• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

zapocet SOJ

Started by JCube, 12.11.2007, 02:23:02

« predchdzajce - alie »

Hero

neviem, tuto cast som nerobil sam, ale skusal som to menit na int 21h a potom to uz neslo vobec.

puq

no pokial sa nemylim tak int 10 a ani 20 tam nema byt, iba 21:)

EqO

Odporucam pozret SYSMAN aby ste zistili co ktore prerusenie INT XXh znamena. Tu je http://stargate.cnl.tuke.sk/~eqo/soj/

V skratke:
INT 10h - obsluha obrazovky textovy/graficky vystup na monitor http://www.bookcase.com/library/dos/ints/int10.html
INT 20h - ukoncenie .exe programu http://bbc.nvg.org/doc/Master%20512%20Technical%20Guide/m512techb_int20.htm
INT 21h - sluzby DOSu, dokazu vsetko mozne a podstatne jednoduchsie sa obsluhuju ako sluzby BIOSu (INT 10h a ine)

Fakt pouzivajte len INT 21h, ostatne iba ak im rozumiete. Hadam nechcete aby sa vas na to spytal preco prave INT 10h.
Inak sa mi paci, ze si skusal vymenit INT prepisat 10h na 21h :)  Je to ako keby si v C prepisal puts(argumenty) na printf(argumenty) a samotne argumenty nechal ako boli. Ale nic v zlom skusat, treba co sa da, ja osobne dost rad skusam, sak raz sa trafit musim aj spravne :j_grin:
#nie je dolezite co si ludia o tebe myslia, dolezite je aka si. Ludia sa mozu skarede mylit, az to boli :(
#Niekedy sa sam seba pytam, kto sme, odkial sme prisli, kam smerujeme, aky zmysel ma vobec ludska existencia. Potom si nalejem odpoved a uz je dobre.

Eghinka

tymto nenadviazem na predchadzajuce mudre rady nebojte sa  :462: len sa cem spytat ci niekto nevie kedy a kde bude ujo attila kovacs preberat teraz v januari preberat soj zadania? alebo aspon akeho ma maila?  bv

Alex

Quote from: Eghinka on  02.01.2008, 19:16:10
tymto nenadviazem na predchadzajuce mudre rady nebojte sa  :462: len sa cem spytat ci niekto nevie kedy a kde bude ujo attila kovacs preberat teraz v januari preberat soj zadania? alebo aspon akeho ma maila?  bv

Na cvikach nam dal tuto mailovu adresu: kovatt@gmail.com

Eghinka

thnx alex ;) vedela som ze spominal gmail ale ved naco by som si to pisala  bk vy us tu setci mate poodovzdavane zadania? to len ja som taka krepa? :D

Payne

Fakt dobry ten vyraz krepa...

clovek57

Quote from: Eghinka on  02.01.2008, 20:17:09
thnx alex ;) vedela som ze spominal gmail ale ved naco by som si to pisala  bk vy us tu setci mate poodovzdavane zadania? to len ja som taka krepa? :D
tiez esom este neodovzdal, vcera som pisal akurat mail na kovatt@gmail.com ale este mi neodpisal ze kedy a kde mam odovzdat...

puq

Quote from: clovek57 on  03.01.2008, 17:10:52
Quote from: Eghinka on  02.01.2008, 20:17:09
tiez esom este neodovzdal, vcera som pisal akurat mail na kovatt@gmail.com ale este mi neodpisal ze kedy a kde mam odovzdat...

no podla mna mate este cas, ved do pondelka maju vsetci este dovolenku, cize maju frici emaily:D

Eghinka

no ani by som nepovedala ze maju setci dovolenku..som pisala ujovi busovi ze potrebujem zapisat mat.logiku a on ze nech pridem lebo od utorka us pilne makaju v robote :)

plexisklo

Ludiaa,nasiel by sa niekto kto by k hotovemu zdrojaku dorobil potrebnu dokumentaciu? $$$ na niekoho cakaju br
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

puq

Quote from: plexisklo on  03.01.2008, 23:49:08
Ludiaa,nasiel by sa niekto kto by k hotovemu zdrojaku dorobil potrebnu dokumentaciu? $$$ na niekoho cakaju br

to myslis vazne?:DDD boze ta dokumntacia ma 5 stran z toho su 2 strany zdrojak a jedna je strana s tvojim menom:))))

plexisklo

Quote from: puq on  04.01.2008, 00:58:28

to myslis vazne?:DDD boze ta dokumntacia ma 5 stran z toho su 2 strany zdrojak a jedna je strana s tvojim menom:))))
truly madly deeply really :) beries? :D
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

plexisklo

br  br
*udrziavaci spam*
pwn

Payne

Myslim si ze ovela jednoduchie by bolo napiat to odzaciatku, resp. rovno kupit aj so zdrojakom, lebo pochybujem, ze ti dakto bude robit dokumentaciu k cudziemu zdrojaku...

mrkvy

Quote from: Payne on  04.01.2008, 03:12:42
Myslim si ze ovela jednoduchie by bolo napiat to odzaciatku, resp. rovno kupit aj so zdrojakom, lebo pochybujem, ze ti dakto bude robit dokumentaciu k cudziemu zdrojaku...

Ked je dobre okomentovany, tak to nie je az take strasne.. ;)
(\__/)
(O.o )
(> < ) To understand is to be, but to be taken, requires a state of trance.......  ;)

mrkvy :zuzka: svoj vodicak :D

JCube

Quote from: plexisklo on  04.01.2008, 03:04:23
br  br
*udrziavaci spam*
co tam je prosim ta na tom problem? ved to sprav tak ako to je na ftp plus tam daj vyvojak a mas...
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

plexisklo

no kedze ten zdrojak nieje moj tak som sa snazil nieco nadrvit z http://silent.host.sk/assembler/ kvoli odvovodneniu.. akurat ze tomu este celkom nerozumiem,drvenim sa toho by som zabil minimalne den a momentalne mi na chrbat dycha fyzika zwei  :h_lipsrsealed:
pwn

puq

Quote from: plexisklo on  04.01.2008, 04:57:49
no kedze ten zdrojak nieje moj tak som sa snazil nieco nadrvit z http://silent.host.sk/assembler/ kvoli odvovodneniu.. akurat ze tomu este celkom nerozumiem,drvenim sa toho by som zabil minimalne den a momentalne mi na chrbat dycha fyzika zwei  :h_lipsrsealed:

otazocka?:) s kym mas cvika??? ked so simonakom, tak nepochodis s tym zadanim, on si najde hococi z tvojho zdrojaku aby ta zasil,dokonca aj to co tam nemas:)

mna sa napr pytal co znamena aj je v procedure RET - to som vedel, no ale dalsia otazka bola ze: a co by znamenalo keby tam bolo RET 2:) a som bol v koncoch ale nejak som z toho sa vykrutil so 7 bodmi:)

plexisklo

Quote from: puq on  04.01.2008, 07:08:12
Quote from: plexisklo on  04.01.2008, 04:57:49
:h_lipsrsealed:
s kym ?

s Kovacsom,to by snad mohlo vyjst, ked neviem sice vsetko ale tiez som sa nato uplne nevyprdol
pwn

Speedy2003

Caute. Nenasiel by sa niekto kto by mi prerobil zadanie ktore je v podstate rovnake s mojim, len s tym rozdielom ze tamto je nacitavanie z klavesnice a ja potrebujem nacitavanie zo suboru. Na cene sa dohodneme. Viem ze som zaspal, ale venoval som sa fyze I.

plexisklo

Tiez by som potreboval zadanie+dokumentaciu..a na cene sa urcite dohodneme :)
pwn

nebel

wtf jaky je rozdiel medzi DB a DW?   bu bu bu

JCube

* DB - tu vyčleň slabiky (8 bitov, hodnoty -128-255)
    * DW - tu vyčleň slová (16 bitov, hodnoty -32 768-65 535)
    * DD - tu vyčleň dvojslová (32bitov, hodnoty -2 147 483 648-4 294 967 295)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

puq

Quote from: plexisklo on  04.01.2008, 20:24:28
Tiez by som potreboval zadanie+dokumentaciu..a na cene sa urcite dohodneme :)

ake mas cislo zadania????