• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

skuska NMPaS

Started by pepco, 05.01.2008, 02:02:25

« predchdzajce - alie »

plexisklo

edit :P :este by mi mohol niekto poradit s  iteracnou metodou na riesenie linear. rovnic? mam spravenu maticu alfa aj beta,a teraz uz len spravit tabulku,ako startovacie body si zvolim tie z bety... a otazka je,ako sa budu vypocitavat dalsie body? Ono je tam niekde napisane ze x(k+1)=x(k)* alfa + beta,len som asi krepy a nijako mi nevychadzaju hodnoty zo zosita z cvik ...takze ako sa pocitaju tie dalsie hodnoty? :trestac:
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

TradeMark

Quote from: plexisklo on  11.02.2008, 20:40:30
este by mi mohol niekto poradit s jacobiho iteracnou metodou? mam spravenu maticu alfa aj beta,a teraz uz len spravit tabulku,ako startovacie body si zvolim tie z bety... a otazka je,ako sa budu vypocitavat dalsie body? Ono je tam niekde napisane ze x(k+1)=x(k)* alfa + beta,len som asi krepy a nijako mi nevychadzaju hodnoty zo zosita z cvik ...takze ako sa pocitaju tie dalsie hodnoty? :trestac:

No sak to upravis do tvaru x=alfa(x) + beta
no a takych budes mat n rovnic pod sebou. napr.

x1(1) = a1x1(0) + a2x2(0) + b1
x2(1) = a3x1(0) + a4x2(0) + b2

zoberes tote b1, b2 a dosadis za x1(0), x2(0) a vyjdu ti x1(1) a x2(1) a zas zober tieto a zas dosadis.. to iste ako pri iteracnej metode na 1 funkciu len to robis na viac...
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

plexisklo

um,myslis takto nejak? btw pocital som to pre x(1), prve hodnoty xiek boli hodnoty z matice beta
I´ma kick open the door of the oval office an I´ma chop that motherfuckin desk in half - Byaaah!!
pwn

Dragon

jj tak nejak. tabulku si urob. 3 stlpce x1 x2 x3 a vyplnujes. prvy riadok same 0. cize x1=0 x2=0 x3=0 a dalej iba dosadzujes. v druhom riadku x1 vypocitas ked dosadis do prvej rovnice x2=0 a x3=0. tak isto vyp. x2 a x3 a mas 2 riadok vypocitany. atd a skoncis ked rozdiel dvoch po sebe iducich je mensi nez presnost s akou mas pocitat
SONATA ARCTICA       14.11.2009 Cassosport Hall - Košice 

TradeMark

Quote from: Dragon on  11.02.2008, 22:08:38
jj tak nejak. tabulku si urob. 3 stlpce x1 x2 x3 a vyplnujes. prvy riadok same 0. cize x1=0 x2=0 x3=0 a dalej iba dosadzujes. v druhom riadku x1 vypocitas ked dosadis do prvej rovnice x2=0 a x3=0. tak isto vyp. x2 a x3 a mas 2 riadok vypocitany. atd a skoncis ked rozdiel dvoch po sebe iducich je mensi nez presnost s akou mas pocitat

Ten prvy riadok moze byt samozrejme hocico... vychadzajuc z definicie ;)

Dragon

srotty povedal nuly tak nuly  :D

plexisklo

u mna a na cvikach prvy riadok= beta... lenze takto ako som to vyobrazkoval hore mi prave nevychadzaju vysledky ako tie na cvikach :P a tam kde som mal mat v zosite postup vypoctu tych x je velke nic :)
pwn

Dragon

pre prvy riadok su hodnoty: x1=2,1765 x2=-1,5556 x3=2,3333 co je vlastne beta. druhy riadok pre x1 ak dosadim x2 a x3 z prveho riadku do prvej rovnice z tvojho obrazka dostanem x1=2,5425. a tak to mam aj v zosite   bn

Dulus

taka otazka ...... ucite sa aj simpsonovu metodu na integraly .... a ked hej ..... jak zistim tie blbe horne odhady 4 derivacie ....
Zivot je ako jazda na vytahu.Raz si hore,raz dole.

Havran

Achievement of your happiness is the only moral purpose of your life.

Korgen

Quote from: Havran on  12.02.2008, 04:23:29
simpsona netreba

co este prosim netreba? :) korelacna a regresna anal bude? ...

vlastne ma byt iba: Lagrang, Runge-Kutt, Newton, Iterac, Bisex, Lichobez, MNS, Euler . ...iba toto nie?

TradeMark

Foook... ja uz viem aj Simpsona... Hmmm Euler bude??? minule nebol nemusel by byt ani teraz... Bisex to myslis to delenie intervalu furt na pol?

TradeMark

A ako s Eulerom? bude? nebude?

Dulus

Quote from: TradeMark on  12.02.2008, 04:41:24
A ako s Eulerom? bude? nebude?
Tha zajtra uvidime :D ..... ale ja dufam ze nebude... minule nebol tak snad nebude ani teraz

kOsTi

ked budete robit bisekciu tak mu to secko naznacujte na grafe lebo vam neuzna za to body ;)
:trestac:

plexisklo

nemate niekto screeny s pocitanymi prikladmi pomocou R-k,Newtonovej dotycnicovej a lichobeznikovej metody?
pwn

Dulus

Quote from: kOsTi on  12.02.2008, 04:48:03
ked budete robit bisekciu tak mu to secko naznacujte na grafe lebo vam neuzna za to body ;)
Co vsetko ? .... sak tam nestaci intervaly korenov ?? ... ci este daco ??

Quote from: plexisklo on  12.02.2008, 04:52:08
nemate niekto screeny s pocitanymi prikladmi pomocou R-k,Newtonovej dotycnicovej a lichobeznikovej metody?
na ftp je nejaka hniha ze NMPaMS v prikladochDano-Ostertageova .... tam nejake su

EDIT: nie je tam .... ale akurat som dal uploadovat

kOsTi

no proste ten postup ako sa k tym intervalom dostanes...
:trestac:

BossZ

tak co sa deje hosi, vsetkych vas zastrelili na tej opravnej ci co...

ziadne info..?
<iframe style="width:300px;height:600px;padding:0;margin: -300px 0px 0px 0px;border:0;" marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" frameborder="0" scrolling="no" src="http://www.androidroka.sk/wp-content/themes/androidRoku/iframe.php?invite=52633e266001a22a5eb0166ee736bc68"></iframe>

plexisklo

ja sa tak citim :D
priklady boli
-ziarovky,
-separacia korenov,odhadnut korene iteracnou metodou s presnostou 0.001  fcie 4-xˆ2 + ln(x-4)=0,
-MNS odhadnut koeficienty a a b,bola zadana tabulka s Xi a Yi  , predpis fcie bol y=a*xˆb,
-lichobeznikova metoda na vypocet integralu, <-1,2> ,pod integralom bolo tusim cos x
-Newtonova metoda,boli dane Xo a Yo a predpisy dvoch funkcii,trebalo vypocitat X1 a Y1,nepamatam si to presne

teoria
-lagrangeov interpolacny polynom
-ako sa vypocita stredna hodnota a disperzia
-nieco s Eulerovou metodou
-x
-xx
pwn

Dragon

Quote from: plexisklo on  12.02.2008, 23:13:19
ja sa tak citim :D
priklady boli
-ziarovky,
-separacia korenov,odhadnut korene iteracnou metodou s presnostou 0.001  fcie 4-xˆ2 + ln(x-4)=0,
-MNS odhadnut koeficienty a a b,bola zadana tabulka s Xi a Yi  , predpis fcie bol y=a*xˆb,
-lichobeznikova metoda na vypocet integralu, <-1,2> ,pod integralom bolo tusim cos x
-Newtonova metoda,boli dane Xo a Yo a predpisy dvoch funkcii,trebalo vypocitat X1 a Y1,nepamatam si to presne

teoria
-lagrangeov interpolacny polynom
-ako sa vypocita stredna hodnota a disperzia
-nieco s Eulerovou metodou
-x
-xx

len doplnim :)

skupina B:
priklady:
1. Iteracna met. 4-x^2+ln(x+4) eps:0,001
2. Sustava nelin. rovnic newtonom. boli dve rovnice a zadane x0 , y0. trebalo urcit x1 a y1
3. MNS. bola tabulka a funkcia y=alfa*x^beta
4. Lich. pravidlom int (od -1 po 2) cos x dx
5. Ziarovky. zadane pravdepodobnosti ze su chybne. treba vyp. pravd. kedy prud nepreteka.
teoria:
1. Lagrangeov interpolacny polynom
2. Couchyho vetu dokazat Eulerom. abo take daco
3. Podmienena pravdepodobnost + 5 jej vlastnosti
4. Stredna hodnota nahodnej premennej a smerodajna odchylka pre a) diskr. rozdel. pravd. b) spoj. rozdel. pravd.

Dulus

skupina A
... ale som nezapisoval takze len to co si pamatam
priklady:
1. separovat korene y=x-4-sinx  a urcit ich s presnostou E=0.05 (alebo 0.005) HOCIAKOU metodou
2. Iteracnou metodou sustavu rovnic
3. metoda najmensich stvorcov , zavislost tam bola nejaka b=(c-1)/x+1 abo tak dajak netusim uz
4. Rungeho-Kutova metoda pre cauchyho ulohu s krokom 0,2 ak y(2)=1 a mame vypocitat v bode 2,2 .... rovnicu nepamatam
5. ziarovky

teoria
1. dajaky dokaz dacoho  :whacko:
2. opisat vypocet integralu lichobeznikovou metodou
3. nezavisle javy, system nezavislych javov, a bernoulliho rovnica
4. definicia a graf funkcie hustoty a distribucnej funkcie pre normalne (Gaussovo) rozdelenie

neonfish

Quote from: plexisklo on  12.02.2008, 23:18:00
a inak ti machri co ich vyhadzal na skuske kvoli tahakom a "podavaniu" si vypocitanych prikladov,congrats  ;D

dakujem v mene vsetkyx zucstnenyx :-) inak neviete ake mozme mat ocakavania..ja som sedel v sdrede takze som bol v podstate nevinný  ..ale ked niekto vie co znamena u schrottiho ked ti zoberie skusku a da nanu 2 vykricniky ???

tomik01

Corse

Uz mate nieco v IS?