• Welcome to TUKE FÓRUM - Fórum pre študentov Technickej Univerzity v Košiciach.

OP - Objektove programovanie

Started by pepco, 23.02.2008, 02:04:57

« predchdzajce - alie »

Agamemnon

Quote from: JCube on  27.04.2008, 00:19:57
ked chces mat zoznam Itemov tak to sprav ako

List<Item> itemList = new List<Item>();

a ak to chceš mať cez arraylist, tak:
IList itemList = new ArrayList();
resp.
ArrayList itemList = new ArrayList();
All code is crap.

42

Mao

Quote from: Final_Destructer on  27.04.2008, 00:20:50
Nieco ako ArrayList Itemov neexistuje?
Nie ArrayList je kolekcia, pozor nie genericka,  dava sa do nej typ Object, teda v podstate vsetko, kedze je to bazova trieda vsetkych tried.

Final_Destructer

Quote from: Mao on  27.04.2008, 00:22:01
Nie ArrayList je kolekcia, pozor nie genericka,  dava sa do nej typ Object, teda v podstate vsetko, kedze je to bazova trieda vsetkych tried.

Ked sa do nej vklada vsetko tak aj objekt triedy Item nie? A ked ho budem vyberat tak ho pretypujem na Item...take nieco by nefungovalo?
Wanna get destructed?

Agamemnon

Quote from: Final_Destructer on  27.04.2008, 00:25:41
Quote from: Mao on  27.04.2008, 00:22:01

Ked sa do nej vklada vsetko tak aj objekt triedy Item nie? A ked ho budem vyberat tak ho pretypujem na Item...take nieco by nefungovalo?

fungovalo...
All code is crap.

42

puq

Final_Destructer

Wanna get destructed?

Mao

ArrayList je kolekcia, do kotrej sa da dat hocijaky objekt, ale v jednom arraylist mozes mat aj itemy, stringy, backpack, postavy a vsetko moze. List<Item> je vsak genericka kolekcia, a do nje das iba Item a nic ine. Tym padom je bezpecnejsia

Agamemnon

Quote from: Mao on  27.04.2008, 00:30:21
ArrayList je kolekcia, do kotrej sa da dat hocijaky objekt, ale v jednom arraylist mozes mat aj itemy, stringy, backpack, postavy a vsetko moze. List<Item> je vsak genericka kolekcia, a do nje das iba Item a nic ine. Tym padom je bezpecnejsia

a v niektorých prípadoch preto len veľmi obtiažne použiteľná :) toto ale taký prípad nie je :)
All code is crap.

42

puq

cize lepsie robit cez List<Item> ano? ked xcem tam mam len ten jeden druh objektu

Agamemnon

Quote from: puq on  27.04.2008, 00:33:11
cize lepsie robit cez List<Item> ano? ked xcem tam mam len ten jeden druh objektu

jj
All code is crap.

42

Agamemnon

Quote from: Agamemnon on  27.04.2008, 00:34:09
Quote from: puq on  27.04.2008, 00:33:11

jj

dokonca takto:

IList<Item> itemList = new List<Item>();
All code is crap.

42

puq

okey zajtra to pomenim :) aspon uz nemusiet tam davat vynimku na to keby tam nebol ten objekt item ale ine objekty :)

TradeMark

V Step.cs je take volanie metody, ktora ma vratit smery, do ktorych sa da ist z danej miestnosti ako ArrayList... toho sa treba drzat alebo mozme tie smery vyriesit aj inac? Na co je tam vlastne to Step.cs? Vdaka
Pičoch jest veľo, ale nalivačoch malo!

sri

Hej to aj mna by zaujimalo, jaka ryza v tom je :D Teda naco je vlastne to Step.cs.. Nechce sa mi teraz ku koncu menit cele ryzove pole ;)

Agamemnon

nvm :) to by ywetka mohla vysvetliť, čo tým chceli autori povedať :)
All code is crap.

42

puq

nice :) kedze to nie ej rozhranie, ale abstraktna trieda, tak i ja neviem :) ale velmi to neplanujem pouzit :)

ywetka

Quote from: Agamemnon on  27.04.2008, 16:07:36
nvm :) to by ywetka mohla vysvetliť, čo tým chceli autori povedať :)

ani ja neviem, ako tak na to pozeram :( ale spytam sa a dam vam vediet...   bk
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

puq

ywetka

Quote from: puq on  27.04.2008, 16:37:00
:ohmigod: :ohmigod: :ohmigod: :ohmigod: :ohmigod: :P :P

joj, tak vsetko stale zavisi od cviciaceho... keby prisli moji studenti za mnou a zacali mi to vysvetlovat, ze ta cast je zbytocna lebo to a to, tak by som povedala, ze to tam davat teda nemusia  :emot-rolleyes: ale tak ked uz bol dohodnuty jeden format... a uprimne povedane vymyslel ho a zadal mirek a nediskutovali sme o tom nejako spolocne... takze je jasne, ze ked sa na to teraz pozriem, ani ja neviem, co tym chcel basnik povedat... ale spytam sa hovorim  ;)
~~Was mich nicht umbringt, macht mich stärker.~~
При́п'ять, мы никогда не будем забывать Вас.

puq

sak jasne :P len treba trochu podpichnut :P

kOsTi

hm teraz mi Visual Studio zapotilo ze:

nevie niekto WTF?
:trestac:

puq

to teraz si zacal robit zadanie? alebo po case ti to vypisalo? ked si mal uz porobene veci?

kOsTi

teraz som zacal ale uz som sa na to vysral... som dorabal do tych veci co som stiahol z moodla a nejak to neslo tak som vytvoril vlastny novy projekt...
:trestac:

puq

yop to som ti xcel rpave poradit, lebo mne sa stalo to iste :)

ppt

kOsTi & puq
v Solution Exploreri pravy klik na projekt -> Properties -> Na karte application zmenit Output type z Class Library na Console Application.