• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Databázové systémy

Started by tragedy11, 16.02.2010, 21:58:53

« predchdzajce - alie »

tino8

daky je precitlively pan prednasajuci, nie? :D btw sa mi pacia ten protiklad, ze veeelmi sa mu nepaci ze su bodovane prednasky, a nechce aby mu tam chodili taki co nesleduju, ale na druhej strane ako maniak dava prezencku na kazdej prednaske... Nebolo by jednoduchsie dat tie body kazdemu = nemal by tam ziadnych nechcenych vyrusovatelov :) alebo dat jednu 9 bodovu prezencku dakedy na velku noc alebo tak dajak ako Poruban a Daňo...

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

Mike

na prednaske sa mi zda v pohode, ale teraz ako sa dajak rozculuje, asi mu ten plat za to nestoji  ;)
ale pocul som ze je BRUTAL na cviceniach, ze im neda dychat a na kazdej somarine nachyta studentov. Co je na tom pravdy ?
poslite SS nech tu nespamujeme do zlej temy  8)

dEVIANT

Ja som zas počul, že na cvikách s ním začali už aj zadanie robiť, čo aj Madoš by u náš mohol k tomu povysvetlovať dačo, bo zatiaľ som na tých cvikách riešil .NET a DBS :D

Súhlasím s tinom, nech to spraví jak minulý rok Pietriková a má pokoj, ostane tam ta skupinka vpredu pri premietačke, a ja sa nebudem musieť vytrácať po prezenčke jak pelo...
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

Lucky

ERORR:ORA - 12560 :TNS : chyba protokoloveho adaptera.

Vyhadzuje este niekomu tutu chybu v SQL plus ??
Clienta mam nainstalovaneho podla navodu na moodli, aj test zbehol uspesne len sa teraz neviem napojit na databazu.
Vie mi niekto poradit ??

Daron

Quote from: tino8 on  16.03.2010, 23:26:56
buduci tyzden budu 2 prednasky

omg, to nemohla dat vediet??

tino8

sql + ma v pohode pripoji na bodvu

Mike

Quote from: Lucky on  17.03.2010, 03:04:07
ERORR:ORA - 12560 :TNS : chyba protokoloveho adaptera.

Vyhadzuje este niekomu tutu chybu v SQL plus ??
Clienta mam nainstalovaneho podla navodu na moodli, aj test zbehol uspesne len sa teraz neviem napojit na databazu.
Vie mi niekto poradit ??
student Janko Hrasko
prihlasovacie meno :   JH000AB
prihlasovacie heslo:    JH000AB
databaza:                 ORCLBO2      ( je tam pismeno O a nie cislo 0 )

mozno si zadaval len zle prihlasovacie udaje  ;)

Lucky

[/quote]
student Janko Hrasko
prihlasovacie meno :   JH000AB
prihlasovacie heslo:    JH000AB
databaza:                 ORCLBO2      ( je tam pismeno O a nie cislo 0 )

mozno si zadaval len zle prihlasovacie udaje  ;)
[/quote]

v diakritike problem nieje. Mne tu chybu vyhodi hned po zadani hesla na prihlasovaci kluc sa ma vobec neopyta  :(

chaser

nemal dnes niekto nahodou pisonku z databaz ?
ak hej, mozete sa podelit o otazky  :hug:

kukoca

mali ste tento tyzden zapoctovku s panom hrozekom? nic nehovoril, ale nikdy nevieme

Mike

By nam povedal nie ? sak neni "prasiatko". Celkom v pohohe typek. A je najaka planovana zapoctovka na 6. tyzden ?

kukoca

nie nemalo by byt, ale v inych skupinach spominali. no, on je dobrak :)

jardo

kto by vedel spravit aplikaciu k zadaniu?

Mike

Na dalsi tyzden bude mala pisomka za 4 body.  Da nam nejake selecty zrobit.  ;)

Daron

my sme pisali so zarskym pisomky, na create table, delete, update a insert
Pouzil fyzicku schemu z predchadzajucej pisomky. Ma ju na stranke

dEVIANT

Quote from: jardo on  25.03.2010, 17:44:00
kto by vedel spravit aplikaciu k zadaniu?

Ja by som vedel...

tino8

btw ako ma vyzerat ta aplikacia... predstavil som si to tak ze jednoduche textove menu v konzole, a pri operaciach nad tabulkami,  moznosti na vybratie tabulky... je to OK? alebo to ma vyzerat inak?

dEVIANT

Quote from: tino8 on  28.03.2010, 01:04:12
btw ako ma vyzerat ta aplikacia... predstavil som si to tak ze jednoduche textove menu v konzole, a pri operaciach nad tabulkami,  moznosti na vybratie tabulky... je to OK? alebo to ma vyzerat inak?

Hmm...ja som vlastne ani neuvažoval spraviť to ako konzolovú aplikáciu. Veď také vyhľadávanie by si ako realizoval? A cez Forms to je prehľadnejšie aj krajšie...

Tak nejak to zatiaľ mám ja, hádam to tak môže byť, tie Master detaili myslím.

http://i41.tinypic.com/29ncj7d.png

tino8

tak este som sa do toho poriadne nepustil, mam iba tabulky, a dnes som sa pripojil a skusal pridavat/odoberat tabulky cez javovsky programcek, takze neviem ake alternativy su

Ing. nemtom

Quote from: dEVIANT on  28.03.2010, 01:17:30
btw ako ma vyzerat ta aplikacia... predstavil som si to tak ze jednoduche textove menu v konzole, a pri operaciach nad tabulkami,  moznosti na vybratie tabulky... je to OK? alebo to ma vyzerat inak?

Hmm...ja som vlastne ani neuvažoval spraviť to ako konzolovú aplikáciu. Veď také vyhľadávanie by si ako realizoval? A cez Forms to je prehľadnejšie aj krajšie...

safyia si cim zasulozila taku fajn poziciu?
brix will be shat

tino8

akymi sposobmi sa da realizovat to QBE-prezeranie a Master detail ak robim zadanie v jave?

Ing. nemtom

takymi istymi ako keby si to robil v C, C++, c#, php, karlovi, brainfucku, asm atd..
brix will be shat

radix

Quote from: Bc. nemtom on  28.03.2010, 17:22:36
takymi istymi ako keby si to robil v C, C++, c#, php, karlovi, brainfucku, asm atd..
spravis mi dbs zadanie v asm? :( prosiim

a tie rodne cisla http://i41.tinypic.com/29ncj7d.png su zle pretoze nesplnaju zakladne pravidlo o rodnom cisle :P

Ing. nemtom

brix will be shat

dEVIANT

Quote from: Bc. nemtom on  28.03.2010, 08:28:34
Quote from: dEVIANT on  28.03.2010, 01:17:30
btw ako ma vyzerat ta aplikacia... predstavil som si to tak ze jednoduche textove menu v konzole, a pri operaciach nad tabulkami,  moznosti na vybratie tabulky... je to OK? alebo to ma vyzerat inak?

safyia si cim zasulozila taku fajn poziciu?

Nezáviď! :D

Quote from: radix on  28.03.2010, 17:25:21
Quote from: Bc. nemtom on  28.03.2010, 17:22:36
spravis mi dbs zadanie v asm? :( prosiim

a tie rodne cisla http://i41.tinypic.com/29ncj7d.png su zle pretoze nesplnaju zakladne pravidlo o rodnom cisle :P

Dorobím na konci...