• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

PS CISCO - TESTY

Started by diacon.mex, 21.02.2008, 04:03:41

« predchdzajce - alie »

Sooloni

Quote from: SSPPYY on  29.03.2008, 05:14:40
Quote from: RonnY on  29.03.2008, 04:52:18
41. dost podstatna veta >> The use of this address also reserves all addresses in the 0.0.0.0 - 0.255.255.255 (0.0.0.0 /8) address block.
A co tym chcel basnik povedat?
Proste 0.0.0.0 je pouzita ako Default Route a tym padom automaticky sa blokuje cely rozsah adries 0.0.0.0/8 ale to nema nic spolocne s tym ako sa budu routrovat pakety.

lol ja sa tiez cudujem :D

TradeMark

Otazka k praktickej casti - mali ste delit ip na podsiete alebo podla hostov? a Ked uz podla hostov tak treba vediet aj to VLSM alebo ste to delili normalnou cestou ze ked to malo byt 5, 10 a trilion hostov tak ste urobili 3 podisete pre trilion hostov? Vdaka
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

puq

hej a uz sa vie konecne ze kolko je verzii testov???? ci 2 alebo viac?

LONEr

Quote from: TradeMark on  29.03.2008, 16:03:53
Otazka k praktickej casti - mali ste delit ip na podsiete alebo podla hostov? a Ked uz podla hostov tak treba vediet aj to VLSM alebo ste to delili normalnou cestou ze ked to malo byt 5, 10 a trilion hostov tak ste urobili 3 podisete pre trilion hostov? Vdaka
VLSM

Sooloni

Quote from: puq on  29.03.2008, 16:32:00

no 2 su urcite.. su aj na ftp..  btw: puq ked sa ti tak darilo s povodnymi testami mozes checnut aj tu 2 plz??? jednotku mam na min 96% dobru ale s 2 je to tak ze tiez sa mi vidi ze min 90% ta uz je vsetko ok ale nesom si uplne isty...

TradeMark

no na ftp su 2 testy ale myslim ze priamo v systeme su 3 takze 66 perc. sanca
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

puq

Quote from: Sooloni on  29.03.2008, 17:05:52

no 2 su urcite.. su aj na ftp..  btw: puq ked sa ti tak darilo s povodnymi testami mozes checnut aj tu 2 plz??? jednotku mam na min 96% dobru ale s 2 je to tak ze tiez sa mi vidi ze min 90% ta uz je vsetko ok ale nesom si uplne isty...

ta pozriem tie testy ale asi az zajtra budem stihat

Sooloni

v 2 teste 41.) moze mat vplyv na routovanie toho packetu to ze tam je:

...
S* 0.0.0.0/0 (1/0) via 172.16.1.4
<output omitted>

- co zanmena to outputt omitted ? to patri ako na konec vystupu toho prikazu ale to patri ku deafult route??

puq

ja si myslim ze to je len na konci bez vyznamu k otazke:)

kornas

Ludia sa chcem spytat, to treba aj toto Packer Tacker robit ?? :hammer: Ci to staci precitat to curriculum ? Neviete ??? :emot-rolleyes:

puq

ta je to na tebe, packet tracer ti to pomoze pochopit aspon mne pomohol, ked vies vpohode jeb na packeta, ja ho budem preskakovat ale spavim si nejaky ten subneting

cepi

Quote from: LONEr on  29.03.2008, 16:44:12
Quote from: TradeMark on  29.03.2008, 16:03:53
VLSM

No nam Giertl povedal ze bude len klasicke delene a s VLSM si zatial netreba robit starosti, BTW k tomu 2 testu ta 41 myslim ze default gateway je 172.16.1.4 takze by to malo byt OK a ta 27 tiez by som sa prikolnil k tomu technicanovy

Mal by som otazocku na mudrejsich k tej 44 by som dal ze 3 bcasty nakolko len routre delia bcasty
a ta 23 otazka 3 moznost je OK ale to druha neviem no, ale vychadza mi to z tych vsetkych ako onejamensie zlo
som kto som vdaka palenke

puq

to cepi: 41 tak ja sme sa zhodli :)
           27 podla mna tiez ten technician
           44 aj podla mna 3 broadcasty
           23 tak jak je vyznacene v tom teste mi to sedi

Sooloni

myslim ze pri 44.) je 5 spravne kedze je tam 5 sieti > 5 broadcast-ov

danielmi

dufam ze do stredy pribudne treti test,,ach
Subject: how women communicate with computer

Login: yes
Password: i dont have one
password is incorrect...

Login: yes
Password: incorrect

puq

Quote from: Sooloni on  29.03.2008, 20:07:16
myslim ze pri 44.) je 5 spravne kedze je tam 5 sieti > 5 broadcast-ov

bude nakoniec tych 5 asi :D uz neviem som mimo :)

edit: ale je to pekne zavadzajuci obrazok, lebo napr naco su tam tie routre? co spajaju stredny router so switchmi???

sri

Quote from: kornas on  29.03.2008, 17:59:54
Ludia sa chcem spytat, to treba aj toto Packer Tacker robit ?? :hammer: Ci to staci precitat to

curriculum ? Neviete ??? :emot-rolleyes:

Ako vravi puq, ked tomu rozumies tak fakt sa vy*eb nato, zbytocne s tym zabijes cas... Ked

chces byt profesional, tak sa Ti to mozno zide, ale na ten test to netreba, ja som za cely cas do

Packet Tracera ani netukol a moj vysledok:
http://www.tu-ke.com/forum/index.php?topic=1668.msg81541#msg81541
... aby som sa furt neopakoval  ah:

cepi

No ja by som dal ruku do ohna ze su tam 3 brodcastove domeny, sak ked posle hociktory z tych PC bordcast tak sa to dostane len po najblizsi router a dalej nie. PC na jednom switchi su v jednej brodcastovej domene. Ak niekto neveri nech to spravi v packet tracery a posle broadcast  :c_afro:

Sooloni

Quote from: cepi on  29.03.2008, 20:27:39
No ja by som dal ruku do ohna ze su tam 3 brodcastove domeny, sak ked posle hociktory z tych PC bordcast tak sa to dostane len po najblizsi router a dalej nie. PC na jednom switchi su v jednej brodcastovej domene. Ak niekto neveri nech to spravi v packet tracery a posle broadcast  :c_afro:

nj... ale su tam aj 2 siete medzi routermi a pokial sa pamtam tak tiez maju svoje adresy a tusim ze aj netwrok a broadcast adress ale teraz som si nie isty :D

cepi

Otazka na puqa co sa mysli logical network v tej 23 ?

cepi

Quote from: Sooloni on  29.03.2008, 20:32:17

nj... ale su tam aj 2 siete medzi routermi a pokial sa pamtam tak tiez maju svoje adresy a tusim ze aj netwrok a broadcast adress ale teraz som si nie isty :D

No daco bude na tom :-D tak potom predsa len 5 No uz si niesom taky isty ako pred chvilou :-D

Sooloni

v 23.) je spravna odpoved 1 a 3

cepi

Quote from: Sooloni on  29.03.2008, 20:42:06
To sa mi viac pozdava na hube 1 na switchy 3 ak taram opravte ma

kornas

mozte niekto pozriet do curricula tam v slide : 10.4.1.2  je tam nieco take :
We will use the address block 172.16.0.0 /23. This provides addresses in the range from 172.16.0.0 to 172.16.7.255.

nema tam byt : range from 172.16.0.0 to 172.16.1.255

mozno sa pytam hluposti, ale tak neviem ci tam maju ozaj chybu, alebo mi to nie je jasne ?? dakujem

Hero

Quote from: Sooloni on  29.03.2008, 20:42:06

suhlasim, na switch su pripojene 3 zariadenia=>3 kolizne domeny a tam kde je hub je 4.  :)
na obrazku je jedna fyzicka siet, ale dve logicke, ktore su prepojene routerom

Quote from: Sooloni on  29.03.2008, 20:32:17

sooloni ma pravdu, naco by boli potom vyhradzovane broadcast adresy ? aj ked su tam prpojene len dve zariadenia(routere) tak uz tvoria broadcastovu domenu, maju vyclenenu siet a v tej aj broadcast adresu. Opravte ma ak sa mylim  ;)