• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

USA - Udajove struktury a algoritmy

Started by ppt, 24.02.2008, 20:19:37

« predchdzajce - alie »

puq

sa mi zda ze som mal tu otazku,a mozno ziadna z moznosti je spravna odpoved, ale berte to tak ze to bolo uz daaaavno, v pondelok o 7:30 :P cize moja pamat je ochromena casom :D

Pribina

No mne sa to zda ze to je chytak pretoze v jednej prednaske tusim cislo 3 som nasiel ze RASP nema *i operand. takze asi ziadne nie je spravne. Ale to len moj nazor :D
plllllp prepinan kapitan Spok

SSPPYY

Quote from: Pribina on  23.04.2008, 02:40:13
No mne sa to zda ze to je chytak pretoze v jednej prednaske tusim cislo 3 som nasiel ze RASP nema *i operand. takze asi ziadne nie je spravne. Ale to len moj nazor :D
Sak toto. Take otazky davaju  :h_angry:
RASP nema nepriame adresovanie to sa musi emulovat, sak to bolo aj v SOJ. A to co tam bolo urcite nebude mat ani jednu z tych zlozistosti.

Pribina

No ved toto toto, takze spravne asi bude ze ziadna moznost ci nie?
plllllp prepinan kapitan Spok

kOsTi

jj da sa to len emulovat ale to uz nie je obsahom tej otazky :) (hadam)
:trestac:

pepco

vie mi niekto povedat co je ciel tejto ulohy?

7.cviko,

• 3.Implementácia algortimov metódou DP.

Úloha: Implementujte CHAIN_MATRIX_MULTIPLICATION algoritmus podľa uvedeného pseudokódu (alebo prednášok).

buhehe

Quote from: pepco on  23.04.2008, 04:22:19

7.cviko,

Úloha: Implementujte CHAIN_MATRIX_MULTIPLICATION algoritmus podľa uvedeného pseudokódu (alebo prednášok).

ty zadas ako parametre fcie pocet stlpcov a riadkov (v poli) matic a potom len prepis ten pseudokod...
napr. 2,3,4 znamena ze matica1 ma 2riadky 3stlpce, matica2 ma 3stlpce a 4 riadky...

pepco

Quote from: buhehe on  23.04.2008, 04:27:03
Quote from: pepco on  23.04.2008, 04:22:19

7.cviko,

ty zadas ako parametre fcie pocet stlpcov a riadkov (v poli) matic a potom len prepis ten pseudokod...
napr. 2,3,4 znamena ze matica1 ma 2riadky 3stlpce, matica2 ma 3stlpce a 4 riadky...

no ale tie 2 matice netreba nasobit?

buhehe

ee....mas najst co najmensi pocet operacii potrebnych na ich vynasobenie (aspon myslim) a matic moze byt aj viac

pepco

Quote from: buhehe on  23.04.2008, 04:31:50
ee....mas najst co najmensi pocet operacii potrebnych na ich vynasobenie (aspon myslim) a matic moze byt aj viac

jaj, cize tie matice nemusim mat vytvorene, iba mam vypocitat kolko operacii bude treba na nasobenie :) oki diki moc

johnyo13

Quote from: pepco on  23.04.2008, 04:27:18
Quote from: SSPPYY on  23.04.2008, 04:26:01
Ja pisem len co viem. Mozno tam nezmenili nic a mozno dali uplne ine otazky. No kazdopadne niekto do toho sahal urcite.

mozno to sahanie je iba zmena casu cvika :D cize aktivacie testu, aspon co som tak zbezne pozrel
ak narazate na to ze na moodli je vpravo oznam
Aktualizácia kurzov:

Aktualizované Test:
USA_TEST1

tak to tam uz bolo vcera v noci,mozno aj skor..dnes som mal test a boli dost podobne otazky ako doteraz,asi 5-6 prikladov sa pytali na zlozitost,2 zdrojaky (kratke - asi na 8 riadkov),binarny strom -PREORDER, a nejake (2) upne rovnake ako na ftp..GL

☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

pepco

mas aj nejaky priklad k tomu 7.cviku s maticami? aby som si chceckol ci mi to robi dobre :D lebo neviem kolko operacii by malo byt  ap daj nieco pre porovnanie

pepco

tak vie niekto ake cislo by mi to malo vyhodit pre matice A 2x3 a B 3x4 ??? 

buhehe

Quote from: pepco on  23.04.2008, 06:45:01
2x3x4 = 24

pepco

Quote from: buhehe on  23.04.2008, 07:14:34
Quote from: pepco on  23.04.2008, 06:45:01
2x3x4 = 24

no tak to mam skoro dobre :D 22... este to doladit kde sa mi mohli tie 2 stratit ???

pepco

CHAIN_MATRIX_MULTIPLICATION: prechadzal som si cely algortimus, vyzera to ze to mam ok, az na to, radsej sa spytam, co ma robit to MIN v strede algoritmu? ci som to spravne pochopil  :emot-rolleyes: lebo ked mi pise 22 tak uz len tam moze byt chyba

trek

Pre metódu Divide-and-conquer je charakteristické:
Vyberte aspon jednu odpoved.
   **a. Použitie rekurzie   
   **b. Postup zhora-nadol (Od problému k elemntárnym podproblémom)   
   **c. Použitie iterácie   
   d. Casté použitie aritmetickej operácie delenia   
   e. Postup zdola-nahor (Od elementárnych podproblémov k celkovému problému)

nemal by tu byt postup zdola nahor? (Od elementárnych podproblémov k celkovému problému)

buhehe

Quote from: SSPPYY on  22.04.2008, 04:21:25
Pre metódu Divide-and-conquer je charakteristické:
Vyberte aspon jednu odpoved.
   **a. Použitie rekurzie   
   **b. Postup zhora-nadol (Od problému k elemntárnym podproblémom)   
   **c. Použitie iterácie   
   d. Casté použitie aritmetickej operácie delenia   
   e. Postup zdola-nahor (Od elementárnych podproblémov k celkovému problému)

B - urcite
E - urcite nie (Dynamicke programovanie)
A tie ostatne, tak akonahle oznacite A tak hned je pravda aj C a tym padom pripada do uvahy aj D.
Lebo: iteracia je vlastne nahrada za rekurziu, sluzi na to iste v tomto pripade a tak isto ako sa vyuzivaju tieto 2 tak sa tak casto pouziva aj delenie pri rozdelovani danej postupnosti.
A nech dajakty profak povie ze tam niesu chytaky.

ONdro

Moze mi pls niekto povedat,co je spravne v tejto otazke?
6
ÚŠ zoznam (smerníkovo-reprezentovaný) nemôže nikdy:
Vyberte aspoň jednu odpoveď.

a. vypísať svoj obsah v čase O(1)    

b. byť prázdny    

c. byť utriedený    

d. mať smerníky na predchádzajúci aj nasledujúci prvok zoznamu

trek

chcem sa opytat ci ste mali na prednaskach aj zlozitost RAM a RASP...lebo v prednaskach to nevidim....v utorok mam skusku kedze to opakujem a za chvilu treba odovzdat index

EDIT: aha vidim ze to asi bolo v prednaske c1...nevedel by niekto dat na ftp?

Payne

pocujte sa chcem spytat ze ako je to s tym odovzdavanim usa dalsieho zadania? to sa ma odovzdavat uz ten tyzden, ci az buduci?

a dalsia vec ze viete dakto co je vlastne Implementujte hašovaciu tabuľku s otvorenou adresáciou (lineárne, kvadratické).???

o co tam ide???

puq

nemam ani sajnu co tam xcu :) hasovaciu tabulku mam aj tie ulohy k tomu, ale toto tiez absolutne nechapem :D

Payne

pocujte a ako ste robili ten mergesort? nemam totizto sajnu ze ako spravit, aby som v tele funkcie 2 razy po sebe volal sameho seba...

kornas

odovzdava tento tyzden niekto zadanie z USA ??