech hodi sem. Z coho sa treba ucit...

A oplati sa pozerat si screeny co boli z roku 2007? Tam bol este ten informix.

mucko

hm tak bola taka,ze iba jedna je spravna odpoved... taze radio buttony...

dEVIANT

Quote from: mucko on  16.05.2010, 01:22:42
hm tak bola taka,ze iba jedna je spravna odpoved... taze radio buttony...

:D A nejaké okruhy? typy otázok...zákl. veci zo slidov či?

mucko

zdá sa mi, že doktorandi už zabezpečili moodle proti screenovaniu... a neučil som sa z minulých screenov takže ani neviem aké tam sú :P ale napíšem sem otázky, ktoré si pamätám ...

Slabý vzťah,tvar podmienky spojenia (meno atributu, relacny operator, meno atributu),Relácia,vzťah je množina spojení medzi entitami, potom nejaky priklad z GRANT CONNECT TO,organizacia blokov na disku(susedna, zretazena, indexova, cluster),znak selekcie/sigma/ znak projekcie/pi/

nuz a dalsie sa uz nepamatam

Daron

aky php server pouzivate?? na xamppe mi nejde nakonfigurovat pripojenie k databaze... chyba mi tam extension = php_oracle.dll ktory mam odkomentovat.

sulo

V novších verziách PHP sa už používa php_oci8.dll.

Daron

tak to asi preto, no aj ak ma nepripoji na k databaze... uvidime zajtra
btw, kto robil v php, uploadovali ste to niekam? myslim nejaky webhosting

chaser

Ani mna nechcelo pripojit k databaze... zapni si OCI funkcie a pojde ti to ;)

Mike

Quote from: Daron on  16.05.2010, 07:55:13
tak to asi preto, no aj ak ma nepripoji na k databaze... uvidime zajtra
btw, kto robil v php, uploadovali ste to niekam? myslim nejaky webhosting

webhosting som nasiel jeden ale ten je plateny. hodnoverny free nenajdes, aspon podla mna

Luk1

ani ja som nenasiel ziadny, inac nestaci mat len povolene php_oci8 ale treba mat aj nainstalovane to sql plus co bolo v moodli, lebo inak to nejde

Za slovensky narod bije mi srdce v hrudi.

Ing. nemtom

naco vam to davat na hosting?
brix will be shat

Daron

ked nemam Notebook?

Quote from: Luk1 on  16.05.2010, 18:50:59
ani ja som nenasiel ziadny, inac nestaci mat len povolene php_oci8 ale treba mat aj nainstalovane to sql plus co bolo v moodli, lebo inak to nejde
ake sql +?? nic osm nenasiel

dEVIANT

Oracle client...a v ňom je SQL* Plus...to v čom sa robí na cvikách...

Ing. nemtom

no neviem ci sa kvoli zadaniu oplati platit hosting s oraclom, ked nemas notebook urcite mas kamosa ktory notebook ma
brix will be shat

rebro

bolo nieco z bezpecnosti(strategie riadenia pristupu, bezpecnostne modely atd.) na skuske?

Daron

Zhanam zadanie c8, ak niekto ma, dohodneme sa :-)

btw, je 13 tyzden a je to trosku hanba, ale nemozem sa doma pripojit k DB, oracle mi vyhodi chybu:
ORA-12154: TNS: could not resolve the connect identifier specified.
Co s tym? Pripojenie som nastavil podla toho navodu

//restart virtualu to spravil

Mike

Quote from: Daron on  17.05.2010, 03:39:38
Zhanam zadanie c8, ak niekto ma, dohodneme sa :-)

btw, je 13 tyzden a je to trosku hanba, ale nemozem sa doma pripojit k DB, oracle mi vyhodi chybu:
ORA-12154: TNS: could not resolve the connect identifier specified.
Co s tym? Pripojenie som nastavil podla toho navodu

//restart virtualu to spravil

skus http://ora-12154.ora-code.com/, mozno pomoze

mucko

alebo ste to mali urobit v C# ... tam take problemy nebudete riesit

Daron

uz som to vyriesil, teraz mam ine problem,y nevidim to ruzovo, ale este mam 2 dni