• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

Databázové systémy

Started by tragedy11, 16.02.2010, 21:58:53

« predchdzajce - alie »

Ing. nemtom

brix will be shat

calys

a nestaci urobit menu na vyber pohladu a vytvorit pohlady na pevno cez ccreate view?

Ing. nemtom

to je s prepacenim kokotina ale na tuke to mozno aj staci
brix will be shat

dEVIANT

Veď normálne si overíš, či je dačo v textboxe abo či je dačo zafajknuté a podľa toho prídáš do napr. StringBuilder-a reťazec a ten pošleš do tej piči. Koniec vyhľadávania  :)
Nie je nič nákazlivejšie ako rozhodný a presvedčením sa vyznačujúci život.

radix

lenikasss

a inac preco tam su tie master detail pohlady pisane v mnoznom cisle? nestaci mat jednu master tabulku a ku nej tie dve zvysne ako detail tabulky?

dEVIANT

Ináč nechápem to využitie číselníka a na čo tam vlastne má byť?...veď to namiesto nejakého priameho vloženia reťazca tam vložím výsledok selectu podľa čísla. To je na čo dobré?

timwood

deviant: asi na picu:)

..inak osetrujete tam aj rozne chybove stavy?

mucko

ako ste vytvorili pripojenie na databázu? v aplikácii máte vytvorený dataset,všakže ... a potom ako ste to urobili aby ste vedeli pripojiť ten TableAdapter na databázu?

obrázok .. nuž asi tu ste niečo ponastavovali .. :) ale čo to fakt neviem :(

timwood

ta ja som to tak zrobil, neviem ci toto chces

private OracleConnection conn = new OracleConnection();
        private OracleCommand cmd;
        private OracleDataAdapter da;
        private OracleCommandBuilder cb;
        private DataSet ds;

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {

conn.ConnectionString = "User Id=" + userid.Text + ";Password=" + pass.Text + ";Data Source=" + src.Text + ";";

try
            {
                conn.Open();

//SQL prikaz

string sql = "select * from student";

cmd = new OracleCommand(sql, conn);
                cmd.CommandType = CommandType.Text;

da = new OracleDataAdapter(cmd);
                cb = new OracleCommandBuilder(da);
                ds = new DataSet();
                da.Fill(ds);
                dataGridView1.DataSource = ds.Tables[0];

}
            catch (OracleException oe)
            {
                switch (oe.Number)
                {
                    case 1:
                        MessageBox.Show("Error attempting to insert duplicate data.");
                        break;
                    case 12560:
                        MessageBox.Show("The database is unavailable.");
                        break;
                    default:
                        MessageBox.Show("Database error: " + oe.Message.ToString());
                        break;
                }

}
            catch (Exception ex)
            {
                MessageBox.Show(ex.ToString());
            }
            finally
            {
                conn.Dispose();
            }

mucko

nuz to iste mam aj ja... lenze neinicializujem premenne v definicii ale v try catch bloku

mucko

mam velky prevelky problem... kedze mam Win 7 x64 a mal som 32bit Oracle client tak mi vyhadzovala aplikacia BadFormatException kvoli tomu,ze su rozne verzie... teraz som stiahol 64bitoveho Clienta a idem ma šlak trafit lebo,citujem:

Checking operating system version: must be 5.1 or 5.2 . Actual 6.1 Failed....

takze nemozem nainstalovat Clienta bez ktoreho nemozem vytvorit DataSet :( kto ma nejaky dobry napad? okrem preinstalovania Win  

Add Connection som myslel...

dEVIANT

Šak skús nainštalovať aj 64bit pre dbs verziu 11...podľa mňa pôjde aj na 10...

mucko

veď som stiahol 10g x64 ... nejde ... teraz budem 5 hodin sťahovať 11g a keď nepôjde vyšmarím notebook do koša ... podľa teba mi stačí keĎ len stiahnem tu Client verziu? tú 600 MB? alebo mám stiahnuť komplet 2 GB? tak v podstate čo potrebujem je aby tam bol ten nastavovač a SQL *PLUS ... ostatné mi ani netreba

mucko

šlak ma ide trafiť .. kokos normálne sa mi samo od seba zrušilo sťahovanie, že súbor sa nedá čítať ... a to neni po prvýkrat čo sa mi to stalo .. aj  v škole som sťahoval a 3krát ma vyjebalo z toho sťahovania ... ja neviem čo to za systém kokos  :mishela

EDIT: no nejde mi vôbec nič sťahovať  :mishela ... klikám po všetkých tých súboroch a furt mi stiahne len 0kB .zip súbor  :whacko:

tino8

ja mam 64bit win a 32 bit verziu 10g klienta, a v pohode ide vsetko

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

mucko

Ta veď už len tu keď vytváraš pripojenie pri Test Connection ti musí vypísať chybu ... mne vypisovalo chybu, že vyhadzuje BadFormatException kvoli nekompatibilite verzii clienta x32 a windowsu x64... tak neviem potom pochopit, ze ako to moze tebe fungovat a mne nie ... mam Windows 7 64 bit a ten Oracle 10g som mal toto database verziu 32 bitovu ... a stiahnut teraz nemozem nic z Oraclu, lebo proste dam accept licence a klik na ten odkaz a stiahne mi len 0 kB zip súbor ... pri vsetkom

tino8

aj ja mam win 7... ide mi aj SQL+ aj aplikacia v Jave co som zatial spravil

karamel je cukr co se uz neuzdravi!

mucko

To asi preto, že to robíš v Jave ... ja to robím v C#

Edit: a aj mne fungovalo SQL PLUS ... ono skúšal som to raz jedným spôsobom, že som vytvoril Network-Based database a tam som vytvoril dataset a bežalo mi to ale človek sa v tom skoro pomýli ...

Edit no.2: už sa ani nečudujem, že nemôžem sťahovať ...

Webová stránka na adrese http://download.oracle.com/otn/nt/oracle11g/112010/win64_11gR2_client.zip je dočasne nedostupná alebo sa trvalo presunula na novú adresu.

dEVIANT

S tebou sa teda život nemazná :D

mucko

nemohol by si sa pozrieť či tebe tiež nefunguje sťahovanie? pozerám tam a neviem vôbec nič stiahnuť ...
napr. toto:
OracleXE

len skúste tí čo máte účet na oracli či vlastne funguje či len mne nie :(

dEVIANT

Quote from: mucko on  10.04.2010, 22:08:04
nemohol by si sa pozrieť či tebe tiež nefunguje sťahovanie? pozerám tam a neviem vôbec nič stiahnuť ...
napr. toto:
OracleXE

len skúste tí čo máte účet na oracli či vlastne funguje či len mne nie :(

Nejde

chaser

kolaciky ste si premazali v browsery ?

mucko

nie :D

už hej ... a nefunguje ajtak

mucko

už znova funguje sťahovanie :) som zvedavý kedy mi to znova spadne .. naposledy ako som ťahal tak som mal 99% a potom nastala chyba