• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OP - Objektove programovanie

Started by pepco, 23.02.2008, 02:04:57

« predchdzajce - alie »

Agamemnon

Quote from: leniocka on  09.05.2008, 21:30:37
ja som zufala z toho doxygenu :( mne nevygeneruje ani html neto este pdf... pouzila som styl komentovania ako v jave... ked nastavim ze xcem optimalizovat pre javu ta nic nespravi a ked dam pre c# prestavi sa na javu sam :( vidim ze mi to preslo moje zdrojaky ale nic nevypluvne :( neviete poradit aj dajaky iny program pls?  :nervous:

musíš mať komentár aj ku triedam, nielen k metódam... to môže byť dôvod, prečo to nerobí...

ak používaš MSVS, tak môžeš použiť generátor dokumentácie od MS - myslím je to ako plugin k MSVS (alebo je to tam rovno zabudované, teraz nvm presne)... len budeš musieť zmeniť štýl komentárov - ale to je easy, lebo stačí ti dať /// pred metódu a IDE ti doplní zvyšok - ty len dopíšeš (prekopíruješ) komentár
All code is crap.

42

leniocka

pred metodou mi to nedoplnilo iba pred triedou a nexce sa mi to zasa cele prekomentovat rucne :(

Agamemnon

hmm...

Something is rotten in the state of Denmark.
All code is crap.

42

nighthunter

Quote from: Agamemnon on  10.05.2008, 02:20:55
hmm...

Something is rotten in the state of Denmark.

the lady Doth protests too much, methinks
10 veci ktore na PC nenavidim
1. MAIS 2. Vista 3. Office 07 4. ICQ 5 Internet Explorer 6 WMP 7 BSOD 8.......(prijimam napady)

kOsTi

inac... ako to je presne s tym PDF z doxygenu? mam nastavene ale stale to vyhodi len subory .tex
:trestac:

Agamemnon

hmm... dávno som to nerobil... ale ak to neurobí priamo .pdf, tak potom treba z .tex vygenerovať .pdf
All code is crap.

42

buhehe

jak sa vola ten plugin do MSVS? bo jak tak citam tak nikomu doxygen nerobi to co xce...:)

kOsTi

tak doxygen ide v poho... do html mi to pekne vygeneruje :)

pepco

a inac co setko treba komentovat? staci len metody a class? alebo by trebalo aj nejaky ten konstruktor a verejne premenne, hm?  bk

Agamemnon

Quote from: pepco on  12.05.2008, 02:14:39
a inac co setko treba komentovat? staci len metody a class? alebo by trebalo aj nejaky ten konstruktor a verejne premenne, hm?  bk

všetko, čo je public, musí mať komentár... čo je private, to netreba
All code is crap.

42

Agamemnon

afaik, ten plugin pre msvs generuje dokumentáciu v štýle online msdn...
takže tiež nie priamo pdf...

ale úplne istý si nie som
All code is crap.

42

buhehe

co treba vytlacit z dokumentacie k zadaniu, resp. nestaci len cdcko?   ah:

kOsTi

myslim ze netreba vobec tlacit, ale mozno to niektory cviciaci vyzaduje... boh vie

buhehe

uz ste prisli na to ako dostat z doxygenu pdf? IUTFG... :(

kOsTi

daj si vygenerovat RTF a z toho to potom uz nejak do PDF dostanes... napr cez OOo

johnyo13

neviete mi poradit preco mi pri pokuse urobit save() vyhodi vynimku v zmysle.."TextGame.Miestnost cannot be serialized because it does not have a parameterless constructor."
teda potreboval by som vysvetlit  co ma spolocne konstruktor triedy s ukaldanim triedy (ci instancie?)
riesil som to zhruba tak ze mam ArrayList poloziek ktore chcem ulozit (v tomto pripade tam nahadzem vsetky miestnosti v stave v akom sa momentalne nachadzaju) a ked ho naplnim dam serializovat 
     XmlSerializer serializer = new XmlSerializer(typeof(ArrayList));
     TextWriter writer = new StreamWriter(filename);
     serializer.Serialize(writer, itemsToSerialize);
no a tu mi to vyhodi tu vynimku..
tie instancie Miestnosti su vytvarane, menene, ukladane do Arraylistu, aj (snazene sa byt) ulozene v triede Game..s triedou Miestnost som nic nerobil, okrem pridania [Serializable]
jak to mam riesit?
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

kOsTi

preco to robis cez XML? nato sa vykasli... daj binarnu...

johnyo13

skusal som ale tam potom neviem skontrolovat co mi vlastne ulozilo :) v xml to aspon otvorim
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

kOsTi

tak naco budes nieco rucne kontrolovat? ved urobis nejaky postup v hre a ulozis... vypnes a loadnes a uvidis :)

puq

presne tak jak hovori kosti, pri loadovani, vytvoris z toho novy objekt, a popriradujes do aktualnych premennych zie nacitane a mas

Agamemnon

čo ta si pozrieť dokumentáciu, kde je to vysvetlené?

xml serializácia ukladá len tie premenné, čo sú public, resp. majú public property s getterom AJ setterom... ak je daná premenná private a nemá get/set property, tak sa neserializuje...
načítanie prebieha vytvorením objektu pomocou PARAMETERLESS konštruktora (preto tam musí byť) a potom je pomocou sú pomocou setterov nastavené hodnoty... (getter ukladá)
All code is crap.

42

johnyo13

vdaka za pomoc uz som to spravil cez binarny..naplnil som Arraylist miestnostami, poziciou a obsahom batoha..a potom v loade som to priradil naspat jednotl. polozkam
☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

kOsTi

johnyo13

☼Ѿ☼ ... ☼Ѿ☼

buhehe

uz ste robili niekto uml? ake diagramy ste robili? len class ci aj sequence a usecase?