• Welcome to TUKE FĂ“RUM - FĂłrum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Databázové systémy

Started by tragedy11, 16.02.2010, 21:58:53

« predchádzajúce - ďaląie »

mattoxx

kupim zadanie cislo 2,rozumne ponuky piste do ss,urcite sa dohodneme

Luk1

ja mam zadanie 2 a predam ti ho tak za 50 eur alebo sa mozno aj dohodneme na 40, keby si chcel tak icq

Za slovensky narod bije mi srdce v hrudi.

Ing. nemtom

paci sa mi ze kupujuci si povie za kolko kupi zadanie :D to aj do obchodu tak chodite ze im poviete kolko date za tovar?
brix will be shat

dEVIANT

Si došiel na školu sa daÄŤo nauÄŤiĹĄ, ÄŤi si kupovaĹĄ zadania?  :) no offense...
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

mucko

pozri... keby si nebol lenivy a mal nainstalovany win xp a oracle v pc,tak si to zadanie spravis za par dni... a za 10€ ti nikto nepreda zadanie... a nie je to tak ako pises... vies ako to je? ako na trhu... ty navrhnes cenu,predavajuci da proticenu a zacina handlovanie... keby som bol ja Luk tak ti ho predam za 20€ (samozrejme bez skriptov do oraclu...) vsetko ma svoju cenu... ked si bol cely rok lenivy tak si teraz plať tolko kolko ziadaju a zdrž sa pyskovania... ja som bol minuly rok tiez mudry a chcel som to spravit tak ako ty... nevedel som ani ceknúť k aplikacii... teraz som si to zopakoval a viem urobit aj par selectov a jednoduchu aplikaciu... prajem ti krasne vytriezvenie na zaver tohto roku... a dufam,ze sa zobudis potom o rok(toto dufam neber doslovne... mne je jedno ci pojdes dalej :) )

Luk1

no poviem ti nieco, ked som tu 2. alebo 3. tyzden dal ze robim zadania za 15 eur tak sa mi ozval jeden clovek, ked som to zvysoval tak sa mi ozvalo hned viac ludi (asi mi chcu dopriat aby som si zarobil) a si myslis ze v predposlednom tyzdni ti spravim zadanie alebo predam za 10 eur  ? myslis ze clovek nema svoje zadania, zapoctovky atd. ? nic v zlom ale toto nie je charita a take zadanie vklude spravim za ani nie 2 dni a ty sa to nedokazes naucit za cely semester ? a este tu ponukas 10 eur, ten kto ti preda zadanie za 10 eur bud je tvoj kamarat alebo keket

chaser

nahodou v poslednej dobe nebola nejaka pisonka so zarskym?
ak ano tak dajaka dobra dusa by mohla pastnut otazky
mnoho ludi by bolo vdacnych  ;)

mucko

takže deviant ... mám trigger, ktorý mi spustí procedúru ... procedúra je tiež urobená .. ten trigger je "before insert on <table_name>"
takže v aplikácii ked budem robit insert tak ako mám urobiť ten insert? nejak nechapem ako to funguje ... spusti sa trigger pred vlozenim do tabulky, ten mi vypocita hodnotu, (urobi update transakcia set cena = real_cena - cena_ ) a potom sa urobi v aplikacii insert ktorý len doplni tabulku alebo ako to je? lebo vsetky stlpce tej tabulky mam ako not null... a teraz mi to vyhadzuje chybu...

dEVIANT

Hmm nechápem presne čo myslíš...

V aplikácii ti stačí odoslať insert príkaz na databázu, a automaticky sa vykoná nadefinovaný trigger...teda aj jeho procedúra...

Keď ta ta tu hoď aj chybovú hlášku...

A keď nevieš ako sa robí insert príkaz tak nejako, že :

OracleCommand cmd = new OracleCommand("insert into tabulka values(:meno,:priezvisko:rodnecislo:,...),connection);
cmd.Parameters.AddWithValue(":meno", zamestnanec.Meno);
...

napr. takto...

mucko

ja robim insert takto->
insert into transakcia values("+this.textbox.text.trim()+",atÄŹ) ... len to som chcel vediet ... dakujem ..
vies myslel som,ze ked dam ten insert tak budem musiet nejaku fintu zrobit... ale ked to ide tak ako pises tak neni problem... len budem musiet osetrit tu vynimku co mi ajtak vyhadzuje a bude ok.

dEVIANT

Quote from: mucko on  28.04.2010, 21:28:02
ja robim insert takto->
insert into transakcia values("+this.textbox.text.trim()+",atÄŹ) ... len to som chcel vediet ... dakujem ..
vies myslel som,ze ked dam ten insert tak budem musiet nejaku fintu zrobit... ale ked to ide tak ako pises tak neni problem... len budem musiet osetrit tu vynimku co mi ajtak vyhadzuje a bude ok.

Ja som to robil cez prepare statements, lebo mi jeden típek vravel, že je to bezpečnejšie, tak nvm. Ale prehľadnejšie a elegantnejšie to je.

Ing. nemtom

brix will be shat

mucko

tak to urobim tak jak pisete :)

ivo261as

Mám zadanie č. 13 (skladová karta) ak by dakto chcel :)
If you can't finish your work in 24 hours, work at night.
http://www.utfg.net/

matus157

Quote from: ivo261as on  29.04.2010, 15:58:59
Mám zadanie č. 13 (skladová karta) ak by dakto chcel :)

No ja by som chcel to zadanie mam tieĹľ 13 :)) bv

mucko

DEVIANT  br pomĂłc... jĂłj neviem ako urobiĹĄ ten trigger  >:(

insert into transakcia values(id_transakcie_seq.nextval,:id_zakaznika,:id_nehnutelnosti,:typ_transakcie,:datum,:real_cena);

create or replace trigger pocitajProviziu
before insert on transakcia
begin

end;

CREATE OR REPLACE PROCEDURE procedura_provizia
(id_nehnut in number,id_tran in number)
is
BEGIN
DECLARE cena_ number
BEGIN
   select cena into cena_ from nehnutelnost where id_nehnutelnosti = id_nehnut;
   update transakcia set provizia = real_cena - cena_ where id_transakcie = id_tran;
END procedura_provizia;

no na konci tohto insertu hore ma byt este hodnota procedury ... ale neviem ako napisat ten trigger pocitajProviziu aby dostal tie parametre z toho insertu  :'(

poradíš? alebo hocikto.. mne jedno kto :)

dEVIANT

v tele toho triggra zavoláš procedúru

call procedura_provizia(:new.id_nehnutelnosti,:id_transakcie_seq.curval)

a v triggri ti chýba napr. for each row pred begin

mucko

ÄŹakujem :) idem hneÄŹ skĂşsiĹĄ :)

mucko

CREATE OR REPLACE TRIGGER provizia
BEFORE INSERT ON transakcia
FOR EACH ROW
BEGIN
call procedura_provizia(:new.nehnutelnost,:id_transakcie_seq.CURRVAL);
END;

moj trigger ... lenze mi vypisalo, ze vytvorilo spustac s kompilacnymi chybami ... toto nehnutelnost som dal preto tak, lebo to id_nehnutelnosti je v aplikacii ukladane do premennej decimal nehnutelnost

Luk1

nieco som pocul ze nemozes volat proceduru v trigry ked v tej procedure insertujes updatujes tabulku, ktoru mas BEFORE INSERT, ale neviem co je na tom pravdy...

dEVIANT

Ale trigger neni aplikačný objekt, ale databázový...a volá ho dbs nie aplikácia, taže tam musí byť id_nehnutelosti...

A k tomu čo Luk1 vravel. Tak dajak to je...bo vypisuje v tom prípade Table is mutating či také niečo...

mucko

takpotom ako sa to da vyriesit? ???

dEVIANT

Ďaľšou tabuľkou...ale keď tebe tento problém zatiaľ nevyhodilo tak pohoda...

mucko

ta uz je to ajtak jedno... dal mi 8b za zadanie... v skole ma nechcelo pripojit na siet takze hned mi vyhodilo chybu... normalne do placu mi bolo... pojebany eduroam 

dEVIANT

Quote from: mucko on  30.04.2010, 17:22:50
ta uz je to ajtak jedno... dal mi 8b za zadanie... v skole ma nechcelo pripojit na siet takze hned mi vyhodilo chybu... normalne do placu mi bolo... pojebany eduroam 

Keď si bol v PK6 si sa mal pripojiť na PCFEI...A určite si si nemal nechať sťiahnúť body za to, nebola to tvoja chyba. My sme s Luk1m odovzdávali včera...pripojil som sa cez PCFEI...sem tam vyskočila chyba pripojenia...ale nepýtal sa tak veľa, ani tak dlho..