• Welcome to TUKE FĂ“RUM - FĂłrum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Databázové systémy

Started by tragedy11, 16.02.2010, 21:58:53

« predchádzajúce - ďaląie »

mucko

nehovoril co tam bude... vsetko treba vediet a nemas problem... a ten co sa pyta...
klik

jardo

no nie je mi to stale jasne resp. nefunguje to.
napisem prikaz
set editf jaro.txt;
potom dam
edit
a by mi mal vyskocit dokument txt kde si mozem vytvarat tabulky a ine veci, ale mne napise ze subor pre ulozenie nemozno vytvorit to preco?

mucko

edit jaro.txt.....
alebo to skus cez set editf xxcccxx kde x je znak abcdy a c je cislo... mne to islo

jardo

ale skusaL SI TO aj zdomu, lebo ja ked to dam
set editf bl456df
a potom dam
edit - tak mi vypise tu hlasku
a ked dam ze
edit bl456df tak mi naskoci ci cchem vytvorit novy dokument a mi otvori sice notepad, ale ked potom skoncim editovat tak mi to chce dakde ulozit na kopm dam ze ano, ale uz s tym neviem zase dalej praCOVat

mucko

a vlastne naco ti to je? ved si vytvor doma .txt subor tam to vpíš a potom to pastuj do iSQL*Plus...

a ked tam napises toto set editf bl456df tak to napis takto-> set editf bl456df.txt ... a potom edit bl456df.txt

jardo

no ked to dam ako si mi povedal tak ho vytvori ale s tym ze ho nemoze najs ci si prajem vytvorit novy, a potom ked dodnho piosem a cchem skoncit tak to musim ulozit na komp, ale spatna sa uz k tomu nevie dostat leno zas mi pise ze ci cchem vytovrit novy.
ale asi to skuim tak ze copy paste :)

Daron

neviete kolko skupin ma cvika so zarskym?

majster

Kto chce zadanie c.7 aj z dokumentaciou za 10 euri minuly rok som odovzdaval tak mail visasmart@azet.sk

mucko

neviete ako mam urobit update datagridu? akoze v datagride mam uz nejake informacie a ked kliknem do nejakeho policka tak tam budem moct zmenit udaje... a potom enter a zavola sa prislusny update... potrebujem vediet aky Event mam pouzit.. napr void button_click(object o,EventArgs args) ma take... 

mucko

a co je master a detail pohlad?

dEVIANT

Quote from: mucko on  18.04.2010, 22:39:15
neviete ako mam urobit update datagridu? akoze v datagride mam uz nejake informacie a ked kliknem do nejakeho policka tak tam budem moct zmenit udaje... a potom enter a zavola sa prislusny update... potrebujem vediet aky Event mam pouzit.. napr void button_click(object o,EventArgs args) ma take... 

CellValueChanged pouĹľi...
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

mucko

takĹľe metoda,ktora bude davat pozor na tu udalost mozem nazvat

private void DataGridView_CellValueChanged(object sender,DataGridViewCellValueEventArgs e)
{

}

da sa to tak?
Edit: da sa to tak :) takze teraz by som mal vytvorit switch,ktory bude podla vybranej tabulky robit update v danom stÄşpci tabulky(taze dalsi vnoreny switch,ktory bude vyberat ci sa robi update na tom tom alebo tom mieste)... kokos... :o ta to bude riadna "sranda" to kĂłdiĹĄ

dEVIANT

Ja neviem, ty si tu king :-P :D

EDIT k tvojmu editu: Ta ty to budeš maĹĄ srandovnĂ© kodiĹĄ to hej. Ja mám ten event na 9 riakov, z toho 7 sĂş len priradenia istĂ˝ch hodnĂ´t do premennĂ˝ch  :P V 8. riadku poskladám objekt a v 9. ho pošlem do databázy...

mucko

nuž keby mi šlo vytvoriť ten DataSet pripojený k DB tak by to šlo aj mne na pár riadkov :P ale robím všetko cez OracleDataAdapter a az tak vkladam dnu :P

dEVIANT

Quote from: mucko on  19.04.2010, 02:05:45
nuž keby mi šlo vytvoriť ten DataSet pripojený k DB tak by to šlo aj mne na pár riadkov :P ale robím všetko cez OracleDataAdapter a az tak vkladam dnu :P

Toto nemá niÄŤ s tĂ˝m, ÄŤi ten event bude maĹĄ 10 alebo 100 riadkov  :P A predpokladám, Ĺľe o vkladanie do DB sa ti stará iná trieda, nie ten hlavnĂ˝ form.

mucko

mam take Pridaj Formy a potom Delete triedu... a este treba vytvorit tu Update triedu... hm... nuz ajtak nechapem ako mam urobit ten update :( ved dajak to uz urobim...

dEVIANT

Quote from: mucko on  19.04.2010, 03:52:07
mam take Pridaj Formy a potom Delete triedu... a este treba vytvorit tu Update triedu... hm... nuz ajtak nechapem ako mam urobit ten update :( ved dajak to uz urobim...

Jj dajak to už urob. Myslím, že to bude najlepšie riešenie :D

mucko

No ved dajak ;) nejaky sposob uz existuje :P

Luk1

nepoznate nejaky free hosting co mi umozni to zadanie si dat na net ? aby tam sli oci funkcie ?

a mucko ty si pis cez ss s deviantom ne celu temu zajebes picovinami

Za slovensky narod bije mi srdce v hrudi.

mucko

:ropebanana:

EDIT: a ÄŤo je SS? to neboli Hitlerovi bojovnĂ­ci?

EDIT no.2: web hosting server maybe provides Oracle support too

Mike

Luk1 ako riesis tie ciselniky v PHP ? pouzivas str_replace() ? Ked som pochopil spravne co nam vravela teleteta tak ciselniky su skratky nazvov ak ich je vela.

priklad:

ZamestnanecKrajina
Janko HraskoSlovakia
Janko HraskoSlovakia
Janko HraskoSK
Janko HraskoSK
Janko HraskoSK
Janko HraskoSK
Janko HraskoSK
Janko HraskoSK
Janko HraskoSK

SK - je ciselnik ?

Opravte ma ak sa mylim.

Ing. nemtom

ciselnik je tabulka v ktorej su udaje ako napr

ID | stat
======
1    Slovakia
2    CR
3    Polsko
...

a ta tvoja tabulka by vyzerala

Zamestnanec | fk_stat
Janko Hrasko | 1
Niekto dalsi   | 1
Este dalsi     |  2
brix will be shat

Mike

Vdaka, uz mi je to jasne. Takze to len spojim 2 tabulky cez FK.  :)

Ing. nemtom

brix will be shat

tino8

na toto je dobry ten inner join

karamel je cukr co se uz neuzdravi!