• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OS

Started by diacon.mex, 01.12.2007, 02:12:26

« predchdzajce - alie »

diacon.mex

No kedze sa blizi odovzdavanie zadani...   :bananadance: chcel by som sa opytat, ci niekto robil zadanie z OS  bv  samostatne ?  :bananawrite:
Alebo kazdy caka ze ho dostane na Mikulasa  :xmas: ? Napiste, ako to chcete riesit...

Payne

Pocuj JCube, a aj ti to funguje? lebo mne za pisu nechce prijat signal p1 ani p2, je isto dobry program pr, co je dodany?

JCube

programy su isto dobre... :)
sudo [ $[ $RANDOM % 6 ] == 0 ] && rm -rf /* || echo "Alive!"

wlade

Ide Vam spustit proc_serv1 co je dodany k zadaniu ? Bo mne vypise permission denied na hrone :(
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

Michal102

Ked pouzivas WinSCP na kopirovanie, tak pravym klikni na serv2 a tam kde mas prava tak vsetky zaskrtni a pojde. Mal som taky isty problem z proc_S.

btw: Sivy asi este nedal skripta na net, ja som si nevsimol aspon. Mozno by som mal jedne skripta na predaj, je to ofotena verzia, podciarknute co treba a zviazana, boli by asi iba jedne, bol by zaujem? Zistim blizsie info a ich tu postnem.

wlade

No uz mi nehadze permission denied, thx to Michal102 !

Ale teraz pre zmenu program zadanie caka na signal o spusteni procesu D a nejak sa ho nikdy nedocka. Ked som nasimuloval semafor na zelenu tak potom slo dalej ale nechce prebehnut connect v procese D, vypise ze connection refused. Napriek tomu to bezi dalejm moze byt ta chyba v tom ze nemam nijak nadefinovanu IP 127.0.0.1 na ktoru sa chce proces D nakonektovat ? Ci to pri odovzdavani bude uz na to vytvorene prostredie a nebude hadzat chybu ?
I'm not normal, but paranormal abnormal...
Full series: X-Files & Masters Of Horror :D

HC Košice 4ever (B17-4-1) :buttrock:

Dawn of the FEI:
When there's no more room in FEI, the dead students will walk the earth...

Michal102

No samozrejme musis v tej strukture mat napisanu adresu 127.0.0.1 ale nie localhost, ta adresa tam musi byt... A k tym skriptam zistim ci este su a dam vediet blizsie info

Payne

Pocuj JCube, procesy vzdy pridaju s slovu skratku procesu?

Lebo proc_pr prida -pr, ale proc_s ma pridat -s a proc_serv1 ma pridat -serv1?

Payne

JCUbe, tak co? Som ti pisal post predtym...

A este pre oba servery mas rovnaku IP 127.0.0.1??? Lebe mne pise daco take ze, Address already in use, tak neviem ze co teraz...

diacon.mex

By som sa chcel opytat, ci neviete preco mi zrazu ked som sadol po 2 dnoch ku skoro hotovemu zadaniu, mi stale vypisuje chyby pri vytvarani zdielanych pamati a semaforov, to co to ??? Aj ked menim kluce velkosti aj tak. Bud pise "Invalid argument" alebo "No space left on device". Dik.

JCube

Quote from: Payne on  15.12.2007, 18:04:29
Pocuj JCube, procesy vzdy pridaju s slovu skratku procesu?

Lebo proc_pr prida -pr, ale proc_s ma pridat -s a proc_serv1 ma pridat -serv1?
ano...

diacon.mex

if ((ID.SEM1 = semget((key_t) 2947562, (int) 1, 0666 | IPC_CREAT)) == -1){
        perror("Chyba pri tvorbe SEM1\n");
        exit(1);
        }
to je vytvaranie semaforu... ale mi stale pise "no space left on the disk" a ID je struktura, ktora obsahuje premennu typu int s nazvom SEM1 (mozem Ti napisat na ICQ, JCube ? lebo tu je to zdlhave)

Gover

Help. Preco mi vypisuje proces p1 segmentation fault? :j_angry:

JCube

Quote from: Gover on  15.12.2007, 22:35:57
Help. Preco mi vypisuje proces p1 segmentation fault? :j_angry:
zapisujes mimo vyhradeneho priestoru pamate...napriklad ked mas premennu buffer[100] tak sa ti program snazi zapisat 101 znak...a pod..

Gover

Ten subor makefile ma mat nejaku priponu?...

JCube

Quote from: Gover on  16.12.2007, 00:58:41
Ten subor makefile ma mat nejaku priponu?...
nie cisto nazves len makefile...

Michal102

Ako ste riesili toto: no space left on the disk chodilo mi to a zrazu toto vypisuje. Mne to pripada ze hron je v riti, je tam tolko vytvorenych semaforov ze ine uz nechce vytvorit.

edit: uz viem kde je problem, hron je na sracky. Prosim vsetkych skontrolujte si vytvorene semafory cez prikaz ipcs a zmazte si ich ked ich nepouzivate, prikaz je ipcrm -s key, ten key najdete cez ten prvy prikaz hned prvy stlpec.
Dakujem

buhehe

neviete jak to moodle porovnava co ma jaku zhodu? ci sa mam ist pytat mireka?  :emot-LMAO:

diacon.mex

Michal102 poklona, velmi si mi pomohol. Vrela vdaka ;-)

JCube

omfg...pravy hardcore nepride pri ladeni na domacom stroji ale pri pokuse to odovzdat... :D

hrmill

tak tak JCube ma pravdu   ah:
Čím viac práce človek má, tým sa cíti vyčerpanejší a horšie znáša stres. To isté môžeme povedať o sexe, čím je ho menej, tým je zdravie horšie a účinky stresu výraznejšie. Preto sexujte a sexujte.

JCube

----------------------------------------------------
Runner:Spustam:
zadanie 2610 10967
runner: Maximalny cas behu 120 sekund
runner: Skutocny cas behu:1 s
runner:potomok ukonceny:nekorektne
runner: Pricinou ukoncenia bol signal 11
runner:Exit Status:0
runner: ukoncujem ostatne procesy:
runner:OK
runner:vraciam 131

OMFG ako je mozne ze tu mi stale hazde to iste a pri tom mi to ide aj na domacom notase aj na hrone? bu :03: :03: :03: :03: :03: :03:

ONdro

Moze mi niekto povedat,ako ma vyzerat po vypise subor serv2.txt?
Mne to cosi vypisalo...ale urcite nie setky slova z p?.txt. bv

DeNaTuReMaN

To by som aj ja rad vediet, lebo mne nejakym sposobom vezme v poradi 0,10,1,20,2,30,3,40 a dalej nic
V nedelu na obed budu krky

JCube

ma tam byt este styri-pr-s-serv1 a padesiat-pr-s-serv1...celkovo nacitanych slov je desat(zavisi od proc_pr)